Искам да кажа ... (104)_09.01-15.01

• 59 837
  • 959
  •   1
Отговори
# 450
Ха, аз искам да гледам внуци, ама дали ще ми ги дават?  Wink
Че защо не  newsm78

# 451
  • Пловдив
Ха, аз искам да гледам внуци, ама дали ще ми ги дават?  Wink
Аз съм щедра, ще ти давам вместо мен да гледаш моите Simple Smile

# 452
И аз се заканвах за инженерните специалности, като дъщеря на два броя инженера ама завърших Биотехнологии и сега съм точно такава. Желанията на децата са чудесно нещо и аз адмирирам това да не бъдат насилвани да изпълняват болни родителски амбиции, но трябва да се мисли и за реализация. Защото всички мечти и светли идеали умират в мига, когато детето се наложи да влезе в jobs.bg и да кандидатства по пет обяви и от никаде не му се обадят, или му предложат обидно малко пари. Или ходи на по пет тежки интервюта, както съм била аз за повечето от позициите си.

# 453
  • Пловдив
Мда, аз се опитах да си намеря работа. Нещо.....

# 454
И аз се изненадах как така воже да изкараш 1год магистратура за адвокат.
Да не говорим, че вчера разясняваха как променят формата на изпитите за спец.право в Софийски университет.
Който не е отишъл, той няма да завърши.

# 455
Захир, там е работата, и моята се съветва с мен какво се търси. Не мога да и отговаря, в малък град сме, трудно е. Всички знаем за IT,  но не е за нея, химията също. Доста интересни специалности отпадат. Още нещо, пред очите ми примери бол за добре уредени хора без образование и безработни висшисти, с хубави специалности. Шанс и късмет да имат, това им пожелавам като виждам как стават нещата.

# 456
Ама кой е казал че 1 година се учи право. 4 или 5 семестъра е, в зависимост от вида бакалавърска степен. Те с изкрючение на английския и екологията изучават само правни дисциплини. Този семестър учат и Конституционно право , Международно публично право.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 18:32 от Cилвия

# 457
То сега всичко може - на една позната дъщеря и за 1 година ще стане агроном/иначе е МИО/. И не е като досега в икономическия да са учили за плевели и препарати.

# 458
Имам няколко броя инженери пред очите си, а и работя  със такива компании. На всичко отгоре пазарът на труда е пренеситен с такива специалисти - има много кадърни индийци и китайци. Добри работници, могат да работшт денонощно, общо взето съвременните роби.
Другото, което не сте усетили в Бг са кризите ( там сме си в постоянна криза), но тук са периодични - почти на 7-10 години. е удрят този тип кадри.
Виждам и стресът през който преминават...ами благодаря, но не искам да причиня това на детето си.

А в ИТ сферата тук са масово индийци.

# 459
  • Пловдив
Ма как да ги усетим в бг, тук сме си постоянно ударени Simple Smile Аз съм инж, мъжът е друг инж, всичките ни приятели са инж почти без изключение. Всякакви инж.

# 460
То ние не сме излизали от кризата, че да може да правим сравнение Laughing Честит рожден ден на Белинда! Много здраве, любов и здрави послушни деца Hug Днес изринах не знам колко тона сняг, фитнес не ми трябва Laughing И ние сме все инженери и никой не работи по професията си.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 19:34 от Осмичка

# 461
  • някъде ... тук ...
У дома и около нас масово сме инж. Вярно, че повечето сме в строителството/проектирането. Големият определено се е насочил към ИТ, но не програмиране. Дребният няма никаква идея още. Баща му обаче все повтаря, че не иска да следва нашия пример. Ще видим, де Simple Smile
При нашата перманентна криза, е въпрос на късмет и подходящи познанства, за да си намериш читава работа и като инж.

# 462
  • Варна
Сагата по посрещането на мъж приключи-прибра се. Къде по обиколни маршрути, но се прибра!
И ми обяснява, че в Стара Загора всъщност го блъснал автобус. Но заради снежната обстановка скоростите били ниски, та проблемът се оказал само козметичен.
Време е ускореното сърцебиене да се уталожи.
Честит празник на рождениците и имениците!  Hug

# 463
Белинда, честит рожден ден, да си здрава, спокойна, да изкараш леко бремеността до края и да ни направиш чичовци на едно здраво бузанче Hug
Ей, сега се прибирам, пълна лудница е всичко, чак не ми се говори. Бурни са времената за нашето семейство, готвят се резки промени, дани да е за добро всичко. До последни тичаме по разни задачи.
Багажът е почти готов, снощи по нощите го правих и без това не спа, барем  действам:)

Имаме ли вътрешен дизайнер тук? Някой да ми каже дали цена за проект за дизай и реализация на апартамент от 800лв на кавадратен метър е добра? Абсолютно нищо не разбирам от тези неща и не съм наясно с цените в отрасъла. Става дума за обзавеждане до осветителни тела и пердета, всичко. Врати, уреди, мивки и т.н.

# 464
нещо скъпичко ми се вижда....
100 м2 = 80 000 лв

Общи условия

Активация на акаунт