Майски мами 2016-Тема 3

• 58 191
  • 496
  •   1
Отговори
# 135
Аз ги режа на по-дебелички и дълги парчета, да му е удобно да ги хване, а за банана - разделям го на три части, защото много често се случва да го смачка, докато хапва.

# 136
Благодаря ви Амини и 2 в 1!

# 137
  • На остров
И аз режа всичко на пръчици горе долу колкото малко пръстче мое, така е удобно да се хващат и рика от задавяне е по малък.

Амаирини какво представлява това педагогическо захранване.
Ние като сме на вън няма как да хапва сам и давам основно п'рета и парченца хляб да кажем.
Вкъщи предлагам няколко неща за цапане и мазане и отделно ако нищо не изяде от тях пюре.
Цапа се с ЗВБ така е но пък казват, че после много по добре се научават да ядат сами. Аз не съм го практикувал ас баткото и сега ми допада да пробвам различни неща.

Краставичка много ми допада веганството като начин на хранене и мисъл за животните и т.н. Ще се опитам аз пробно за 3 м. но като вкъщи не са привърженици ще е трудно. Има и много книги за веганство за бебета и се чудих дали някой е последовател.

# 138
Две в едно, моето лично мнение, без да го налагам на никого, е, че не е добре да се прилага веганство за бебета. От една страна, защото бебешкия организъм има нужда от всички видове храни, за да расте здрав, от друга, понеже това е избор, който според мен човек трябва да направи сам, когато е достатъчно зрял да взема сам решения. Разбира се, ако бебето не иска да яде месо, не е нужно да го тъпчем на сила. Но ако му харесва и яде с желание, аз не бих го лишила.

# 139
Две в едно Wink микродози от нашата храна. Каквото успея да хвана между палеца и показалеца си. Е гледам да не е люто и много солено. Така захраних със сирене от моите макарони.

# 140
Две в едно, аз станах вегетарианка точно поради етични причини - не може да твърдиш, че обичаш животните и в същото време да допринасяш за тяхната смърт. След това започнах да се интересувам за самия начин на хранене и всъщност се оказва, че ние хората сме растителноядни и нямаме нужда от месо, още повече минало през термична обработка. Разбира се, в някои географски ширини има хора, чието днк е по-различно и за тях е добре да консумират месни и млечни продукти. Ето една статия http://www.zdravjivot.org/2943/човекът-е-единственото-същество-забр/
 мисля, че ще ти е много интересна. Мога, ако желаеш, да ти пратя още информация на лични Simple Smile
Нашият тати си хапва месце и с него стигнахме до консенсус, че детето ще яде само домашно месо. Ако бях сама най-вероятно нямаше да му дам месо. Simple Smile сега мисля да му дам като стане на годинка.

Малкият пак влезе в някакъв период. Спи му се, едвам гледа.. Сложа ли го в кошарата започва да се изправя и да плаче  Tired отнема ми по час, за да го успокоя и да заспи.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 09:55 от крастави4ка

# 141
Идвам да се оплача! Вчера отново получих поредната порция дрехи за малката от родата на моя! Вече не знам за кой път се изпращат дрехи, а съм казвала 10 пъти, че детето е презадоволено от дрехи. Не се отказват и това е...сега отново не знам къде ще ги слагам и какво ще ги правя. Първо не са ми по вкуса изобщо, второ или ще са малки или ще са големи, а като казвам големи разбирайте за 3-4 годинки! Играчка два пъти е подарявано, също неподходящи за 3+!  #Cussing out Сега ще се чудя къде да слагам и тези непотребни вещи, защото няма на кой да ги дам, на приятелките ми децата са на възрастта на моето. На някой може да му се стори неблагодарно или нещо такова, но аз лично дрешки на дете не бих подарила, освен ако майката не ми е казала точно конкретна дрешка.
Оплаках ви се, малко по-добре съм!  Mr. Green Вие имате ли такива роднини?

# 142
  • На остров
Матахари дай го благотворителност. Аз нямам такива роднини, всички ме питат изрично преди да се купие нещо  Simple Smile

Краставичка благодаря за статията  Simple Smile
Амарини и аз давам така да пробва като видя, че има интрес, не съм знаела, че се казва педагогичексо захранване.
Ху аз съм още много в началото на този вид хранене, но не мисля, че веган бебетата им липсва нещо вероятно си има начин. При нас едва ли би било приложимо за бебе защото не сме цялото семейство вегани. Съгласна съм, че детео си показва като цяло какво му харесва и какво не.

# 143
Matahari, излишните дрешки можеш да ги пуснеш в този благотворителен базар:

https://www.facebook.com/groups/BazarzaNikola/

Събират пари за лечението на тригодишно момченце с мозъчен тумор. Изпрати ми го близка приятелка, която каза, че познава хората лично, не е измислица.

# 144
Matahari, излишните дрешки можеш да ги пуснеш в този благотворителен базар:

https://www.facebook.com/groups/BazarzaNikola/

Събират пари за лечението на тригодишно момченце с мозъчен тумор. Изпрати ми го близка приятелка, която каза, че познава хората лично, не е измислица.

Много благодаря за споделената кауза, наистина добро място за дрехите.  bouquet

# 145
И аз нямам такива роднини, или не подаряват нищо, или плетени шушонки, или питат преди това  Wink

# 146
matahari Майка ми постоянно й купува от магазини втора употреба. Преди бях аз "на мода", но откакто се появи бебата, постоянно за нея купува, всеки път като дойде, носи по една торба. Аз нямам предразсъдъци по отношение на дрехите втора употреба, единственият недостатък е, че за 20 лв можеш да се сдобиеш с пълна торба и после се чудиш какво да ги правиш... Играчките - роднините купуват, по едно време зачестиха, но дискретно започнах да обяснявам, че вече са й много играчките за тази възрастова група, да не говорим, че вече получава плюшени играчки и кукли и вече като че ли се успокоиха. Не искам да ги спирам изцяло ограничаваща, защото хората се радват да й купуват, още повече, че и от страна на родителите и братя/сестри на майка ми, и от страна на баща ми тя е първо внуче. Ако може мъжа ти да разкаже тази статия на неговата рода:
http://portal12.bg/Detsata-s-po-malko-igrachki-imat-po-dobra-vry … Razumnostta.p3143
За играчки е, но и за дрехи е близка работата. Simple Smile

Иначе за отърваване от ненужни дрехи - освен разните там Продавалник (скапаното ново име olx), bazar.bg, можеш да се пробваш и в някоя от многобройните Фейсбук групи за продажби на дрехи за бебета и деца, има групи за продажба дори по години на раждане. Досега през базар и продавалник нищо не съм продала, но във Фейсбук успях, така че може би там ще е по-бързо. Wink

# 147
Много хубава статия за играчките.

# 148
Какво правите когато нахраните децата, веднага ги мятате да спят, да играят на земята, или нещо друго?
Има моменти, в които не желаят играчки, направо са обидени, че им ги даваш  Mr. Green

# 149
  • София
Аа моя отива директно на пода да играе хихи. С баща му много държим да е свободно човечето и да щъка. Играчки- той предпочита неофициалните играчки, тип кабел за компютър, кош за пране и прочее  Laughing Не че не си играе с 'истинските' ама бъро му омръзват. Сякаш ги намира за скучни Simple Smile
Иначе някой път нищо не иска и става досаден - само стои до мен и ме 'дърпа за полата' та имаме и време за гушкане.

Общи условия

Активация на акаунт