Любители на кучета - тема 69

• 43 070
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Canada
B & C, стискам палци скоро всичко да се размине и Еди пак да те радва  :hug

Ужасно, ужасно трудно е да попаднеш на компетентен и не комерсиален ветринар...

Скрит текст:
На наши съседи, както споменах, кучето почина в началото на годината. Тя беше с диабет, на възраст, в един момент се е парализирала. Седмица са обикаляли от клиника на клиника, за изследвания, манипулации... без никакъв резултат. Накрая в една са имали честта директно да им кажат, че състоянието й е необратимо и изборът е или да страда, или да я приспят. Мацката сподели, че като са теглили чертата цифрата е излязла на 5 500$  Shocked

Прегръщам и душичката на labrex, сви ми се сърцето като ви чета  Cry

И ние имаме грижи, но нашето са бели кахъри... ноктите на Ози са страшно дълги и се чупят неприятно. Тук валя сняг, после дъжд, пак сняг, стегна до -25 вчера и се ходи изключително трудно по цялата тази ... смес. Вчера си контузи и задната лапа малчо, при контузена вече предна...  Tired

Днес ще пробваме леко да му подрежем маникюра, дано позволи и има ефект.

Страхо е страхотен  Heart Eyes Всеки път като го видя ми иде да го намачкам, а не съм фен на малките породи по принцип  Blush

# 616
  • Sofia
Как е Еди? newsm78 Имал ли е още пристъпи днес? Дано се изчисти организма и всичко да премине  Praynig

matze, порасна Страхо напоследък. Последния път, като му рязах ноктите, помолих да го премерят, беше наддал 1 кг за месец и малко и вече е 3,150 кг. Ако продължава така, до годинката ще имам пинчер-нинджа-гигант   Mr. Green

Foncé, аз обичам малки породи, но една от малкото, които не харесвах беше пинчер  Grinning Дааа, ама ми се падна Страхо, за да разбера, че не съм била права, защото е смешен, умен и (поне моят) много добър  Heart Eyes Heart Eyes

Любовната сага с топката продължава, сега се опитва да я даде на всеки и досажда много  Joy Ето го с батко му, който се опитва да чете преди сън, а дребният му говори ли говори...

# 617
  • София
И аз отварям да прочета как е Еди ?!
Надявам се да е добре!  Hug Hug Hug
Скоро мисля, че писах за консервите, кой знае какви боклуци садържат.  ooooh!

cutesmallcat, и аз не харесвах пинчери преди Страхо, сега съм влюбена в него.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 618
И аз за Еди надзъртам . B & C ,стискаме ти палци ( и лапи)

cutesmallcat и детето ти е за пример Simple Smile
Страхо президент !  newsm18 newsm18 newsm18

# 619
Аз харесвам само Страхо , пинчери -  не  Naughty

# 620
Аз не мога да кажа, че не харесвам определена раса. Всички кучета са душички независимо от раса, цвят или размер. А когато човек започне да се грижи за една животинка тя става прекрасна в очите на стопаните си, независимо от външния и вид. Има много раси, които харесвам, но изобщо не ми харесват заболяванията им и след мъките с Еди съм категорична, че определени раси трябва да се забранят да бъдат развъждани или ако се продължи развъждането им трябва сериозни промени да настъпят за да не са болнички. Вече съм за закон за контролирано развъждане и не смятам, че е нужно кучетата да са породисти, но задължително трябва да са здрави.
Скапана съм и вече не мога да мисля...ако съм обидила някой с моите разсъждения се извинявам..не е било нарочно
А с Еди какво става - не знам. Изследванията му ще са готови в понеделник следобед, но докторът е кретен и изобщо не трябваше да му взима кръв при положение, че кучето само преди няколко минути имаше епилептичен припадък. Резултатите след един такъв припадък не са точни и са повлияни от припадъка. Излишно взимане на кръв и ненужно стресиране на животинчето. В понеделник мисля да го заведа при друг лекар и се надявам той да е по добър от тези на които попаднах до сега. Еди имаше един лек припадък на обяд ( кучето беше в съзнание, но в момента не се сещам за думата, която да опише състоянието му и затова ще го наричам припадък). Вечерта към 8 отново последва един още по лек припадък, но след него имаше още един, който беше по силен от първият. Еди беше с отворени очи, неадекватен, залиташе, дигаше си ту лявата, ту дясната лапка, но не е падал или треперил, а залиташе. Преди малко бяхме навън и нямаше разстройство. Акито вече е от гранулите и е изходил консервите. Все още надеждата ми проблемът да е от консервите или от нещо, което е изял навън не е изчезнала напълно, но намалява. Хубавото при Еди на този етап е, че не се влошава. Дано стане чудо и малкото ми момче се оправи!  Praynig Praynig Praynig До сега не бях виждала толкова умно кученце. Точно за 5 минути научихме командите седни и легни. Бях го научила и да си дава лапката, да си отива в неговото си легло, да ми носи определена играчка, а сега никакви команди не изпълнява. С триста зора сяда като му кажа. За лягане, лапи и т.н. и дума не може да става. На мен не ми е важно да бъде цирков артист и няма проблем ако не си дава лапата или не ми носи определени играчки, но много искам да е здравичък и да не се мъчи.

# 621
Пак съм аз и се извинявам, че пиша два поста един след друг, но горният е доста дълъг.  Embarassed
Еди през последните дни не искаше да спи при мен и си лягаше до моето легло на земята, но тази нощ реши да спи при мен. В момента сме се гушнали и съм безкрайно щастлива.  Heart Eyes
Да, знам че съм тотално куку и луда, но се надявам да не съм единствената и да можете да ме разберете.  Blush Много си го обичам малкият пухчо  Heart Eyes Той ми е като детенце.  Heart Eyes  Embarassed
Единствено искам той да се оправи!  Praynig Дано, дано, дано! Praynig Praynig Praynig
Тази вечер го намазах със светена вода и ми се прииска да го заведа до някоя църква.  Embarassed
Ако Господ иска да ме накаже, нека ме накаже, но не чрез малкото ми пухче  Praynig Еди е една невинна душичка и не бива да страда!  Praynig
Днес видях едно прекрасно кученце, което е на 16 години. Аз очаквах, че е на 2-3 или 5, а то на 16  Heart Eyes Grinning

# 622
  • DE
Ех, много ми е тежко да чета за такива неволи-връщам се в мислите си, една година назад като бях в същата ситуация и неспособна да помогна да кучето си което беше дълги години до мен.
Ужасно е, знам!
Опитай да намериш добра клиника с диагностика дори ако трябва да идете до някои друг град
Това, че са взели кръв кратко след пристъпа едва ли ще има голямо отклонение -тялото е и без това стесирано.
Вече какво ли не ми минава през главата. Как раеагира ако го пипнеш по врата, гръбнака, ушите?
Може да е възпаление, менингит, бактерии дори някъде закачен нерв по гръбнака, отрова.
Обикновено ако има проблем с ушите тръскат глава
Може и форма на епилепсия да е
Какви са типичните за породата заболявания?
Без диагностика няма да се размине и малките практикуващи ветеринари нямат такава.
Да се чака няколко дни за кръвна картина е безобразие и пак казвам няма да е лошо скенер на главата.

# 623
  • София

Да, знам че съм тотално куку и луда, но се надявам да не съм единствената и да можете да ме разберете.  Blush Много си го обичам малкият пухчо  Heart Eyes Той ми е като детенце.  Heart Eyes  Embarassed

Прекрасно те разбирам!  Hug
Миналата година минах през страшни тревоги за моето момиче, имаха съмнения за тумор докторите... и знам колко се тревожиш.  spoko
Пращам на Еди цялата си положителна енергия и вярвам, че той ще е добре!  Hug Heart Eyes Hug

# 624
  • София
И от нас положителна енергия и стиснати палци и лапи - кой каквото има.

# 625
И ние тука стискаме . Все си мислех ,че в България сме поизостанали с ветеринарната медицина, ама на Грейси като и направиха кръвна картина беше готова за няколко минути  Thinking

# 626
  • София
И ние тука стискаме . Все си мислех ,че в България сме поизостанали с ветеринарната медицина, ама на Грейси като и направиха кръвна картина беше готова за няколко минути  Thinking

Вероятно изследват други неща, които искат време.

Този доктор има ли апарати или ще праща кръвната проба някъде ?

# 627
Докторът е пратил изследването в лаборатория. В болницата изследването беше готово веднага, но при този се чака. В страницата му пише, че подобни изследвания са готови след няколко часа, но това се оказа лъжа. Вчера по телефона ми каза, че имало проблем в лабораторията, били сменяли някакви машини и затова изследването щяло да се забави.  Sick Twisted Evil
Кучето ми става все по зле.  Cry В 4:30 моят мъж ме събуди за да ми каже, че нещо става с кучето. Кучето нямаше епилептичен припадък, но залиташе и е много нестабилен. В момента положението е същото.  Cry
Вече симптомите наподобяват на вестибуларен синдром. При него кучето залита постоянно. В 4:30 го изведох навън, кучето се изака веднага, нямаше разстройство, беше малко по стабилен от вкъщи, но не искаше да се разхожда - започна да си хапе повода, да ме хапе по краката, да лае и аз го прибрах веднага. Понеже Matze ме е попитала за типичните заболявания за породата, реших отново да прочета за тях.
http://www.kleinspitz.de/spitz-krankheiten/
Страницата е на немски, но не ми се превежда всичко.
Един от всички проблеми, които са изредили е възпаление на ушите. Симптомите били тръскане на главата, чесане на ушите, кучето можело да си държи главата на една страна и зачервяване на ушите. Еди се чеше и си тръска главата. Всяко куче го прави, но моят Еди го прави доста често в последно време. И ако е засегнато вътрешното ухо се наблюдавало проблем с равновесието.
В страницата пише, че една от причината за възпаление на ушите можело да бъде алергия.

# 628
  • София

B & C, търси друг лекар, то днес е неделя а като знам при вас как се работи в почивните дни.

# 629
Щитовидните показатели ги изследвайте пак,на гладно и когато се справите с първичния проблем.Може да са дали временни отклонения.Или да е компрометирано излседването.Те не са причина за това състояние.

И Според мен да се търси проблема в средното ухо ( вестибуларен апарат,среден отит ). И да се изключи обемен процес в мозъка ( но според мен по-слабо вероятно,пък и щеше да има и други симптоми ) .

Кръвните изследвания показаха ли възпаление?

В университетската болница ли ще го водите пак ?

Това,което може да направиш,го правиш.Гушкай го,да усеща присъствието.Останалото е в Божиите ръце !

Успех и  пиши,когато можеш .

Общи условия

Активация на акаунт