Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 288
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Поста ми е само за депресираните мами  Grinning казвам го за да не губя времето на другите. Simple Smile Надявам се да не преча с тоси пост и с подобните му Simple Smile

Станахме много депресираните мами, може да си направим група хаха, шегувам се естествено  Grinning Мисля, че е нормално да сме малко депресирани, особенно тези ,които за първи път имаме дечица Simple Smile Всичко ни е ново, живота ни се е променил коренно, постоянно сме напрегнати, теревожим се непрекъснато дали правим нещата правилно, а всичко, което трябва да направим е да сме спокойни. Сама се опитвам да си помогна, защото наистина човек ако сам не положи усилие, нищо не е способно да го промени Simple Smile. И поседно споделям две неща, които много ми харесват едното е една статия (не мога да я намеря, затова я разказвам),която четох „Как да бъдем перфектни майки„ изброяват се точки, бяха нещо от сорта на 1.Вземете си душ. 2. Направете си кафе 3. Пуснете си любимата песен 4.Дайте си време само за вас. 5 Починете си. И т.н. не си ги спомням всичките и аз докато чета си викам „е, то това ако ми е перфектната майка” а накрая на статията пише „за да сте перфектна майка, трябва да се чувствате перфектно” Simple Smile Heart Eyes А другото нещо е тази сентенция: Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в настоящето и се наслаждавай на всеки миг. – Луиз Хей
Така трябва да е- да се стараем всеки ден да е перфектен, да не живеем в миналото и да не съжаляваме за минали неща и да не се тревожим за бъдещето, защото то е абсолютно несигурно. Голяма лекция дръпнах  Simple Smile..

# 181
Момичета чувствам се ужасно, обърнах се за една секунда и бебка падна от леглото по лице. Това й е вторият път, в който падна, първия път падна по гръб. Надявам се всичко да е наред, поплака си, преди да падне много й се спеше и заспа. Спа половин час, както обикновено, не се наспа. Видимо няма ударено или зачервено.  Cry

# 182
  • София
Момичета чувствам се ужасно, обърнах се за една секунда и бебка падна от леглото по лице. Това й е вторият път, в който падна, първия път падна по гръб. Надявам се всичко да е наред, поплака си, преди да падне много й се спеше и заспа. Спа половин час, както обикновено, не се наспа. Видимо няма ударено или зачервено.  Cry
Не се притеснявай. И Симеон пада два пъти, но първо по лице и след това по гръб. Щом не плаче значи всичко е наред. Наблюдавай само да не повръща. И аз се чувствах ужасно тогава, но си помислих: " Като порастне, ще ми го върне." Simple Smile

# 183
  • София - Варна
Дени, и Катето мноого повръща. Изобщо не намалява въпреки захранването.

Деси, наблюдавай детето. Моят батко постоянно издебва да удря Катето по главата, а тя от своя страна си седи само и замижава завалията. Понякога реве, явно я плесва по-силно.

Фифи, защо невролог?

# 184
Всичко изглежда наред, смя се, игра си, сега цока и заспа. Лека вечер от нас!  Hug

# 185
Добро утро! Днес сме ранобудни, какво като е неделя Simple Smile вече ми се иска да е по-дълъг деня, а не като станем да е тъмно като в лисича дупка.
От няколко дни беба е със зачервено дупе, всъщност откакто яде картоф насам. Други реакции по тялото няма. Чудя се дали не е защото акото стана по-твърдо заради картофа. Някой друг картофоядящ с подобен проблем?
Това с перфектната майка много ми хареса! Щом е така и аз искам да съм перфектна майка! Simple Smile искам да си сложа малко грим, да си облека хубави дрехи и да изляза навън, но в този студ ... скоро се замислих, че ще трябва да си взема дрехи за прохождащи бебета - къси панталони и тениски с деколте около врата, че като се започне едно навеждане, клякане, ставане, катерене по пързалки, гърди, дупета, всичко излиза навън, леле, спомням си като майка като се качих на пързалката за детето колко ме досрамя, голяма жена, пък на пързалката най-отгоре, никой не ме погледна накриво, но в моята глава беше кой знае какво. След този път колко пъти съм се качвала и други, и майки, и татковци така съм виждала, не е кой знае какво. Но всичко си беше в моята глава Simple Smile та с две думи много ми се носят рокли и токчета за самочувствие, но скоро май няма да е  Laughing

# 186
Добро унро и от нас.
И ние смечот ранобудните по тъмно,става в 6 последните няколко дни  Shocked
Бебо и той си повръща,въпреки захранването,по малко и не всеки път,но повръща като яде мляко,до сега не съм забелязала да връща нещо от пюрето.
И нашето дупе е червено,акото му е по твърдо и аз го отдавам на това,давала съм и картоф в момента сме на карфиол и броколи.

# 187
  • София - Варна
Катето връща и от пюре, от всичко на всяко хранене. Има някакъв рефлукс явно, баткото не е връщал така. На тая възраст да се е случвало да върне 1 път в седмицата и то от мляко. А тука - лигавници, дрехи, чаршафи - всичко в пюре.
Елена, замислих се - добре че стилът ми на обличане не включва ходене с токчета, че вярно щяха да ми ли липсват 4 години вече, а и още поне 2. Mr. Green

Не знам за зачервенното дупе, сигурно има общ със захранването.Катето продължава да има слуз всеки път в твърдо ако. Може би винаги е имала. Само последния път нямаше, но днес пак очаквам. Аз почвам месото, то колко да чакам вече, от над месец я захранвам.

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 09:01 от afrikancho

# 188
Добро утро и от нас, и на мен ми се иска да се гримирам, да сложа някоя рокля, токчета и да изляза. Напоследък си поръчвам разни дрехи постоянно(нещо като шопинг терапия), ама няма къде да ги облека, пък много обичам да се издокарвам. Да порасне малката и ще почна малко по-малко да влизам във форма 😀

# 189
  • София - Варна
На мен пък майчинствата са ми най-благодатното време. Аз съм човек, който пооочти няма нужда от излизане с хора (не изобщо излизане), мога да седя сама с месеци, и затова не ми липсва нищо, не ми липсват социални контакти. Mr. Green
Даже ми харесва да си правя разни неща в нас, предпочитам го пред ходенето на работа например. Ако можех, щях да стана рентиер, и никога нямаше да работя, щях да работя над себе си и хобитата си. Но такива като мен са по-скоро рядкост май. Joy Като цяло на нас се гледа с криво око - кат' на мързели. Grinning
Впрочем работата ми ми харесва най-много заради това, че имам ужасно много командировки сама нанякъде.
Е, с деца не знам как ще се съвмести, ха-ха.

# 190
Аз също нямам проблем със стоенето вкъщи.Даже някак си почивам от хората и не ми липсва. Дори , когато излизаме на разходка пак гледам някъде на по-спокойно място и да няма много познати и така си почивам.
Аз днес ще и направя морков, трябваше още някой друг ден да захранвам с картоф, но вчера изобщо не искаше да го яде и се разрева и не искам да я мъча вече.

За дупето при нас имаше реакция, но не от картофа, а от нещо, което аз съм яла. Беше червено и излязоха пъпки като от комар  около ануса. Със баня от смрадлика се оправи.

Африканчо, много слуз ли има? Може да пуснеш МБ и да видиш как е.

# 191
Здравейте момичета,
Искам да попитам по колко дни въвеждате нов зеленчук или плод? Относно слузта, нали бебо имаше няколко пъти и кървави нишки в акото,а слуз почти винаги си е имал и го водих на гастро.Тя каза,че слузта не е притеснителна ако не е повече от 1 супена лъжица. Аз също обичам да си седя сама и не ми пречи,че не се виждам с много хора.

# 192
  • София - Варна
Да, и аз гледам да няма хора около мен, че не ми се занимава да общувам. Mr. Green А детски рождени дни са кошмар за мен, същински панаири на суетата са някои, други са ОК, ама няма как.
Ами много слуз май, да, цялото твърдо ако е обгърнато в слуз от долната страна само, о то цялото твърдо ако не е много голямо, към 3 см, ха-ха, колко описателно! Ако онова не ми се беше изтърколило, никога нямаше да видя слузта май.
Аз въвеждам по 2-3 дни само. Не знам колко е правилно. Но след тия 2-3 дни връщам стар зеленчук, вече въведен. Плод още не съм давала.

# 193
Фолоу, разкрий, моля те!  Praynig Каква е тайната? Как така заспива самичка?!
Крисчана, разсмя ме!  Joy
Купихме и за Коледа една костенурка прожектираща звездички на тавана, в комбинация с бял шум. Незнам от тях ли е, но щом върши работа засега ще ги пускам.  Simple Smile

# 194
Добро утро и от нас, Simple Smile и ние имаме такава костенурка и ми върши работа, вместо аз да викам „шшшш” пускам костенурката  Laughing . Има няколко приспивни мелодии, на мен не ми харесват, ама беба заспива на тях Grinning ..

Аз вече въвеждам само по два дена, първия ден и давам по-малко количество и на втория колкото иска Simple Smile На теория това не е правилния начин, ама ако карам като по учебник сигурно на две години още ще я захранвам..

Присъединявам се към мамите, обичащи да си стоят вкъщи Simple Smile Аз така си почивам, не обичам много навалиците и аз като Смайл, когато излизам навън, обичам да е на спокойно място, където няма много хора  Laughing

За акото - чудя се какво да правя, малката много лесно се запича и не знам това захранване как ще го карам  Confused Малко картоф да хапне и акото и е твърдо, а ако картофа е и с морков сигурно ще я запека..

След неспокойната нощ, която имахме на сутринта малката имаше още една дупчица на венеца-тръгнали са две зъбчета Simple Smile .

И последно Simple Smile много ви моля да ми кажете нещо ефикасно за хрема.Нищо не му помага на моето слънце.Такава хрема има,че не може да се наяде, само се задавя,понеже не може да диша. Утре ще звъня на личната, но да питам и вас как се преборвате с тези упорити сополи. Пробвала съм:Физиологичен разтвор Низита спрей и крем, Тобрекс,Куикс,Тобрин(мисля че бяха)черни капки, влажно помещение, купа с лайка и сода на печката и резултата е нула..

Прекрасна Неделя от нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт