Четвърти клас - 2

• 71 666
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
и ние не сме класирани на следващия кръг на олимпиадата. От нашето училище моето дете е на 2ро място, но няма нужните точки, за да продължи. Но, ако не ме лъже паметта, още на първата родителска среща са споменали, че по отношение на олимпиадата е необходимо участие, не класиране за следващия кръг.
И затова бях спокойна.
Но, сега като ви чета, май ... Praynig

Скрит текст:
Раздел IV
Държавен план-прием в V клас
Чл. 73. (1) Право на участие в приема в V клас в профилирани гимназии с профил „Математически“ или „Природни науки“ имат ученици, които успешно за завършили началния етап на основно образование, явили са се на националното външно оценяване в IV клас и са участвали в олимпиада по математика на областно ниво и в две математически състезания, включени в календара на МОН.
(2) Състезанията и/или олимпиадата по ал. 1 се определят от педагогическия съвет и се оповестяват на интернет страница на училището преди началото на всяка учебна година.
(3) Състезанията по ал. 1, в които участва ученикът, не може да бъдат срещу заплащане на такса или дарение.

Скрит текст:
Затова напливът за олимпиади тази година бе толкова голям и задачите - с толкова понижено ниво на трудност, за да се класират повечето деца на областен кръг. Иначе гимназиите нямаше да си запълнят масово петите класове. Реален смисъл от такъв прием има у нас в 3, максимум 4 града. Другото е да радва определени родители основно. Няма изобщо толкова изявени таланти, за да си струва. Има просто готвени редовно деца. Затова и самото обучение не се отличава особено от това, в останалите училища на повечето места. Едва ли ще имате повод да съжалявате.

# 31
Аз нещо не разбрах  Rolling Eyes Каква полза има например нашето училище да повиши оценката от Олимпиадата на някое дете, така че то да напусне нашето училище и да отиде в МГ  newsm78
Дъщеря ми е с 14 т., а трябва да има поне 16 доколкото видях, така че не класирана и за мен не е подходящо да ходи в МГ при положение, че не е някакъв талант. Виж, приятелката й е с пълния бр. точки, така че за нея си е оправдано.

# 32
  • у дома
Моето дете е класирано-от цялото училище са той и още едно момиченце,а се явиха доста деца...
Казала съм,че света не свършва ,ако не влезе и да е спокоен на самите състезания-детето си решава допълнително задачи,пък да става каквото трябва.
Ние сме в провинцията и понеже следя олимпиадите през годините,мога да кажа,че тази година темата за 4 клас беше най-трудна,в сравнение с предишните 3-4.От целия град-има шест училища са се класирали не повече от 15 деца за втори кръг.

# 33

Казала съм,че света не свършва ,ако не влезе и да е спокоен на самите състезания-детето си решава допълнително задачи,пък да става каквото трябва.

Това е нормалният подход, и аз така правя
Иска ми се всички родители така да подхождат

# 34
Аз нещо не разбрах  Rolling Eyes Каква полза има например нашето училище да повиши оценката от Олимпиадата на някое дете, така че то да напусне нашето училище и да отиде в МГ  newsm78
Дъщеря ми е с 14 т., а трябва да има поне 16 доколкото видях, така че не класирана и за мен не е подходящо да ходи в МГ при положение, че не е някакъв талант. Виж, приятелката й е с пълния бр. точки, така че за нея си е оправдано.

Скрит текст:
В нашето се окрупняват след четвърти клас паралелки - от пет на четири.  Sunglasses
За мен иначе е нелогично това - през декември имаме двама класирали се, през януари - кажи- речи всичките. Ставало въпрос за това, "да им се даде шанс"  Rolling Eyes За мен картинката е ясна.
Има и начални училища, при които учителите помагат на децата по този начин.
А иначе ако едно дете наистина не може да се класира за областен кръг изобщо не виждам смисъл да учи засилено математика.

Моето дете е класирано-от цялото училище са той и още едно момиченце,а се явиха доста деца...
Ние сме в провинцията и понеже следя олимпиадите през годините,мога да кажа,че тази година темата за 4 клас беше най-трудна,в сравнение с предишните 3-4.От целия град-има шест училища са се класирали не повече от 15 деца за втори кръг.
Не знам за всички градове, но тази година дадох на моето задачи от София, без сгрешената - много по- лесни са от миналогодишните.
Ето:
Скрит текст:
МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО – СОФИЯ-ГРАД София 1303, ул. „Антим I”, № 17, тел.:9356050, факс:9883937, e-mail: rio_sofia_grad@mon.bg, www rio-sofia-grad.com
LXVI НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА
ОБЩИНСКИ КРЪГ
17.12.2016 г.
IV КЛАС
Задача 1.
Намерете числата А, В и С, ако
А = 34. 6 + 76. (2016 – 2010) – 3 . 214 : 6,
В = 2148  784:8 2016, а числото С е с 500 по–голямо от сбора на 45 десетици
и 7 единици. Намерете най–голямото от числата А, В и С.
(7 точки)
Задача 2.
На 17 декември Красимир от IVа има рожден ден и е поканил целия си клас на
гости. Децата събрали 234 лева за подарък, като всяко от тях дало по 9 лева. Колко
момичета и колко момчета има в IVа клас, ако се знае, че момичетата са с 4 повече от
момчетата.
Ако не бе сгрешена, сложността й е горе- долу като за контролно. Едно деление на 9, добавяне на единица и х+х+4 равно на броя на децата.
(7 точки)
Задача 3.
Обиколката на квадрат е 664 мм. Страната на квадрата е третинка от бедрото на
равнобедрен триъгълник. Намерете обиколката на равнобедрения триъгълник в
милиметри, ако основата му в милиметри най–голямото трицифрено число, записано с
цифрите 0, 1 и 6.
(7 точки)
Такава задача имаме в сборника, който детето си решава вкъщи. За мен това не е задача за олимпиада.

Ето миналогодишни за сравнение:
Скрит текст:
Свалено от Klasirane.com
64 та − НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА
ОБЩИНСКИ КРЪГ – 14.12.2014г. – IV клас
Задача 1. Намерете числата A, B и C, ако A = 324.8 + 476. (2015 – 2007) – 3.2014: 6;
половината на числото B е равна на (2016 – 1120):4;
и числото C е с 1000 по-голямо от сбора на 38 десетици и 9 единици.
7 точки
Задача 2. Квадрат и равностранен триъгълник имат равни обиколки. Намерете страната на
триъгълника, ако страната на квадрата е равна на сбора A + B + C + D, където A, B, C и D
са различни цифри и е вярно, че D 5 4 1
– 2 BAC
4 C 4 5
7 точки
Задача 3. За домашна работа по математика ученици от четвърти клас трябва да съберат
четири числа. Оказва се, че Асен изпуснал първото число и получил 723, Борис изпуснал
второто число и получил 830, Васил изпуснал третото число и получил 939, Георги
изпуснал четвъртото число и получил 922, а Димитър е събрал четирите числа. Кои числа
е трябвало да съберат учениците и колко е получил Димитър?
7 точки

Източник:
https://klasirane.com/OLI.asp

Казала съм,че света не свършва ,ако не влезе
Естествено, че не свършва и не само в пети клас.  Peace

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 11:51 от Judy

# 35
  • Варна
Ех тези олимпиади! Класният на нашия 4класник води школа по математика, имат разни часове по ЗИП и ги надъхва всички да се пробват за МГ от 5 клас. Не съм убедена, че това е мястото за него, но всички от класа ходят по състезания и той се яви на олимпиадата. Има заветните 16 точки, но задачите за следващия кръг ми се виждат доста трудни, не знам какво предстои. Той се справя прилично с математиката, но просто е завеян и доста разсеян и му трябва време да си събере ума, че да разбере какво го питат. Разбира се, че светът не свършва, ако си остане в сегашното училище. В живота може да има много математика, но не всичко е математика, все пак. Той, милият, е чувствителна душа и най-много се терзае, че баща му ще му се кара, щото ние с баща му и двамата сме чеда на МГ от тази невръстна възраст. Но аз винаги съм обичала математиката и си спомням как решавах задачи, това нашето е друга бира.
Чудя се как ще се справят в материала? Пет дни пропуснати часове хич не е малко, вчера и днес учиха с часове от 25 мин, което е абсолютна безмислица. Всички деца бяха единодушни, че в училище е съвсем топло.

# 36
  • София
Задачите от предходни години за областен кърг и на мен ми се струват доста трудни, пем младежът вече втора година ходи в СМГ и пак ми се виждат трудни за него - просто са над нивото на всички състезания, по които е ходил до сега.

# 37
Моят като е чак в понеделник на училище? Седем дни изпуснаха, дори и той заяви, че е прекалено и се опасява, че ще им излязат много горчиви тези почивни дни.
На олимпиадата по математика не пожела да отиде, въпреки настояванията на класната. Коментарът му: "Откъде накъде ще ме карат да ходя на някакви състезания! Нямат право! Аз пък, ако искам ще отида!" Инат, който здраво държи да е винаги контра. На майка си се е метнал, та го разбирам Simple Smile И понеже така или иначе МГ в нашия град няма, спрях да се опитвам да го натискам да се занимава с неща, за които явно няма желание.

# 38
При нас класната беше казала, че е безплатно и всеки може да се пробва
Е, имаше и деца с по 1 точка, но какво...някои се явяваха за пръв път изобщо на състезание, та поне са видяли какво е
Дъщеря ми все отказваше да ходи а олимпиади и състезания, само негативи си докара с това. Винаги е под стрес, на матури, изпити. Просто няма тренинг
Та нека не демонизираме олимпиадата Simple Smile Добре е да се явяват децата

# 39
И аз съм твърдо "за" олимпиадите. Ходех си с удоволствие навремето, а и то бяха най-лесно изкараните ми шестици. При добро представяне учителите ни пишеха шест по съответния предмет.
Големият ходеше на състезания в първи и втори клас редовно. Не че е проявявал голям ентусиазъм, но като му от предложех аз или класната, не отказваше. Постепенно взе да става твърдо против. Първо беше разочарован, че златният медал не е наистина от злато, после заяви, че не вижда никакъв смисъл от тези състезания и няма да си губи времето с тях, че и да плаща (скрънза е) за някои.

# 40
Къде мога да видя класирането от олимпиадата за Варна?

# 41
  • Варна
Къде мога да видя класирането от олимпиадата за Варна?

На нас класният ни беше единият проверяващ и той каза резултатите. Не знам къде го има публикувано.

# 42
На нас класният ни беше единият проверяващ и той каза резултатите.
Доколкото ми е известно е недопустимо класен да проверява задачите на неговия си клас.
Иначе ако някъде излезе протокол с класирани, то това е РУО. След това в сайта на училището домакин за областен кръг може да има разпределение по стаи (но вече ще е късно за реакция).

# 43
  • Варна
На нас класният ни беше единият проверяващ и той каза резултатите.
Доколкото ми е известно е недопустимо класен да проверява задачите на неговия си клас.
Иначе ако някъде излезе протокол с класирани, то това е РУО. След това в сайта на училището домакин за областен кръг може да има разпределение по стаи (но вече ще е късно за реакция).

Нямам представа какъв е правилникът за провеждане на този тип състезания, знам само това, което ми преразказва детето. Аз с господина отдавна съм се отказала да си говоря, щото той така ми говори, че ме кара да се чувствам като провинил се ученик пред училищен съвет  Blush За сериозни разговори пращам половина, за другото само "Добър ден" и кимам усмихнато.
А знае ли се вече на коя дата ще е областният кръг и за Варна - в кое училище?

# 44
А знае ли се вече на коя дата ще е областният кръг и за Варна - в кое училище?
Датата е 08.02. За училище: следете сайта на РУО, може би и на МГ.

Общи условия

Активация на акаунт