Сурогатно майчинство

• 32 377
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
Само обобщения!
Дали,ако дъщерята не може да има успешна бременност и майка и предложи да износи детето/внучето!/,дали ще и поиска пари.И всякакви такива близко-роднински отношения. Тук веднага се сещате за мърляви циганки,дето и децата си продават,пък к'во остава да раждат за пари.
Наистина смятам,че когато се изведе на светло и има ясна регламентация и санкции ще бъде по-добре.
Ето така е тукhttps://www.government.nl/topics/surrogate-mothers/contents/surr … acy-legal-aspects

# 241
  • София
А това за майката и дъщерята ми е любимият аргумент.

# 242
А клетото бебе на кого ще казва "мама", да се чудиш и маеш.

# 243
  • София
не че не се случва, но това е едно от изключенията, така да го кажем, роднинско. Но ме дразнят опитите под тези роднински случаи да се скрият всички други.

# 244
  • София

Клетото бебе казва "мама" на жената, която го отглежда. Все едно да кажеш, че осиновеното дете не може да каже "мама" на осиновителката си, защото знае, че не тя го е родила. Абсурдно е.

# 245
Клетото бебе казва "мама" на жената, която го отглежда. Все едно да кажеш, че осиновеното дете не може да каже "мама" на осиновителката си, защото знае, че не тя го е родила. Абсурдно е.
Съгласна съм с теб, но ситуацията, в която баба е износила бебето на мама, е доста специфична и не е като осиновяването. Няколко пъти написах в темата, че не бих износила бебе за дъщеря си, точно защото не искам да ѝ докарам до главата ад, по-голям от този да не можеш да имаш дете. Най-нормално е износващата майка да се привърже към бебето, което носи. Нищо чудно и у дъшеря ѝ да се породи ревност. Как ще гледа на износеното от нея бебе износилата го- като на нейно дете или като на нейно внуче? Предпочитам да не научавам отговорите на тези въпроси. Особено пък, ако е от личен опит.

# 246

Това е малко като щрауса-като си затвориш очите за нещо и то престава да съществува.Много добра позиция.Няма смисъл да се обяснява защо е важно всичко да излезе наяве и да се контролира,когато жените си знаят една и съща драма-"на кого щяло да казва детето"мамо" Laughing Добре,че има и инакомислещи Peace

# 247

защо е важно всичко да излезе наяве и да се контролира,когато жените си знаят една и съща драма-"на кого щяло да казва детето"мамо" Laughing Добре,че има и инакомислещи Peace
Съгласна съм с болднатото, но не мисля, че е възможно да се обхванат всички евентуални казуси и да се контролират. А точно от това ще произлязат огромни проблеми.

# 248

защо е важно всичко да излезе наяве и да се контролира,когато жените си знаят една и съща драма-"на кого щяло да казва детето"мамо" Laughing Добре,че има и инакомислещи Peace
Съгласна съм с болднатото, но не мисля, че е възможно да се обхванат всички евентуални казуси и да се контролират. А точно от това ще произлязат огромни проблеми.

Така-не може,но в пъти ще бъде по-добре да има някакъв контрол,отколкото като сега-да се случват нещата без да има контрол. Защото те се случват-факт е,че когато човек с пари иска да стане родител по този начин,той ще си намери начина.Когато това се случва на тъмно има голям риск и за детето и за сурогатната майка

# 249
Това пък сурогатната майка да е от семейството, ми звучи фрапиращо. Тя ще вижда детето, та освен че го е родила, ще го вижда и как расте. А и нали знаете как между роднини стават най-големите дразги. Понякога битовизмите вземат връх, а това е много специфична ситуация, в която не се знае кой как ще реагира.

П.П. Майка, която да износи бебето на дъщеря си за мен е плашещо и леко извратено #Crazy

# 250
Няма лошо да ти звучи фрапиращо,ама хората са различни-за едни е фрапиращо,за други е естествено. Аз както казах не бих използвала услугите на сурогатна майка,но това не значи,че не разбирам мотивите.
Бабата в едно семейство също вижда внучето си от бебе как расте.Да не говорим,че има баби,дето направо си ги отглеждат. Пак забравяте,че такова решение се взима съвсем съзнателно от големи хора с всичкия си и от там и последиците от него се приемат съзнателно.Т.е.бабата ще си е родила внуче,а не дете в горния пример.
Не е добре дасе мисли,че единствено нашата гледна точка е най-правилната Peace

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 13:57 от red soul

# 251
  • София
В Русия и Украйна е легално, но май повече неприятности си навлякоха така. Мине-немине, и гръмне за изоставено от поръчителите увредено бебе, или за неплатени пари, или отказ от детето, макар и здраво...

# 252
В Русия и Украйна е легално, но май повече неприятности си навлякоха така. Мине-немине, и гръмне за изоставено от поръчителите увредено бебе, или за неплатени пари, или отказ от детето, макар и здраво...
Да,това е изключително неприятно и би трябвало да нямат право да го правят,но има хора,които оставят и собствените си деца по домове,дори да са родени от тях Sad

# 253
Проблема основно е,че са замесени живи хора.Майка,баща,сурогатна майка,дете...да не изброявам и съпруга и децата на сурогатната майка,които също може да са потърпевши заради нейните неволи.Та всеки един от участниците във всеки един момент може да реши,че не е това което е искал и да повлече и останалите.Може и двама едновременно да ги врътне главата.Колкото повече живи хора и емоции са забъркани толкова повече може да се объркат нещата.Но ще страдат всички.
Ако тази услуга се заплаща и то легално как ще се регламентира?НАП едва ли ще е доволен.
Ако е доброволно едва ли ще има желаещи.Ясно е че ще се дават пари и ще гонят хората за необявени доходи ли?
Трябва да се променят и др. закони .Сега жената родила детето е майка ,после ще посочваме ,коя е майката и хоп връчваме бебето.Тогава и майки ,които сега си дават децата за осиновяване ще ги харизват на всякакви желащи срещу разни суми.Пък те с какви цели ще вземат бебето не ми се помисля....Не е толкова просто дори и да се озакони.

# 254
Проблема основно е,че са замесени живи хора.Майка,баща,сурогатна майка,дете...да не изброявам и съпруга и децата на сурогатната майка,които също може да са потърпевши заради нейните неволи.Та всеки един от участниците във всеки един момент може да реши,че не е това което е искал и да повлече и останалите.Може и двама едновременно да ги врътне главата.Колкото повече живи хора и емоции са забъркани толкова повече може да се объркат нещата.Но ще страдат всички.
Ако тази услуга се заплаща и то легално как ще се регламентира?НАП едва ли ще е доволен.
Ако е доброволно едва ли ще има желаещи.Ясно е че ще се дават пари и ще гонят хората за необявени доходи ли?
Трябва да се променят и др. закони .Сега жената родила детето е майка ,после ще посочваме ,коя е майката и хоп връчваме бебето.Тогава и майки ,които сега си дават децата за осиновяване ще ги харизват на всякакви желащи срещу разни суми.Пък те с какви цели ще вземат бебето не ми се помисля....Не е толкова просто дори и да се озакони.

Напълно съм съгласна. Много е лесно да се каже, че трябва да бъде легализирано в България, но хората не се замислят какви проблеми и неизяснени въпроси могат да възникнат.

Общи условия

Активация на акаунт