Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 245
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Добро утро!
Дени, ти беше споменала нещо за павловича мас, да не е това?
В момента мажа с лосион за тяло на веледа и дупето от време на време с пак на веледа един крем за дупе точно. С бял слез са, това е един треволяк, който расте по поляните, даже не знаех, че е полезен за нещо. Но не мирише хубаво, то на веледа, нищо не мо харесва как мирише де, но пък върши добра работа.
Бебето пак е със запушен нос, цяла нощ се върти и сумти, не съм спала, даже станах преди алармата на телефона. През деня иначе спи спокойно. Не мога да разбера защо като е в една и съща среда.
Някакви предложения за справяне с тези пусти сополи?
Пускали ли сте микробиология на носен секрет?

# 61
Не сме, но си го мислех - направление от доктора ли се взема или се ходи направо в лабораторията и с една клечка за уши в носа бъркат?

# 62
Благодаря за новата тема! Мамаджули,  bouquet!
Ели,  може да отидеш и директно в лабораторията, но ще си платите МБ. Може и от ЛЛ направление и ще бъде безплатно.

# 63
  • Варна
Не сме, но си го мислех - направление от доктора ли се взема или се ходи направо в лабораторията и с една клечка за уши в носа бъркат?
Не знам дали има направление за такова изследване,но се взима секрет от носа със стерилен памучен тампон в епруветка. Удачно да се вземе или от педиатъра,или в лабораторията,защото се бърка малко по-навътре.

# 64
Хаха, да, аз малко неточно се изразих с клечки за уши, но това имах предвид. То е същото като за гърления секрет предполагам.
Другата седмица сме на консултация и тогава ще говорим с лекарката. Само заради запушения нос не ми се ходи в болницата, да не се зарази нещо.
При нас вече трети ден асансьора е блокиран и не мога да изляза с количката, много неприятно Sad

# 65

Дени, ти беше споменала нещо за павловича мас, да не е това?

не съм била аз... Simple Smile признавам си...хаах  даже за първи път чувам за тази "павловича мас"... Simple Smile

# 66
Да ви споделя, Гергана е отвратена от картофа  Laughing

# 67
О, да, извинявай дени, сега видях, че е била ная.
А картофа как го приготви? Не се отчайвай - захраних каката с картоф, не и хареса, а сега яде картофи във всякаква форма, най-обича на пюре Simple Smile

# 68
Привет и от мен! Искам да питам има  ли други , които захранват две седмици и не стигат повече от половин бурканче от 120гр? На моя син вече днес му е 16 ден и не успявам повече от 11 лъжички да дам и то не всеки път. Започва да се върти да мрънка, не отваря устата....Въвела съм пащърнак, тиква и сега морков.

# 69
Elena2016, да, аз бях писала за павловичата мас, но нея я ползвам за дупе /за дупе е превъзходна/  Peace
Относно захранването, ние сме в другата крайност - днес на трети ден изяде почти цяло бурканче пащърнак, че след това и 150 мл мляко. Утре ще видим, но ако изяде цялото, се притеснявам не е ли много бързо?-един зеленчук въведен само за 4 дни... newsm78

# 70
Картофът го обелих, нарязах и сварих. После го намачках с вилица и добавих кърма, да стане с консистенцията на боза. Сладичко беше като цяло.
Сега обаче се притесних нещо, в акото й имаше кафеви точки, дали е от картофа и притеснително ли е, на някой да му се е случвало?  Thinking

# 71
Момичета, бяхме сутринта на прегледа, има уголемено бъбречно легенче. Докторката вика не ви ли казаха, докато бяхте бременна. Ми не са  Cry Каза, да не се тревожа, не било притеснително, но пък ще го следим, на 1г пак да отидем. Още не съм седнала да почета какво пише по тази тема и колко тревожно е това

# 72
Деси,  когато намачкаш картофа с вилица не остават ли малки топчета с големината на леща? При мен винаги остават такива зрънца.

# 73
Смайл да, остават и такива топченца.

# 74
Аз се извинявам, че леко ще отклоня темата, но бихте ли ми препоръчали лъжички за захранване или поне да ме насочите какво е важно при тях?

Общи условия

Активация на акаунт