Любители на кучета - тема 69

• 43 703
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Ние сме така - малка порода, почнали сме с храната за възрастни отдавна. Опитах да и давам за малки кученца, с голям процент месо, няколко вида - не иска и не иска. Харесва си само тази и след като направи разстройство при последния експеримент, си я оставям само на нейната марка.
Първата храна, която бях купила беше на роял канин с царевица. Кучето я ядеше и нямахме никакви проблеми, но на мен ми се искаше да му купя качествена храна с високо съдържание на месо. Купих му храна в която имаше и риба и кучето се просра и се скъса да пърди.  Sick ooooh! След това купих храна от същата марка, но без риба и кучето няма никакви проблеми с нея. При нас явно рибата не му понася.
Не че те карам да си правиш експерименти, но можеш да помислиш каква е разликата между храните и къде би могъл да бъде проблемът за разстройството. За да отказва да яде друга храна значи в тази има нещо, което кара кучето да се пристрастява към нея и едва ли е много полезна за него.

# 406
  • DE
Аз давах до 12-тия месец Junior и постепено обърнах на Adult за активни кучета.
От храната на гранули още в началото се спрях на Bosch и мисля, че куч е доволен
Лъскава козина, няма лош дъх в устата и купчинките са две на ден.
Пръцка понякога, но се търпи
Не се трае като почне да яде като човек...при кисело зеле, филии с пастет или пък разни сирена

Да похваля шоки: кротва се май вече и много слуша
Почва да се усеща защо и се карам, не дърпа като сме на разходка и като е свободно пусната на поляната идва винаги като я повикам...ех, минават няколко минути ама все е нещо

# 407
  • Варна
Здравейте. Тъй като се заговори пак за храна имам питане. Аз съм с немската овчарка, която е на училище в момента. Майки е на 5 месеца. Ял е храна на Брит, роял канин за немски овчарки, роял канин junior. Ака по 5- 6 пъти на ден. До сега си мислех, че е малък, но вече порастна. Даваме му точно както пише на опаковките. Сега съм купила Eukanuba. Не знам дали е от храната. Като беше  на 3 месеца  дадохме фекална проба и всичко беше наред. Имаме си малък дрисльо. За училището . Взехме го в пътък, голяма радост, която се изразяваше в лудо бягане около нас, не можем да го хванем ...В понеделник отиде спокойно, не се дърпаше, веднага взе да лае другите кучета. А това е развъдник на дого аржентино. Страшно е силен. В събота ме събори, не мога да го разхождам вече. При нас е още ледено. Колкото и да не искам ще му купя строг нашийник. Според треньора  иска да доминира над другите кучета и се страшно енергичен. Щурчо!

# 408
И моят ака много често, толкова често, че се бях притеснила.
Веднага потърсих инфо в интернет и попаднах на тема " колко често ака вашето куче?"  Laughing
Оказа се, че много от младите кученца акат често и това е нормално и не е повод за притеснение.
Естествено когато кучето ходи често и по много по голяма нужда е хубаво да се помисли за храната му - какво му се дава и по колко. Аз на моя започнах да му давам кашкавал и от тогава акитата станаха доста.

# 409
  • Русе
fani34, пиши още  Praynig. Ние сме със същият звяр но 4-месечен.

# 410
  • Варна
Ели дечкин, знам за твоя Макс. Не мога да кача снимки на моят щурчо. Сестра ми прави някакви опити да го снима в неделя, но той е като торпедо, секунда не стои мирно. Има много голяма свобода , живее пуснат в голям двор и ми яде розите. Поне ще развият  дълбоки корени, а след някоя година, като се кротне и ще цъфтят. Според треньора е хубаво да си има  малко дворче , няколко квадрата. Ще мислим.

# 411
  • Русе
Нашият ще кара без двор и с чести но продължителни разходки Sad
А как му се отразява училището? Има ли някаква промяна?

# 412
На моя пухчо днес му се схвана крачето и се разплака горкичкият.  Sad
Гушнах го и си го прибрах на топло.
Заради снега и схванатото краче не успя да се изходи по голяма нужда и сега не знам какво ще го правя.  Sad Нито е да го извеждам отново, нито е да го държа в къщи.  Crazy ooooh!

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 22:50 от B & C

# 413
Колкото и да не искам ще му купя строг нашийник.
Няма нищо страшно в строгия нашийник.
За мен е много полезен.
Особено в началото имаше огромен ефект именно върху опитите за доминиране. Кучето стана по-послушно.
Друг е въпроса, че постепенно свикна с него и към момента почти не й оказва ефект.
От почти две години сме със строг нашийник.

По принцип строгият нашийник се ползва малко по-внимателно, тъй като се затяга в момент на дърпане. Но то кучето само ще се нагоди. И именно това го възспира да се дърпа, както обикновено. Стопанинът просто не трябва да го дърпа, влачи и т.н. с този нашийник. Действието е леко подръпване за секунда и веднага отпускане.  Peace

Омръзна ми от тези снегове и ледове.
Дават го събота и неделя положителни температури - дано се стопи.

Искам пролеееет!!!!!!

# 414
И аз искам да се стопли времето, но за сега няма такива изгледи. Rolling Eyes
Днес сутринта малчо пак имаше проблем с крачето.  ooooh!
Докато нямаше сняг всичко беше наред, но от както има сняг задните крачета започнаха да му се схващат и кучето куца или направо започва да вие от болка.  Sad

# 415
Да не би да му залепва крака на леда? Пробвай да го намажеш по лапките с вазелин,преди да излезете.

И на мен ми е студено и не мога да разхождам много кучето,та измисля у нас какви ли не магарии-онзи ден скъсил на мъжа ми единия чехъл с 2 номера.Научил се е да ме хапе изневиделица по дупето  Shocked

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 10:43 от Трапезица

# 416
При нас няма лед, а само сняг.

# 417
B & C, а колко градуса е навън. При нас преди няколко дни беше минус 17 и на Макс му влизаше снега между лапите и веднага стягаше и залепваше възглавничките. Както Трапезица е написала пробвай с вазелин. Аз така правя, но онзи ден въобще не очаквах, че е толкова студено на вън и не бях го намазала. Или пък ако ходите по тротоари и алеи, по които е ръсено със сол или друг вид препарат може от там да идва проблема. Решението отново е вазелин, който да не позволява допир до възглавничките.
Трапезица, а пък моя изневиделица скача да целува по лицето. Вчера без малко да ми посини окото, защото не очаквах да скочи и се навеждах да му оправя нагръдника, а диването в този момент решило, че ще ме целува и ме удари с муцуната през окото.  ooooh! А пък после за извинение ми изблиза цялото лице.  Mr. Green
Ох, да ви се оплача от моето прасе. На полето сутринта докопа едно парче кухненско руло и го излапа. Виках го, но той ми се дупи да го гоня и подскача. Сдъвка го и си го глътна. Иде ми да му откъсна ушите. Преди няколко дни пък ми дръпна една носна кърпичка от ръката и нея излапа.  ooooh! То това неговото на нищо не прилича вече. Човек ще реши, че гладен го държа и за това яде всякакви боклуци.
И от зооплюс се изложиха този път с поръчката. Днес е 7-ми работен ден и все още я няма. А пристигаха за 5 работни дни до сега.

# 418
  • София
Sivi, пиши им. Септември една поръчка се забави с почти 10 дни отгоре (т.е. 15 работни дни общо), върнаха ми половината пари. Сегашната поръчка пристина много бързо - пуснах в неделя, в понеделник я бяха изпратили и преди 2 дни, пак в понеделник я получих вкъщи.
Аз имам 2 счупени зъба (предните) от подскачането на Лили в изблици на радост. Просто ме изджаска с нейните зъби и те се оказаха по-здрави от моите... Балу редовно подскача да ме целува и си джаска носа в очилата ми, един път без малко да ми извади окото, че бях без очила...

# 419
  • София
Здравейте!
Някакви отзиви или коментари за тази храна:
http://www.zoofast.bg/bosch-special-light-pg-14183.html

Общи условия

Активация на акаунт