Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 365
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Смайл, Пипа, преди не е имала такива проблеми, като изключа едно тридневно разстройство, като беше на 45 дни.
Не съм била ваксини, не съм правила МБ.
Всичко започна от пробиването на първия зъб.
Не съм я водила на ДК от много време, понеже аз бях много болна.
Може и от зъбите да е,но алергия едва ли!
 На нас ни отложиха ваксините до годинката.

# 541
  • София - Варна
Ами казват, че от зъбите ставало така, ама толкова време... А и ми се струва нелогично! Как от зъбите ще има разстройство и зелено ако! Макар че в съседна тема майка каза, че на нейното дете ставало така (диария и зелено ако) при изкарване на зъбите, но при Катето продължава вече много време.
А и това съвпадна с даването на месо, не знам, да не би да е от месото пък... newsm78
Алергия към месо?

# 542
  • Варна
Ами казват, че от зъбите ставало така, ама толкова вре
ме... А и ми се струва нелогично! Как от зъбите ще има разстройство и зелено ако! Макар че в съседна тема майка каза, че на нейното дете ставало така (диария и зелено ако) при изкарване на зъбите, но при Катето продължава вече много време.
А и това съвпадна с даването на месо, не знам, да не би да е от месото пък... newsm78
Алергия към месо?
Може още коремчето да не е готово за месото и да реагира от него. Ти какво писа, че си спряла захранването? Пробвай да не даваш месо да видиш дали ще има промяна,но задължително я заведи на лекар, че с коремчето шега не бива! От личен опит го казвам!

# 543
  • София - Варна
Да, спрях всичко, само на АМ е.
Да, ще  я водя на лекар. И без това предстоят ехография и изследвания.

# 544
Охх пак съм изстървала много. Здравейте мамки  Grinning Моята бебка пак се мръщи нещо  на твърдата храна  Sad днес обаче и варих супа асорти чушка , морков , грах , карфиол и зел. боб . Изяде доста от нея доволна съм , а плодовете ги харесва повече в наторален вид отколкото варени. Чудя се за жълтъка кога да почнем , някой да е давал вече от него ?   newsm78

# 545
Нашето столче е на бертони, трето бебе яде в него, доволна съм. Аз го държа разгънато, но сгънато е около педя широко.
Уважение, моето пие директно от чаша.
Днес зачнах да давам плод в 10 ч. Е, изяде 5 лъжици и почна пак с номера пффф. Аман вече!  Rolling Eyes
Как се учи бебе да пие от чаша?

# 546
  • София - Варна
Като му дадеш чаша. Joy
Баткото се научи на 2+ години, и от чаша, и със сламка. Аз съм се научила на 3 от чаша, дотогава съм се поливала. А от сламка се научих към 4-5, дори го помня. Mr. Green
Това го казвам, за да не се притесняват някои майки, че децата не могат да се научат да пият от чаша или пък със сламка.

# 547
И аз мисля да започвам да го уча да пие от чаша, но все не стигам до там.
По принцип досега съм му давала да си доизпива пюретата и кашите направо от паничката ако са твърде течни...и много се кефи и сякаш е свикнал, пък и тъкмо е нещо не толкова течно като вода. Днес за първи път му дадох да опита от моята чаша сок , че напоследък изпитва огромно желание като види някой с чаша, та облиза там нещо , глътна веднъж. Купила съм му една чашка специално за него, пластмасова със заоблени ръбчета и дръжки, ще го пробвам скоро Simple Smile

# 548
Вилибебе, аз дадох жълтък на малката преди 4-5 дена.Сега е на 6 месеца и 19 дни.

Оризова каша имам, но се съм я давала, реших, че е по добре да ѝ сваря ориза и да го пасирам  Mr. Green

Банан давам още от петия месец..Знам за мангото и за банана, че се дават в суров вид, макар че аз какъвто и плод да давам на малката,  ще гледам да е в суров вид. Дадох ѝ варена круша(опитвам всичко, което ѝ давам) лелее, ама тя е ужасна, викам си-какво ще го мъча мъничето, та пасирах една сурова круша и му я дадох да хапне и то нещо вкусно.. Mr. Green

Опитох няколко пъти да ѝ дам да пие от чаша, но не се получава, просто цялата я оливам и следва преобличане.Днес ѝ купих специална чашка(предполагам тя се води преходна) и утре ще пробвам да видим..

Захранвам малката от петия месец и не мога да заместя хранене Sad яде по много малко. От два дена изобщо пък не иска да яде(освен АМ) само се върти, прави едни гримаси, изплюва яденето, поне преди отваряше устата и изяждаше някакво количество,..Не знам как ще я караме с това захранване и честно казано се ядосвам, защото доста време и усиля полагам да ѝ приготвя яденето, а накрая всичко отива в коша  Sad

# 549
Отново съм изтървала много.Хубаво е,че има активност в групата,така или иначе минава през еднакви препятствия и е по-лесно като са споделени..  разсъждения сутрешни Simple SmileМоже би защото днес съм рожденничка и съм емоционална.
Pipa,искам да те питам как се стигна до диагнозата АБКМ.Понеже и аз ,както и afrikancho имахме кървави жилки в трети месец.Водих Александър на гастроентеролог,назначи ни строга диета и увеличаване на биогаята и толкова.С времето това отшумя.Не съм правила тест за алергии,но както разбирам от теб,очевидно нищо не показват.Общо взето АБКМ е новия чишит за справяне.
Ти защо спря захранването,по препоръка ли?

# 550
Минзухарче, честит рожден ден bouquet

# 551
Минзухарче, честит рожден ден! Бъди жива и здрава, и много щастлива, и обичана!  bouquet
На нас от вчера ни продължиха капките и сиропите до утре. Дано утре да кажат, че е добре и, че може да започнем захранване и ние. Онзи ден му взехме кошара, не помня дали ви казах, но още не съм го слагала, че нали е почти на земята и да не е на течение.
Пипа и ние нямаме зъбки още.
Дано стомахчетата на бебчетата се оправят по-бързо.
П. П. Искате ли като се затопли да си направим една среща? За тези, които не са от София може, ако имате път насам да се съобразим и да се скиваме Simple Smile всички?

# 552
Добро утро, момичета!
Честит рожден ден, Минзухарче!  Hug
Ние се захранваме вече почти месец, но никога не е изяждала повече от 40-50 грама пюре. Не знам дали да ме притеснява това. Винаги си търси млякото. Сега и купих някои готови пюрета на Хип, пак същата работа, уж яде, харесва й и в един момент просто си затваря устата и си чака цокането  Grinning
Аз дадох пюре с тиквичка и картоф, в което имаше ориз, незнам дали се счита, че съм въвела ориза.  Grinning
На Гергана й взех преходна чаша,че от биберона хич не пие вода. Общо взето си чеше венците на накрайника и от време на време пие без да иска и бута шишето като усети, че е вода  Grinning Ама тя така или иначе не яде много твърда храна, сигурно няма голяма нужда от нея все още. Като пия вода от бутилката и все ме гледа и й дадох веднъж шишето с нейната вода и веднага си отваря устата и почна да го цока разбира се, но и малко вода отпи  Grinning
Вчера й взех сладък картоф от Лидл, като обикновения картоф ли го приготвяте,че до сега такова нещо не съм яла аз и не съм приготвяла, но й взех да опита, може пък да й хареса:D
Плодовете кога ги въведохте, колко време след началото на захранването?
От зеленчуците съм въвела картоф, морков, тиква, карфиол, пащърнак и тиквичка. Какво друго мога да предложа или да минавам вече на плодовете?
Ами май това е за сега от мен  Hug

# 553
Добро утро и от мен.
Деси аз освен тези зеленчуци съм въвела броколи и сладък картоф,също и плод круша,но нея я въведах,защото имахме роблем с акането.
Захранвам повече от месец и вече давам и месо.Започнах със заешко.Има ли някоя мама ,която си прави местните пюрета,по колко месо слагате и увеличава ли се грамажа?Аз сварих ,пасирах и замразих във формички за лед,за сега съм дала една формичка 😁 чудя се днес да сложа ли две  newsm78
Вода и ние не пием нито от биберон,нито от преходна чаша,нито от обикновена,по скоро и той си чеше венците

# 554
  • Варна
Аз от 5 дни въвеждам сладък картоф. Приготвям го на пара като другите зеленчуци. Има вкус между тиква и морков. Дъщеря ми много го харесва. Само има едни по -твърди жили като косъмчета и като го намачкам го минавам през цедка.
 За тестовете за алергия при много други бебчета показват алергените,но при нас или няма алергия ( за което се надявам) ,или просто не могат да я хванат. Има различни случаи!

Общи условия

Активация на акаунт