Любители на кучета - тема 69

• 43 075
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • под тепетата
Сви ми се сърцето като ви чета!
Силно ви прегръщам и се надявам да се разбере от какво се появява това залитане на Еди, за да му се помогне.
 labrex,  Hug

# 601
...са мръсни и са за чистене. Кучето непрекъснато си чеше ушите. Утре като отида за резултатите от кръвния тест пак ще настоявам да му погледне и изчисти ушите. ...

Дали пък не му е влязла тревичка в ушите? Тръска ли си главата?

Това,че пада на едната страна според мен е показателен симптом,коя е фейсбук групата,сподели ли там?

Изследване на главата би отхвърлило много неща,но дори и да покаже нещо,какво би било лечението.Ако е пак само симптоматично,дали си струва риска и парите ?!

# 602
B & C няма ветеринар, който при разстройство да каже да се дават консерви, защото те почти винаги разстройват стомаха на кучето. Повечето препоръчват веднага да се спре храната и да се дават само ориз и сухари. Щом те съмняват ушаците, накарай ветеринарите да ги проверят с лупа (те си имат едни специални за целта), защото ако е влязла някоя тревичка, само така ще я видят и нека сложат изчистващи капки и да ги изчистят. Ако не се съгласят с предлога, че са чисти вземи си почистваща течност за уши и действай сама. Не е трудно и ако решиш сама да ги почистиш ще ти обясня как става. Стискам палци да се окаже от мръсни уши, а не нещо по-сериозно и разстройството да е от консервите.  Praynig
labrex  Hug

# 603
  • София

Това е добро за почистване на уши.
Ако не дава да му сложиш в ухото, хвани върха на ухото и дърпай нагоре, тогава няма как да се противи.
Сипваш малко, после около минута разтриваш в основата на ушите и го оставяш да се изтръска.
Препаратът е мазен, затова може би е добре да извършиш процедурата навън или в банята, или някъде, където ще ти е лесно да почистиш пръските.

# 604
Вчера му дадох към 18 часа от неговите си гранули. В 1 през нощта бяхме навън, момчето се изака и нямаше разтройство. Вечерта пак му дадох нещата, които му изписаха за разстройство. Днес сутринта отново няма разстройство, но отказва да яде гранулите. Вчера сутринта като му дадох от консервата облиза паницата и искаше още. Моето момче не е фен на гранулите, но от консервите получава разстройство, а и не всички гранули му понасят. От гранули с риба също получава разстройство.
Докторът вчера му погледна едното ухо със специален уред и заяви, че нищо му няма, а аз виждам, че има ушна кал и си чеше ушите. Течност за уши имам, но според мен е най добре доктор да му ги почисти. Докторът веднъж вече му ги е чистил и тогава ми каза, че ушите на кучето не му харесват много. Първо му сипа течност в ушите, след това бръкна с клечка за уши и изкара голямо количество ушен секрет. На следващия ден отново трябваше да го заведа да му ги погледне и отново изкара с клечката ушен секрет, а му ги беше чистил предния ден. С тази течност, която се сипва в ушите ушният секрет омеква, но ушите не могат да бъдат почистени добре, а е много опасно да се бърка в ушите на кучето с клечка за уши от човек, който не е специалист. При следващото посещение ще настоявам да му ги погледне отново и да му ги почисти.
След един час трябва да му се обадя за да ми каже дали резултатите от кръвните изследвания са готови и сигурно ще го посетим. Ако изследването не е готово ще трябва да изчакаме до понеделник.

labrex, снощи до 3:30 съм чела за епилепсия при кучетата и на едно място прочетох, че лечението е индивидуално и ако пристъпите са леки и не са чест ( на 6 месеца веднъж) не се налага да се дават медикаменти на кучето.

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 10:35 от B & C

# 605
Аз съм чистил на Чарли ушите с клечка, не е страшно . Но тия неговите космати уши са ужасни за чистене .

# 606
Аз съм чистил на Чарли ушите с клечка, не е страшно . Но тия неговите космати уши са ужасни за чистене .
Не си единственият, но си е опасно понеже можеш да бръкнеш по навътре и да го нараниш.
Аз дори и на детето не смея да бръкна навътре, а то не мърда за разлика от кучето.
Навътре бъркам само при мен.
В интернет има видео и един ветеринар нагледно показва и обяснява как точно да се почистят, но и той казва, че ако хората ги е страх и не са сигурни в себе си е най добре да не чистят ушите с клечка. А в едно друго видео една ветеринарка беше категорична, че хората не бива да ползват клечки за уши.

Моят пухчо сутринта отказа да закусва, но в момента си хапва гранулите  Grinning
Днес не е имал пристъпи и изглежда по добре от вчера.  Grinning
Дано се оправи и дано е било от храната!  Praynig Praynig
Кръвните изследвания още не са готови.

# 607
  • София
matze, Бела си сряза лапата преди 2 години - голямата възглавничка, на която стъпва. Слагахме превръзки, чорапи, какво ли не - сваляше ги и лапата си кървеше при ходене. Накрая промих хубаво и сложих захар. Раната залепва от захарта и по-бързо заздравява. Може да опитате така. Първия ден със захар сложихме превръзка, за да не влизат мърсотия и боклуци в раната, след това вече нямаше проблем. Може да се направи вечерта, за да може през нощта, докато кучето спи, захарта да действа и да залепи раната.
В & С, дано вече всичко е нормално. Консултирай се с алерголог, много ми "мирише" на алергия към нещо в консервите.

# 608
Е, захарта не е ли малко опасна за кучетата ? Може би с някакво лепило медицинско би било по-добре ?

# 609
  • София
Не е опасна в такива количества, за по-големи не знам (макар че и за хора е вредна в големи к-ва). Но може и с мед да се пробва.

# 610
На моето дете му лепиха устата с лепило, но раната се отвори, а кучето ще стъпва върху този крак и не мисля, че лепилото ще помогне. За захарта не знам как ще подейства, нямам опит със захар и с порязана лапа. Мисля си, че ако раната е дълбока и не зараства е най добре да се гипсира крачето така, че кучето да не може да стъпва на него. Самата рана няма да е с гипс и може да бъде мазана с някакви мехлеми ако е необходимо, но крачето ще е с гипс за да не може кучето да стъпва с този крак.

Моят Еди пак се изака и няма разстройство.  Grinning Дано не си внушавам, но ми изглежда по добре.
Говорих с доктора и чакането продължава. Чакам да ми се обади по телефона когато изследването е готово.
Моля се на Господ да е било от консервите и малкото ми момче да се възстанови напълно.

# 611
  • Sofia
B & C, изглежда напълно реално да е било от консервите  Hug Всичко съвпада - и започването на пристъпите и спирането! Simple Smile)) Дано, дано е така!

# 612
Докторът се обади, изследванията не били напълно готови и за сега нищо не можел да ми каже. Имало отклонение при параметрите, които са свързани с щитовидната жлеза. В понеделник изследването щяло да бъде готово. В моментът в който говорих с докторът и Еди получи пристъп  newsm45 Пристъпът не беше силен, но си беше пристъп.  newsm45
Още не се е изчистил напълно от консервата защото в акито му имаше някакви парченца, които изглеждаха като морков.
Ох побърках се с Еди, а и вас побърках  Cry

# 613
Сигурно е доста трудно да съобразят референтните стойности с малки индивиди Sad
Ако е интоксикация ( или алергична реакция-лично на мен ми се струва слабо вероятно залитане от алергия) трябва време да се изчисти организма.Няколко дни поне.

Тръска ли си главата ,освен чесането по ухото и по кое ухо се чеше-едното или двете,от страната на залитането или противоположната?

Имаше ли повръщане преди да му дадете лекарствата?

Пристъпите само на залитане и треперене ли са,или се търкаля по земята?

# 614
Не е повръщал, не си тръска главата, чеше си предимно лявото ухо, а залита на дясно.
Аз продължих да чета за епилепсията и стигнах до заключението, че докторът е пълен идиот  Twisted Evil
Преди да му вземе кръв кучето имаше пристъп и той му даде някакво успокоително, но в интернет прочетох, че не се правят кръвни изследвания след пристъп понеже той се отразява на изследването. Отделно четох какви медикаменти се дават при епилепсия и предписаното лекарство никак не ми харесва. Това лекарство действало след две седмици, кучето се пристрастявало към него, с времето дозата се увеличавала и имало някакъв проблем с черния дроб  ooooh! За епилепсия има и друго лекарство, което е без тези екстри и ако то не помогне чак тогава трябва да се премине на лекарството, което докторът ни даде. В болницата идиоти, този идиот и сега ще чакам до понеделник за да го заведа при друг лекар. Тук 100 евро, там 200 евро и за какво...за да си правят експерименти с кучето и да се учат на него.  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт