Електронни четци - тема XIX

• 89 236
  • 789
  •   2
Отговори
# 375
Момичета, в какъв формат предпочитате да теглите книги за Киндъл? ПДФ най-доброто ли е?
Най-неудобното по-скоро. epub, fb2 се конвертират към mobi или azw, което е Киндъл-формата.

# 376
  • София
Момичета, в какъв формат предпочитате да теглите книги за Киндъл? ПДФ най-доброто ли е?
Аз моите реклами ги спрях, както писах 2-3 страници по-назад. Просто им писах в Амазон, че не желая да ги виждам и те ми ги изключиха безплатно. На първата страница на темата също е описано.

Аз никога не чета ПДФ. Свалям книгите или като EPUB или като TXT. Качвам през Калибре и при нужда конвертирам.

# 377
  • Ænima/Albuquerque
Аз наскоро се измъчих с един PDF - никога повече!

# 378
  • София
Единственият pdf, който четох нормално на четеца беше една книга на руски, която беше с по-голям шрифт и страница А5.

# 379
  • София
Аз и PDF ги конвентирам, стават гадно, понякога нечетими, чела съм и като чист ПДФ, ама не ми издържат нервите и е дребно и е бавно и тежко.

# 380
Само веднъж четох PDF по принуда. При конвертирането някои неща станаха абсолютно нечетими и се върнахкъм pdf-а.

# 381
Никога не чета пдф през киндела. Свалям и конвертирам в моби или тхт.

# 382
Някой може ли да ми каже защо на новия киндъл не ми се появява Cloud,  а само All и Downloaded горе вляво на киндъла?
Скрит текст:
Не знам има ли значение, че имам два киндъла, регистрирани на мое име. На моя се появява Cloud, но новия ще го ползва детето.

На всичкото отгоре махнах рекламите през чата и после свалих някаква безплатна книга на английски, тъй като исках да покажа на дъщеря ми как да ползва речника, и рекламите отново се появиха  #Cussing out Дано отново се съгласят да ги изключат, защото преди това три пъти писах ту на немски, ту на американския амазон и едните, и другите ми казваха, че киндълът не е регистриран при тях.

# 383
Здравейте,
имам едно въпросче, свързано с Pocketbook Touch Lux 3. Взех 2 такива, за мен и мой приятел. Нямам никакви оплаквания аз, но той явно е пипнал някъде нещо и сега има проблем. Както си чете книжка и изведнъж екрана заспива и се появяват реклами на самия четец (лого на Pocketbook и т.н.). При натискане на екрана и изчезват, но е дразнещо. Някой има ли идея как да го оправя това? Настройките за заспиването на четеца мисля, че не са пипани.   

# 384
Никога не ми се е случвало такова нещо. Ако му се случва на всяка страница, най-вероятно са променени настройките за заспиване. Ако не, може да е някакъв бъг.
При всички случаи трябва първо да си огледа хубаво настройките или направо да върне фабричните, ако има такава опция.
Аз съм с Basic touch и го бях разръчкала основно в началото. На сина ми купих Lux, но изобщо не съм го разглеждала. Направо му го връчих, да се оправя, все пак той имаше опит от ползването на моя.

# 385
Мерси, ston.  Hug Днес ще му погледна настройките за заспиване, дали случайно не ги е разбутал в крайна сметка. Четох из нета, никъде не се споменава да имат конкретен такъв проблем... Ще пробвам днес и ще пиша. 

# 386
  • София
Намерихме си втори киндъл в ОЛХ, утре сутрин ще пристигне, нямам търпение, бял пейпъруайт е  Heart Eyes
По принцип е за половинката, но май ще си ги менкаме, само калъфа ще си взема /щото е лилав/  Laughing

# 387
Аз само да докладвам, че рекламите се махнаха, като върнах фабричните настройки.

# 388
vitaminka, сподели как го намери, защото и аз се оглеждам.
Замисляме се и за Амазон, как всъщност става поръчката, някой може ли да разкаже?

# 389
  • София
vitaminka, сподели как го намери, защото и аз се оглеждам.
Замисляме се и за Амазон, как всъщност става поръчката, някой може ли да разкаже?
Ами всеки ден проверявам обявите и ми излезе вчера.
Моят си го купих преди 2-3 седмици пак от ОЛХ за 150лв с калъф. И двата киндъла са Paperwhite III
Всъщност този утре не знам как да разбера дали със сигурсност е 3, защото аз ги разпознавам по надписа отпред /на киндълите 1 и 2 надписа е бял, а на 3 е черен/, но на белият киндъл надписите са си белички.
https://www.olx.bg/ad/amazon-kindle-paper-white-ID6BT8b.html

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 21:55 от vitaminka

Общи условия

Активация на акаунт