Стара Загора - 76 тема

• 142 887
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,
Искаме да посетим вашия град за един уикенд. Бихте ли ми казали парка  Бедечка  приятно място за разходка ли е и има ли патици и водни колела, както пише по повечето туристически сайтове?!
Водните колела са на езерото Загорка, до Парк-хотел Стара Загора.
А Бедечка, според мен не е приятно място за разходка. То е една буренясала пустош.
Друго хубаво място е Зоологическата градина.
Въпрос на вкус Simple Smile Езерото Загорка е много приятно, от там започват и алеите, които водят към Бедечка и Старият Чинар. Благодарение на инициативни граждани и парка вече е доста облагороден, много алеи са почистени и могат да бъдат използвани за разходка, мястото е спокойно и без навалица.
Аз Зоологическата градина не я харесвам Sad Не бях я посещавала от 4 години, когато бях ужасена от условията. Миналата седмица реших че трябва да отида отново с надеждата, че нещата са се променили, но не Sad Животните са наблъскани в клетки, които не се честят редовно, 3те мечета, които бяха атракция преди няколко години, когато се родиха, сега са 3 големи мечока,  наблъскани в бившата клетка на лъва... Абе аз препоръчвам да разгледате Бедечка, дори и само заради подкрепа на хората, които се бориха да я запазят като зелена площ в града ни, а не да се превърне в поредният прашен квартал.

# 361
Момичета, налага ми се да посетя гастроентеролог за второ мнение. Бихте ли ми казали добър лекар, който работи по здравна каса Rolling Eyes

# 362
Здравейте!
Искам да ви питам тук в групата има ли майка, която скоро е раждала в Държавната болница? Може ли да споделите мнение ? Simple Smile

Аз родих Юли месец там и ако трябва пак да раждам, отново ще избера да е там. Много зависи какво търсиш. Условията са мизерни, но лекарите и акушерките са прекрасни. Освен това само там има истинска неонатология.
За раждането си, мога да кажа че беше прекрасно. И акушерката и лекарката ми помогнаха страшно много за да се случи всичко по най бързия и Добър начин. Дадоха ми да гушна бебче още като се роди и даже ми направиха снимка 😀След като я измиха отново ми я дадоха да я погушкам и чак след това я взеха в детска стая. Аз родих в 1.45 през нощта и ми я доведоха в стаята около 6.30. От този момент нататък е била постоянно при мен. Акушерките насърчават кърменето и помагат ако има нужда. Естествено ако има някакъв проблем при раждането или с бебчето няма да го дадат веднага, но ще се погрижат добре за него. И още нещо, аз родих без уговорка с лекар, лежах заради преносвам и вечерта бебчето си тръгна само, раждах при лекарката и акушерката които бяха на смяна.
А как е името на доктора, който е бил на смяна Simple Smile

# 363

А как е името на доктора, който е бил на смяна Simple Smile
[/quote]
Д-р Анастенова

# 364
Момичета, бихте ли споделили впечатления за др. Христов и др. Цанкова? Доколкото разбрах др. Христов практикува в НиаМед, за др. Цанкова нямам друга информация. Препоръчаха ми за раждане, но ще се радвам да разбера повече за тях-отношение към пациентката, особено при нормално раждане и като цяло по време на следдне на бременността. Предварително благодаря.

# 365
И двете ми деца са родени в Ниамед при д-р Христов. Пита ме как искам да родя, упойка препоръча да ми сложат. Като цяло съм доволна. Усмихнат е, не съм чула да се кара на родилка. Защото за мен това е важно, че много се стресирам.
 Не работи със здравната каса и ако си следиш бременноста при него, трябва да плащаш. Май 30 лв беше. Ако искаш питай нещо друго. Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 15:52 от Dareland

# 366
Благодаря, Dareland Flowers Cherry Blossom

Видях, че клиниката е частна, това даже ме радва. Вече имам едно чудесно естествено раждане в София, без упойка дори и затова искам да намеря подходящия лекар и място в Стара Загора Simple Smile
Мога ли да те попитам още нещо -бебчето може ли да си бъде постоянно при майката? В болницата дават ли ам или подкрепят кърменето? В доста болници дохранват с ам, въпреки че се кърми бебчето..

# 367
Да, бебетата са постоянно при майките. Всеки ден на визитация питат какво става с кърменето и гледат гърдите как са. АМ дават само ако майката поиска. При мен така се случи, че имах кърма чак на 3тия ден след раждането и се наложи да поискам еднократно. В кошчето на бебето има шише с вода.
Храната за майките се избира по меню. Персонала е много любезен. Лично аз се очарована. Но ако раждаш нормално и няма някви проблеми, ще родиш само с акушерка. Христов само минава да нагледа какво става.

# 368
  • Стара Загора
Болница Ниамед по принцип е предпочитано място за раждане секцио, там това правят най-много и най-добре. В този случай детето първите две нощи не стои при майката и храненето с АМ започва веднага. Да, любезни са като цяло, но чак толкова внимание не мисля, че обръщат, особено пък за кърмене, по-скоро следят да не се вдигне температура и да не станат твърди гърдите. Според мен ако сравнявате нещата със София, ще се разочаровате, заслужава си да родите там, където сте останали доволни, а пък следенето може да мине и по здравна каса, не вярвам да са ви излишни 30 лв. всеки месец, така или иначе ще се дадат за раждането.

# 369
  • Стара Загора
Препоръчайте ми пералня за пране на голяма олекотена завивка, но не искам химическо чистене, искам нормална пералня с вода и по-голям барабан.

# 370
Аз и 2та пъти съм раждала нормално, може би трябваше да уточня. И затова бебето си беше при мен.

# 371
Има ли други частни болници в града, които да са с добри отзиви и АГ лекари конкретно? Стана ми интересно-щом като в Ниамед, акушерка води нормалното раждане, то ако се наложи епизиотомия кой я извършва? И още -нали се плаща за екип, т.е. за конкретен лекар? В София, е точно така-в частните болници-лекарят води нормалното раждане, има анестизиолог, акушерка за родилката, която помага на лекаря, акушерка за бебето и неонатолог за бебето.

# 372
Lily of the valley_ , сега ще ти опиша подробно всичко, как беше при мен и 2та пъти.
За избор на екип аз не съм плащала. Има фиксирана цена от 500 лв. за нормално раждане, ноо това не включва право на избор кой доктор ще те изражда. Там има и други АГ-та, който се случи на смяна. Във фоаето има ценоразпис на услугите, там имаше възможност за избор на екип, но каква беше сумата не помня.
Акушерката води нормалното раждане само докато не възникне проблем. Епизиотомията я прави доктора. Той идва от време на време да видя как вървят нещата /за Христов говоря/. На 1то ми раждане дойде след като се видя, че нещата не вървят както трябва.
Анестезиолог при мен имаше само първия път, и то накрая дойде за да ми постави упойка за шевовете. Други упойки не са ми слагани. И затова на 2то раждане такъв не присъства. А към края на самото раждане, когато вече бебето излиза идват и педиатър, и акушерка за бебето, и чакат. Последния път в родилна зала при мен имаше 6-7 човека. Някои даже не разбрах какви са.

Има и още една частна болница - Тракия. Ако има раждали там да се включат, аз нямам впечатления.

# 373
Благодаря най-сърдечно, Dareland 🌹🏵💮
Наистина се опитвам да проуча нещата от по-рано. Разбира се и на място ще проуча, след като се преместим, но поне ориентировъчно да зная към кого и къде да се насоча. Хм, май ще излезне, че има разлика спрямо София..а, пък в СТЗ има толкова много дечица, и града е на едно от първите места по естествен прираст...

# 374
Моля да ми препоръчате добър дерматолог, който да работи с НЗОК. Става въпрос за 12 годишно с незарастваща рана на устната. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт