Четвърти клас - 2

• 72 795
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Много ви благодаря - ще чакаме март месец тогава.

А за буйните деца - направо не знам. И в нашия клас има 4-5 такива. В резултат - едно от децата от нашия клас го преместиха в друго училище. Защото и госпожата е защитавала калпазаните, а и техните родители си позволявали обиди по адрес на родителите на другото дете.

Моето дете миналата седмица е имало пререкания с едно разбойниче от съседния клас, по време на физическото. Класната беше обезпокоена, защото само преди 2 седмици, същото дете е нашамарило, та чак посинило, друго дете. След разговор с родителите му - които са били груби и ароганснти, моето дете пострадва.

И казват, че никой нищо не можело да направи. Не могат да задължат родителите да го преместят от училище, не могат да го изключат, не могат да го оставят в класа.

Иии, какво могат да направят?! Аз какво мога да направя?! Да се саморазправям с родителите му ли - като явно и от тях нищо не става? Да го набия ли? Аз да не съм изрод!?!
Как да си защитя детето, като училищната система не прави нищо.

Предложения и съвети приемам.  #Cussing out

# 121
И ние си имаме проблемно дете в клас.
Интересното  е, че децата са близначета. Едното си е нормално, а другото - кошмар за учители и съученици.
Разделиха ги в различни класове.
Проблемното остана при нас.
Разправии, проблеми, наказания, психолози, последни предупреждения и нищо.
Родителите на детето нито веднъж не са дошли на родителска среща - може би защото им е дотегнало да се говори постоянно за детето им и кой се е оплаквал от него.
А и ние вече спряхме да говорим за това.Някак си и децата го приеха, макар, че често от сина ми чувам че еди кой си пак е направил това или онова или се е сбил .
Като цяло системата е сбъркана.
Объркани са може би и родителите, че са изтеглили късата клечка.
За мен нещата са ясни - проблемно малко дете- проблемен тинейджър - проблемен възрастен.

П.П. Живеем в сбъркан свят. Да искам да съм възпитана, да съм добра, културна...но някак си средата не ми го позволява.
А на този сополанко, който застрашава здравето на детето ми нищо не мога да направя.
Но с учители, директор, настоятелство , министерство,родители и тем подобни ще се разправя.

# 122
Наскоро даваха по ТВ за цял клас, който се изместил, защото не могат да изгонят проблемно дете - просто нямало как, дискриминация, видиш ли ти  #Cussing out Чудя се аз как преди имахме страх и от учители, и от директори, и как никой не си позволяваше такова отношение в час и си мисля, че прекалено либералното отношение не води до нищо добро  Rolling Eyes

# 123
За съжаление вече е доста голям шанса да случиш на кофти съученици, учител, директор и т.н. Системата е така устроена, че няма никакви механизми за  нищичко и ако изтеглиш късата клечка-край. Късмет някакъв трябва и това е  Tired И да се примиряваш доста  Tired

# 124
  • София
Не е точно така. Има си стъпки за действие. Ние миналата година имахме такава ситуация (при нас беше с 3 деца едновременно и ученето беше невъзможно, да не говорим за сигурността на децата ни). Подадохме жалба от класа към директора на училището, с копие към РИО. Там подробно обяснихме ситуацията, която беше доста неприятна. Кратката версия е, че в крайна сметка родителите на едното дете в крайна сметка проумяха, че трябва да му обърнат внимание и сега детото се развива добре. Другото дете беше преместено, а третия сладур просто се премести в друго училище (след като нееднократно говорихме с майка му, и в крайна сметка тя явно реши, че е по-лесно да го премести, от колкото да му обърне внимание на поведението  newsm78 - не ги разбирам такива родители) . В крайна сметка постигнахме спокойствие за децата. Знам, че в някои училища не обръщат достатъчно внимание на такива ситуации, но вярвайте ми, стигне ли се до по-горни инстанции, машината се задейства. Но трябва класът, или поне 50+ % да са единни.

# 125
  • София
Браво, че сте били единни и сте се преборили  Peace.
В повечето случаи просто останалите родители абдикират и заравят глава в пясъка и за това не може да се постигне нищо.

# 126
Цяла зима не боледувахме и сега на финала дребната се разболя. Много я е яд, че днес ще си пропусне състезанието по английски. Надяваше се да изкара още веднъж 50 точки, за да се яви на националното, а по английски се справя отлично. Остава и по български, но там й е по-трудно малко.
Много ми е тъжно за детенцето от 52-ро училище. Вече няколко дни й казвам на девойката да не отвръща по никакъв начин на момчетата, а ако има проблем да търси учителката. Нали имаме разни по-буйни момчета в класа...

# 127
  • София
Гляма трагедия  Cry за всички намесени страни.
При нас вчера разбрахме, че баткото, който води футбола от първи клас, напуска и на младежа му е доста омърлушено и тъжно, но няма как, това са нещата от живота  Rolling Eyes.

# 128
Откакто съобщиха за това момиченце от 52 училище аз не мога да спя. Не само че имам дъщеря на почти същата възраст, а просто за всички се притеснявам и нямам обяснение какво става в тези училища бе, каква е тази агресия, тази жестокост, тази тотална некомпетентност на учители и институции... Не знам как може да продължи животът след подобна случка. Просто съм в тотален потрес.

# 129
Няма такова нещастие...Погубени детски животи по такъв нелеп начин...Потресена съм от дъното на душата си...

На първо време ми идват две задължителни промени които веднага трябва Да бъдат направени:
1. Възпитатели- психолози( не един за цялото училище) , които  да работят веднага с децата по даден проблем. Не утре, не после...СЕГА! Защото утре може и да няма!!!!
2. Задължително да има лекар, а не сестра в училище и то целодневно.
Инциденти стават по всяко време, а не само когато е на работа за 4 часа мед. Сестрата.
Бързи и адекватни реакции от страна на учителите също биха били от полза. Обикновено такива сбивания се неглижират от учителите.

# 130
Агресията сред децата е най-ужасното нещо.
Всички са виновни и учителите, и "институциите" - това пак са хора, повечето в тях са откровени чиновници.
И ние родителите  сме много виновни. И вие макар да не познавате, както и аз, повечето родители в класа си, знаете колко от тях са заинтересовани от децата си и търсят истински решения на проблемите.

# 131
Да, това че няма лекар също ме изуми, не знаех, че са почасово. А и това, което също ме впечатли е, че учителката, ако не се лъжа, питала детето нещо боли ли го, то казало не и толкоз. Дори и да не го боли, при положение, че е имало някакво стълкновение между деца, веднага бих го изпратила за преглед.

# 132
От години няма лекари, само сестри, понякога почасово
До училището на малкия има поликлиника и ми е някак спокойно...лекарите са само джи пи-та, но биха се отзовали, не дай си Боже. Но бях без думи, когато от училището на голямата се оплакаха( ФЕГ), че 1 градска, която е точно срещу тях, НЕ приема деца от ФЕГ при спешен случай, като травма в час по физическо например. Изнасяли са деца на носилка, и чакат линейка да ги кара в Пирогов или другаде, но там-не, въпреки че имат спешен кабинет. Някак си...ми стана криво.

# 133
Това е изключително странно. Казват ли каква е причината за такова решение?

# 134
Не знам, аз самата го разбрах съвсем скоро, точно защото в момента и учители, и деца обсъждат случващото се и са тревожни... споделили са го учители, от опит, слава Богу без фатален край, но всичко се случва...

Общи условия

Активация на акаунт