Любители на кучета - тема 69

• 43 078
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И аз чакам сведения за Еди.
Спомням си какво ми беше, когато не знаех дали Холи ще оживее. На Бъдни вечер преди 2 години вече знаехме, че ще се оправи, това бе най-хубавият подарък, който съм получавала някога.
Дано на никого не се случва.

# 586
Ходихме при нашия лекар и кучето получи отново пристъп и той го видя и веднага искаше да ни изпрати в университетската клиника, но ние вече бяхме там. Този лекар е на мнение, че това е епилепсия.  Cry Даде ни някакви хапчета за епилепсия и му взе кръв. Утре кръвните изследвания ще са готови.
Днес нямаше разстройство, но след доктора отново акито беше като водниста каша. Спирам му консервите и отново ще му давам гранули. Разстройството и залитането се появи когато започнах да му давам консерви. Най вероятно е съвпадение, но освен да започна отново да му давам гранули, друго не мога да направя за да му помогна.  Cry
Кърлежи не сме имали.

# 587
На мен ми помогна съветът тук от темата- варен ориз и тиква.
А нямаше ли залитания,когато излизаше по студа ? Да не прави някакви съдови спазми от студ ? Свързваш ли ги нещата?(Стрелям напосоки)

Предишното ни куче правеше припадъци,но аз лично не съм ставала свидетел.Доживя преклонна възраст активно и жизнено.

Спри консервите,да няма някаква съставка,която му влияе зле .

Да не е пък обезводнено от дрисъка и от това да залита?

Стискаме ти палци,оправяй се,кученце!

# 588
Не мисля че е от студа понеже имахме проблем сутринта преди да е излизал, а в къщи е топло.
Проблемите започнаха при смяна на храната, но нямам представа дали е от нея. Преди малко му дадох гранули. Намръщи се, но хапна от ръката ми, а днес като му дадох от консервата трепереше от радост и облиза паницата. В болницата ми казаха да съм се обърнала към алерголог и да съм се посъветвала с професионалист за храната защото явно кучето е проблемно и породата предразполагала към хранителни алергии.
Дано наистина проблемът да е храната, но вероятността да е епилепсия или нещо друго е доста по голяма.
В момента не ми се рискува с варен ориз, че може и той да не му понася - консервата беше пилешко с ориз.
Трапезица, предишното ви куче защо е припадало?

# 589
С тия спазми и припадъци......и моето куче прави нещо като припадък, но не съвсем, защото не губи съзнание, говоря му, милвам го, той ме следи с очи. Имам чувството, че някаква болка го сгърчва, някъде от към годинката започнаха. Така и няма диагноза поставена. Първият вет, с който говорих за това, не ме изслуша да му разкажа как протича и отсече - епилепсия. Четох, четох, в нета, по учебници, ами не е това, няма такива признаци, нито се държи след припадъка по начина, по който описват по книгите. Не мога и закономерност да хвана, може един-два пъти в годината да го направи, може през месец, през три или два месеца подред. Една година, не помня към 3-тата или 4-тата, нито един път не му се случи, тогава много се надявах, че няма да има повече. Сега през февруари през два дена го направи, днес беше втория път. Случва му се обикновено, когато лежи или спи, всъщност винаги е така. Като че ли усеща нещо, вдига се и понякога се тръшква буквално в краката ми, когато съм била вкъщи, винаги е идвал при мен в такъв момент. Не знам дали му се е случвало в наше отсъствие, направо не ми се мисли, дано не е. Обикновено трепери, но някак на приливи, ту го отпусне, ту се стегне и затрепери. Понякога пръстите на предните лапки направо се изкривяват навътре. Днес така дойде от хола в кухнята, спря се до мен, гледаше ме, миех някакви чаши, тъкмо да го питам какво има и там се започна. Три пъти досега се е напикавал при такъв пристъп, в останалите случаи - не. Няма пяни, лиги по устата, понякога тихичко все едно мучи, аз затова все с болка го свързвам. Не знам какво може да е това чудо, на 12 години е вече. Има и някаква атопия, лятно време е със сърбежи, според друг ветдоктор, би могло и от това да е. Но пък ето че и зимата го прави. С руснаци лекари си писах, със собственици на лабрадори, има и други подобни случаи, не съм срещнала до сега някой излекуван. На всички изписват хапове за епилепсия, дори антибиотици, витамини, но няма положителен резултат. Пак някакъв руснак доцент ме успокои, че така ще си изкара живота, но и той не определи нещо, но все пак човекът не го е виждал, само по мои разкази, просто е имал такова куче с подобни "припадъци". В началото и аз само дето не умирах, мислех, че си отива така, както ми е в ръцете. Сега вече не се плаша, просто сядам до него на земята, милвам го, говоря му, то милото само върти очи и така, докато го отпусне. Понякога е много кратко, понякога имам чувството, че трае много дълго. Като го отпусне, когато беше по-малък, в следващия момент е скочил и е готов за игра, мъкне топки, играчки, все едно нищо не е имало. И сега е същото, само като се успокои и гърчовете го оставят, казвам му "хайде, да станеш", той става и все едно нищо не е било. Правени са му изследвания, не намериха нищо. Скенери, ехографи не са правени, не са ми предлагали ветовете, но и аз не съм настоявала. Не знам какво е, но ми е много мъчително само като го гледам, а на него какво му е....жалко, че не може да говори милият. Но никога това не е било съпровождано с разстройства или каквото и да било нарушение в здравословно отношение, просто така, изведнъж става.

# 590
labrex, благодаря, че сподели!  bouquet Hug Дано и моят Еди да живее дълго  Praynig
Аз тепърва започвам да се интересувам от епилепсия при кучетата. Намерих интересна статия и в момента я чета. Когато бяхме при доктора и чакахме кучето пак се почувства зле и аз го снимах с телефона. Мъжът ми го беше гушнал и кучето искаше да го пусне на земята. Когато го пусна то започна да залита. Очите му не бяха обърнати, но леко трепереше все едно му е студено. Извиках го да дойде при мен и му показах лакомство, но той не дойде. Хвърлих лакомството на земята и той отиде и го изяде. След това при доктора получи отново пристъп. На мен ми се вижда доста странно, че кучето яде по време на пристъп. Не съм доктор, нищо не разбирам от епилепсия, но наистина ли е възможно кучето да яде по време на епилептичен припадък  newsm78

ПП labrex, вие давахте ли му хапчетата за епилепсия?

# 591
Кучето на мъжа ми ,предполагат че е било с  посттравматична епилепсия.Рядко се е случвало,казва мъжа ми предимно нощем,търкалял се по земята с гърчове.В такива случаи е търсил контакт със стопанина си.Лекарства не е пил.

Мир на душата му,прекрасно кученце беше. Heart Eyes

# 592
B & C, не съм давала никакви хапчета, нито ветдокторите са ми предлагали, нито съм искала. Предполагам всичко е от това, че май никой не можа да постави диагноза. Рекс също трепери все едно му е студено, като му се случи пристъп, но ту го отпуска, т.е. спира, ту пак се разтреперва. Сега се прибрахме от разходка, един час обикаляхме квартала, направо ме разглоби. Две от кварталните кучета, дето са ни и приятелки, са разгонени, влачат по 3-4 кучета след себе си, ама тичат при Рекс, защото са свикнали да се разхождат с нас, аз ги гоня, те недоумяват, а моят е неудържим, пощури ме диването, без ръце останах.  Simple Smile

Дано с Еди всичко е наред, нека си живеят душиците прекрасни колкото може по-дълго! Peace

# 593
labrex, при епилепсия хапчетата са задължителни и не може без тях. Ако не се вземат мерки пристъпите щели да зачестят и да станат още по силни и продължителни и кучето умирало бързо. Затова не ми се вярва твоето да има епилепсия. Явно при вас тези пристъпи се дължат на нещо друго.
Отново много ти благодаря, че сподели! И не благодаря просто защото така е прието, а наистина съм благодарна и дълбоко оценявам милите ви думи и пожеланията!
Когато започнах да пиша в темата имаше спречквания за което се извинявам, но наистина не съм искала да обидя някого.
Още веднъж ви благодаря и дано всички душички да бъдат здравички!

# 594
  • София
Ох, като ви чета и....
Дано скоро Еди се оправи. В & С, аз бих сварила ориз за разстройството. По-вероятно е пилешкото да е алергенът, ако изобщо е алергия. Дано скоро намерите обяснение и адекватно лечение за сладура. Прегледай го много хубаво за кърлежи - колкото и да си сигурна, че не е имал никога. По-добре да отхвърлиш това със сигурност, отколкото...
labrex, гушни душичката Рекс. Лабчовците и голдъните са ми слабост. Дано няма повече пристъпи и той...

# 595
Милите Рекс и Еди  Hug Мъчно ми стана за тях  Cry

# 596
При нас има кърлежи, но ние взехме Еди есента и аз настоях доктора да му сложи някакви капки на вратлето, които са за кърлежи. Кучето не е имало забит кърлеж, а в момента през зимата няма кърлежи. Лятото кърлежите ще са наистина проблем.
Тази вечер му дадох гранули, спираме консервите и се моля на Господ проблемите да се дължат на консервите. До сега е ял гранули и не е умрял от тях. Снощи го мериха и докторката каза, че имал перфектно тегло за неговата възраст. Не ми се рискува с ориза защото в консервата имаше доста ориз.
Разтройството мен лично не ме плаши понеже снощи изследванията му бяха добри и не се беше обезводнил. Почти съм сигурна, че разтройството ще изчезне ако спра консервите и отново започна да му давам гранулите, които ядеше до сега. За разстройството ми дадоха разни неща, които се дават сутрин и вечер. Сутринта нямаше разстройство. Дадох му предписаните неща за разтройството и кучето яде 2 пъти от консервата и към 17-18 часа пак се изака и беше с разстройство. Сега отново ще му дам нещата за разстройство, но го чакам да се събуди.
Кучето си ядеше гранулите, не с голямо желание, но не беше заслабнал, нямаше разстройство, но уж за добро реших да му купя консерви и направих грешка  Banghead
Миналата година също му бях купила консерва и тогава също получи разстройство, но тогава веднага я изхвърлих, а сега като видях с какъв апетит и удоволствие яде реших да продължа да му давам от нея и се надявах да свикне с консервата.  Много тъпо постъпих  Banghead

# 597
labrex, при епилепсия хапчетата са задължителни и не може без тях.
Скрит текст:
Ако не се вземат мерки пристъпите щели да зачестят и да станат още по силни и продължителни и кучето умирало бързо. Затова не ми се вярва твоето да има епилепсия. Явно при вас тези пристъпи се дължат на нещо друго.
Отново много ти благодаря, че сподели! И не благодаря просто защото така е прието, а наистина съм благодарна и дълбоко оценявам милите ви думи и пожеланията!
Когато започнах да пиша в темата имаше спречквания за което се извинявам, но наистина не съм искала да обидя някого.
Още веднъж ви благодаря и дано всички душички да бъдат здравички!

Не съм мед. лице, но толкова съм изчела покрай летните сърбежки на Рекс и тези схващания, които получава, не ги наричам припадъци, защото не са. Приятелки се шегуват с мен, че ще взема изпитите от първия път, ако се явя и ме пращат да уча вет. медицина. Simple Smile Да, за мен не е епилепсия, освен, ако това не е някаква особена форма, но наистина ветеринарите, при които ходим, никога не ми дадоха нещо да пие, нито пък предложиха някакви по-специални изследвания, ако такива се правят. Не знам, нека са ни живички, аз се оплаках, че ме разглоби на разходката, но съм му благодарна за неговата енергия, колко пъти насила излизам с него на разходка, защото съм изморена, изтощена, но се връщам направо яко живнала. Просто ми въздейства по тоя начин, и главоболие ми е минавало след разходки с него. Абе, безценни, невероятни и незаменими са! Peace

Благодаря, момичета, за добрите думи, Малко Сладко Коте, гушнат и намачкан е Рексун! bouquet

# 598
  • DE
B & C, съжалявам за това което се случва с твоето мъниче!
Разбирам те много добре колко си притеснена, но изчакай първо да видите как е кръвната картина.
Ако има и повод за съмнение за епилепсия е добре да се направи томограф на главата, скъпо е, но и без диагноза -няма лечение.
В такива случаи какви ли мисли не му минават на човек през главата и се хвърляме да четем в интернет.
Там пък от истории и диагнози, случки, и какви ли не още щуротии... луд да станеш.
Всяко тяло е индивидуално към различни симптоми и заболявания
Скоро бях писала , че следя едно предаване от вет. клиника и сега си спомних, че имаше куче с пристъпи, така както го описваш с разтройство и повръщане.
Оказаза се, че са бактерии от вода от локва или ядене на мръсотии( просто не се сещам сега как се казва)

Скоро беше писала, че куч има схващане на крачето като сте навън-дали има някаква връзка?
Алергии към храни(някои меса, зърнести или пък треви) също може да направят някое неврологично отклонение
Защо не опиташ да го храниш с месо(телешко). Никави зеленчуци и ориз
Ако не понася сурово, може леко да се прекара само през вряла вода.
Аз лично веднага бих спряла всякакъв вид консерви и гранули
Стискаме лапички на мъничето!!!

Лабрекс, Рекси е боец...не го мисля и знам колко са силни и издръжливи въгленчетата.
Винаги ми трепва сърчицето като разказваш за него.
Чакайййй, ще има още дълго да те "разглобява"

cutesmallca, Страхилски май е доста пораснал или пък ушаците заблуждават Simple Smile
----------
При нас одисеята с порязата лапа продължава и край се не види.
Днес бяхме пак на превръзка и се събраха трима лекари да умуват.
Единия за гипс, но нямало да е добре, че раната не може да диша, другия за шев, но като стъпвала щяло да се къса. Третия без нищо-накрая се прибрахме пак с превръзка и ботуш
Понеделник нали си нямаме работа, та сме пак там

# 599
matze, не знам дали има връзка, когато му се схвана крачето беше по студено от сега, имаше сняг и схващането не беше като пристъпите, които има сега. Тогава не залиташе, а сега залита. Опитва се да ходи, но пада и го влече все в една посока.
Томографът на главата ако не се лъжа се прави с пълна упойка и затова настоях днес да му се вземе кръв и да изключим проблеми, които могат да се засекат при кръвни изследвания. Настоях да му погледне и ушите, но докторът не го направи както трябва. Погледна му само едното ухо и каза, че му нямало нищо на ушите, а аз знам, че са мръсни и са за чистене. Кучето непрекъснато си чеше ушите. Утре като отида за резултатите от кръвния тест пак ще настоявам да му погледне и изчисти ушите.
По принцип си права, че не е хубаво да се чете и аз не съм доктор, но колкото повече човек чете и се информира, толкова по добре и според мен ще бъда в по голяма полза на кучето си и доктора. Когато не съм чела, а и нямам опит с болно куче може да не забележа нещо....знам ли. Ако чета лошо, ако не чета пак лошо.

Общи условия

Активация на акаунт