Четвърти клас - 2

• 72 793
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Ооо,  Judy! Твоето  мнение съвпада на 100% с моето по темата , но в пети клас нито децата ще са в същия състав, нито учителката ще е същата. Една част от тях ще останат , други ще се преместят, ще дойдат нови. Може и да съберат двете паралелки , ако напуснат много ученици. Нищо няма да е същото , но тя още не го осъзнава.  От друга страна, познава учителите, позната й е обстановката, чувства се в свои води. Ще се съобразя изцяло с нейното желание да остане в това училище, но имам съмнения, дали това е най- разумното действие от моя страна. newsm78

Ауууу, нямам търпение вече да два ваканцията! Не знам защо, но тази учебна година ми се струва много натоварена ,или пък не успяваме да се организираме...И като се замисля, колко е сбъркана системата , чак ми идва да я спра от училище Grinning

# 106
моето момче за междусрочнта ваканция по математика имаше следното домашно, което така и не успя да изпълни цялото:
от учебната тетрадка по математика - първите 8 урока да се решат, или дорешат - който не е ги решил. Ама то никой не ги е решил, защото тетрадката стои у госпожата за работа в клас.

да довършат учебна тетрадка 1,  ида я върнат.

от учебна тетрадка 1 има недовършени 16 урока.

моето дете реши 7 урока от тетрадка 2. аз ли не съм в час, или ??

# 107
  • София
Днес бяхме на очен лекар. Младежът има далекогледство. Преди две години ходихме и нямаше никакво отклонение, но не разширихме зениците.
Тези дни се оплака, че някои неща не ги вижда добре. Отидохме днес. На неразширени зеници - +0,5 и +0,75, на разширени - +1,25 и +1,5. Сега ще избираме рамки и ще правим очила. И като свърши учебната година, ще ходим пак. Ще стартира с +0,5. Чудя се дали компютъра, телефона и т.н. са допринесли. Не играе много, но пак му даваме по час- час и половина в някои дни.

# 108
здр, до 1 диопър в чужбина не слагат очила. защо не отидете при друг лекар? на мое комшийско дете му сложиха очил 0,6 И След 2-3 месеца ги махнаха. аз не вярвам, че за тези 3 месеца са се оправили очите, а по-скоро смятам, че е защото отидоха за друго мнение.

# 109
румка, моят ходи на занималня и там попълва въпросните тетрадки и сборници ежедневно. Класната ги взима периодично за проверка, но като цяло сами трябва да се сещат да го правят.
Мисля, че при вас просто не са били попълвани навреме и са се насъбрали. Дори моят имаше непопълнени страници, и нищо че ги нахвърля за минути, пак мрънкаше.
На родителската класната обясни, че казала или не, имат винаги да попълнят съответния урок в тетрадката и сборника( вървят с една номерация с учебника). Така че да не мрънкат, а да си ги пишат сами и навреме. И ние сме приключили тетрадка 1, така че е нормално да е попълнена цялата
Иначе си седят у тях, ако седят при госпожата, може би трябва да го обсъдите ?

# 110
  • София
Тази лекарка е доста добра. Аз съм ходила при нея, детето сме водили преди време, колеги и приятели ходят и водят и децата си. Доверявам се на преценката и. За повечето неща често търся второ мнение, но в този случай не виждам смисъл.
При разширени зеници диоптърът е над 1. Предпочитам да ги дадем парите, да ги поноси няколко месеца и после да не се наложи повече, отколкото да се задълбочи проблемът. Тя обясни, че така по-бързо се изморява окото просто, иначе пак си вижда.

# 111
у нас тази тетрадка никога не се носи - в -жата стои. И мон.година беше така. Знам със сигурност, защото голяма кавга отнесе, мислех че нещо ме послъгва, но после друг негов съученик се беше оплаквал от същото.
Прод=цедурата е - че им ги дава в клас, и после си ги взема обратно.
Вярно, че е бавен и муден моят, обаче пък - последните 15-16 урока нито един от тях да не е успял да реши, заедно с първите 8 от тетрадка 2 - малко съмнително ми се вижда. По-скоро, не са им давани системно в час, и са се събрали. И дървената ваканция е съдействала допълнително. ... незнам, вчера не му се карах, защото то детето реално се постара. отделно по бг имаха да преписват диктовка от страница и половина, и да пишат съчинение.

# 112
Е значи това е проблема, макар че при на са си у тях и пак ако не ръчкаше г-жата от занималнята, щеше да има изоставане

# 113
Момичета, да ми кажете ако знаете - кога щеса състезанията за МГ-тата.
Сега на 20-ти е състезанието по музика, нали не се бъркам? Малко ми се пооплетоха датите нещо ...  bouquet bouquet bouquet

# 114
  • София
Ей, съвсем съм ви изпуснала Grinning Аз като майка местила много пъти децата си стигнах до извода, че най-важното е детето да се чувства добре и училището да е в близост до дома. Години наред се изживявах като такси първо с голямата, после и с малката ми дъщеря. Последно преместих малкта в кварталното до нас и се родих. Освен това се опозна с децата от квартала и се надявам скоро да излиза самостоятелно с тях. Все си спомням голямата ми дъщеря как жално гледаше играещите през прозореца и страдаше, че не й стиска да се запознае с тях.  За ученето, не учат много в кварталното, но пък в последното й частно учеха още по-малко. Доучвам с нея, даже ми е много приятно, но съм късметлийка, че разполагам с времето. Не ги натоварват (не работят с допълнителни сборници), така че аз преценявам дали и колко да додавам. Харесва ми и, че няма проблем да оцъства по домашни причини- така намаза няколко дни ски допълнително, разходка в парка за хранене на катерици, защото ги има само до 13 ч и подобни. С децата не е така близка както с тези от предишните училища, но няма проблеми, разбират се. Ако я преместя след 4-ти клас може да е по-зле, а и при всички случаи ще трябва да я водя и взимам с кола. Бих го направила само за 107-мо, но за там шансовете й не са големи.
rumka833, специално 107-мо не са обявили кои състезания ще вземат впредвид. Това е календар на МС за тази година: http://alekdimitrov.com/calendar.asp  Май следващото важно състезание е Кенгуруто на 18 март, евентуално Математика без граници на 21-31 март и ПМС 31 март - 2 април.

# 115
Момичета, да ми кажете ако знаете - кога щеса състезанията за МГ-тата.
Сега на 20-ти е състезанието по музика, нали не се бъркам? Малко ми се пооплетоха датите нещо ...  bouquet bouquet bouquet
Зависи кои състезания са балообразумащи за вашето МГ. Всички, които могат да влезнат в бала са:
ЕК 18.03
ПМС (гр. Варна) 31.03-02.04
Питагор 14.05
ОМТ 17.06

# 116
За смт кои са?

# 117
# 118
СМГ исках да напиша - Софийска математическа гимназия. Ще видя на сайта им.

# 119
Мина последната ни родителска среща с тази госпожа. Тъжно ми стана, харесвам я и я избрах за класна на детето ми. Назрява проблем с едно от момчетата, държи се буйно, отговаря и на учителките, пречи в час, тормози децата. Родителите бяха и двамата, но го защитават. Майката се опита да каже, че има дискриминация към него, тъй като е от смесен брак, таткото е някакъв арабин. Дано се намери решение и да не ескалира проблемът.
Няма да има тази година зелено училище, а аз тъкмо реших да я пусна. Може би ще има само еднодневна екскурзия.

Общи условия

Активация на акаунт