Десети клас 2018/19

• 110 957
  • 709
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
DSD е само диплома за владеене на езика. Мисля, че правеха вътрешен изпит.

# 106
DSD е само диплома за владеене на езика. Мисля, че правеха вътрешен изпит.
Да,за нея става въпрос.Освен този изпит някъде четох,че взимат срочните и годишните оценки от 8 и 9 клас+оценките от трите предмета,изучавани на немски(история,биология и химия),но дали и сега е така?

# 107
  • Пловдив
Jojo13, питай в темата на 10 или 11 клас. Там има една майка с деца в тези класове и беше доста информирана по въпроса.
В темата за 9 клас нямаме майка с дете в ЕГ "Пловдив", която до пише редовно.  Peace

# 108
Jojo13, питай в темата на 10 или 11 клас. Там има една майка с деца в тези класове и беше доста информирана по въпроса.
В темата за 9 клас нямаме майка с дете в ЕГ "Пловдив", която до пише редовно.  Peace
dundi73, благодаря ти  Peace

# 109
  • Sofia
Здравейте, дами!Някоя от пловдивските мами знае ли по какви критерии избират децата за немска диплома в ЕГ"Пловдив"?

За каква немска диплома става въпрос? В ЕГ "Пловдив" няма такива паралелки, както е в НЕГ в София.

В НЕГ-София, немска диплома взимат децата от лайстунг клас. Изпитът за лайстунг е в края на 8 клас( писмен и само допуснатите от писмен се явяват на устен).ДСД паралелките не взимат немска диплома, а документ за владеене на езика.

# 110
  • София
Ехо, как сте всички?  Hug

Ваканцията мина бързо. Във 2-ра АЕГ имаха организирана екскурзия в чужбина, до няколко столици в Централна Европа, с автобус. Забавно ми се стори това, че във Виена се бяха засекли с ученици от 2-ра НЕГ, които също са били на организирана екскурзия. Simple Smile

Имам чувството, че втория срок много бързо тече, с тая ваканция и почивните дни през май.

# 111
  • Бургас
те май всички гимназии са имали екскурзии из Европата, моят младеж обаче не обича да пътува с автобус дълго и затова отказва такива мероприятия
и първият срок мина бързо, ама вторият докато почна и вече почти е свършил, моят ученик толкова лежерно го дава тази година, че все едно е в перманентна почивка

# 112
  • София
Уфф, и аз имам същото усещане за моя дечко, той обаче твърди, че съм била крайно неправа да си го мисля, били ги натоварвали в училище (то пък как все аз "недовиждам" Embarassed Rolling Eyes).

# 113
  • София
Амииии, свършил, до 30 юни още колко време има....

Моето все така си пухти с английския, определено има напредък, но има и още какво да се желае.

# 114
  • у дома
моят ученик толкова лежерно го дава тази година, че все едно е в перманентна почивка

Това все едно е писано за моето-аз вече се примирих и спрях да мърморя,че не учи-оценките са му отлични,та явно аз съм със завишени изисквания...От време на време-веднъж в месеца сигурно го хващам да порешаваме малко задачи-няма пропуски,та явно може и с по-малко учене...

# 115
  • Sofia
те май всички гимназии са имали екскурзии из Европата,
91 НЕГ нямат. Моята дъщеря много и се ходи, но нямат такива организации в училище поне за сега.

# 116
Нашите днес няма да учат. Те нали се преучиха тази година... Ще ги водят да садят дръвчета, май в Чавдар. Поне според моето хлапе, но може да не е разбрал, както винаги.
Имаха екскурзия до Лондон, през ваканцията мисля, но ние пропуснахме. Скъпичко беше.
Вече въобще не му се мисли за училище, не че досега беше много по-различно. Но с това хубаво време само мисли как да излезе с колелото и да отиде с приятели в планината да карат.

# 117
  • Бургас
моят младеж след почти 2 години мързел пак го хвана футболната краста,  хем е в училищния отбор, хем тренира и извън училище, та  почти всеки ден е зает с мачове и тренировки, то не че много се беше разучил, ама сега това е оправданието, ама пак по-добре, отколкото само да мързелува пред компа и да се шляе по улиците

# 118
  • София
Според мен е хубаво да спортуват в тая възраст. Деян се е запалил по фитнеса, заедно с няколко момчета от клас ходят редовно.

А ученето в 8-ми клас е много малко наистина... Сравнявам с АК, където учеше големия ми син. В АК започваха по АЕ на нивото, на което във Втора Английска (а и в Първа са по същата програма) се очаква да завършат учебната година... Чудя се защо не вземат да преосмислят програмата в МОН и специално в английските гимназии да повишат натоварването в 8-ми клас. Хем ще може пълноценно да се използва годината, хем на самите деца ще им е по-лесно в 9-ти и т.н. класове. Децата определено могат да поемат по-интензивно обучение по АЕ. Peace

# 119
  • Бургас
да, и моичкият, освен футбола, ходи редовно и на фитнес, и изобщо фигурата започна много да го вълнува, постоянно се мери, тегли, оглежда

Общи условия

Активация на акаунт