Четвърти клас - 2

• 71 710
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Привет, да се цопна и аз в тази тема на края на четвърти клас.  Simple Smile
Не помня дали съм писала тук преди, вероятно отдавна.
Моята Сияна е 2007 набор, но е четвърти клас. Има си кака в 6ти клас.

Добре се представи детето на НВО. По БЕЛ 19 точки, по другите - 20 т. Но и добре учеше за тях, постара се с подготовката.
Сега остава да видим и общия успех, защото искам да я местя в училището на сестра й, а там ще се класират според резултатите от НВО плюс оценки от дипломата.

Заслужено днес и последващите дни ще се отдаде на игри.  Simple Smile

# 676
При нас са малко пълните отличници. Има и едно с 3-ки .. различни оценки има . Ние местихме училищр,град и до този момент само 6 ци .. в бележника нямаме 5 .. но аз и на синът ми му казвам че трябва да не са празни оценки. Важното е да са хора с реални знания . Засега където ни бутнеш отговаря доста добре . Ще видим занапред. Искам да е човек със знания реални. Обяснила съм също че и да изкара по ниска оценка да не се притеснява ..Ще я поправи при желание .

# 677
  • София
Оценките са толкова относителни Simple Smile Моята я преместих преди година в кварталното училище, но преди седмица я върнах в старото й училище. Проблемът беше най-вече в това, че не успя да се сближи истински с никой от класа и страдаше по старите си приятели. Постара се детето, но наистина децата бяха много различни от нея и приятелите й, а и това че е една година по-малка на тази възраст се усеща. Мисълта ми беше, че в кварталното имаше само 6-ци, а сега в новото/старо училище има и 4-ки и 5-ци. не са ни казали резултатите от матурите, но на ЧО има 1 грешка, а на ЧП - 2

# 678
Аз съм й казала, че оценките не са важни, а са важни знанията.
А като се замисля - и те са относителни и от тях има по-важни качества в живота. Simple Smile

# 679
Оценките са толкова относителни Simple Smile Моята я преместих преди година в кварталното училище, но преди седмица я върнах в старото й училище. Проблемът беше най-вече в това, че не успя да се сближи истински с никой от класа и страдаше по старите си приятели. Постара се детето, но наистина децата бяха много различни от нея и приятелите й, а и това че е една година по-малка на тази възраст се усеща. Мисълта ми беше, че в кварталното имаше само 6-ци, а сега в новото/старо училище има и 4-ки и 5-ци. не са ни казали резултатите от матурите, но на ЧО има 1 грешка, а на ЧП - 2
Peace
Успехът в начална степен е почти без каквото и да било значение, освен ако не е под четворка, което си е показател за неовладян материал. Повечето деца са отличници. Не само в отделни училища или класове. По статистика е така. А това не е обективно. Средният и добрият общ годишен успех са изключение за този етап. Тук-там по някое изключение с различна оценка по някой предмет най-много да има.
Което за пореден път доказва, че от оценяване в ранна училищна възраст няма смисъл. По-скоро е вредно. Поставят се безсмислено етикети, акцентира се на крайния резултат, който много често е изключително субективен, а не на процеса, осъществяват се вредни класификации на децата, затвърждава се погрешното самомнение, че много се знае и може /което не е така/, а това са наистина не само ненужни, а и доста негативни последици.
...
Моят ходи на НВО само по човеците по здравословни причини от предходната седмица. Няма грешки, но то пък и едни тестове... За нищо не са показател и те.

Последна редакция: пт, 19 май 2017, 13:51 от Judy

# 680
Покрай вълненията с матурите на каката нямах време да вляза при вас  Embarassed
Детето се е справило отлично:
БЕЛ 18, МАТ 16, ЧО 19, ЧП 20
Мисля , че оценките в нашия клас са реални, има както максимален брой точки, така и доста шарени.

Изниза се и тази учебна година, направо не остана .... Crazy

# 681
Нашите правиха изходни по математика и по ЧП, по ЧП беше в четвъртък последния час. Не се е справил добре (4), а е добре по предмета. Прибра се у дома с 38,5 температура и силно главоболие. Попитах го, защо не се е прибрал, щом не е добре - да си направел изходното  Tired. Цяла година веднъж не се разболя - сега е на АБ,  сироп,  капки за нос, пробиотик,  ериус....обичайните заподозрени.
Резултатите от НВО не ни ги съобщиха, щели сме да ги видим на свидетелствата за завършване на 4ти клас. Не се знае кой ще ни е класен 5ти клас, септември щяло да стане ясно....
Тържеството за завършване на баткото и тържеството за буквите на дребната са в един и същи час, на една и съща дата  Confused, не съм им казала все още....
Оплаках се  Laughing.

# 682
  • София
В нашето училище пък точките от матурите нямало да бъдат приравнявани към оценки по скалата на МОН, а по вътрешни критерии...Не знам по каква логика и по коя наредба. Но според МОН 17 точки са 5,50, а според нашето училище е 5. Не знам това ок ли е и позволено ли е, но ще видя какви оценки ще им напишат за съответните точки.

# 683
  • у дома
В нашето училище пък точките от матурите нямало да бъдат приравнявани към оценки по скалата на МОН, а по вътрешни критерии...Не знам по каква логика и по коя наредба. Но според МОН 17 точки са 5,50, а според нашето училище е 5. Не знам това ок ли е и позволено ли е, но ще видя какви оценки ще им напишат за съответните точки.

В интерес на истината тази година има писмо въобще да не се преобразуват в оценки-ще се пишат в удостоверението  броя на точките от всяко НВО,но оценки няма да има...Та в този дух явно вашето училище хептем се престарава...

# 684
  • София

В интерес на истината тази година има писмо въобще да не се преобразуват в оценки-ще се пишат в удостоверението  броя на точките от всяко НВО,но оценки няма да има...Та в този дух явно вашето училище хептем се престарава...
Хм, може пък за в бележниците да им ги впишат като оценки по другата скала, а в свидетелствата само точките...Не знам, като получат свидетелствата ще видим, но когато са питали класната си защо на 17точки им казва, че имат 5ца, тя им е обяснила точно това - цялото училище ги преобразувало по друга скала и нямало да е честно в техния клас да са по скалата на МОН...

# 685
През цалото време и нашите скалиеаха точките от контролни и изходни нива по схемата - тройка за 50‰+1 точки, но специално от НВО няма да се вписват в бележниците, а само в свидетелствата като точки

# 686
Не знам за какво писмо говорите, но има Наредба 11 на МОН, в която чл.50 (9) гласи: "Оценката  на  ученика  на  всеки  от  изпитите  по  ал. 3  се  изразява  като процент  от  максималния  брой  точки  и  се  записва  в  точки,  които  се  приравняват към  оценките  по  чл. 9,  ал.1."
Оцинките по чл.9, ал.1 са по шестобалната система.
Следва: Чл. 53.  (1)  Оценките  по  чл. 50,  ал. 9  се  записват  в  удостоверението  за начален  етап  на  основно  образование.
Т.е. това, което разбирам е, че оценките от точки се превръщат по шестобалната система и като такива се записват в удостоверението. В бележника може да фигурират само като текущи оценки.

# 687
Доколкото знам в свидетелствата ще се вписват точките, а не приравнени оценки..
А сякаш Мария казва съвсем обратноъо  newsm78

# 688
Аз цитирам наредбата. Моето разбиране на чл.50(9) е, че ще са оценки по шестобалната, но може и да не съм права. Думата "приравняват" ме навежда на тази мисъл.
Освен това в този чл.9 нищо не пише за НВО 4 клас, а изрично е написано: "Оценките от националното външно оценяване в края на VII и в края на Х клас се изразяват само с количествени показатели  -  в брой точки, без да се приравняват към оценките по ал. 1."

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 10:28 от maria77bg

# 689
  • у дома
Доколкото знам в свидетелствата ще се вписват точките, а не приравнени оценки..
А сякаш Мария казва съвсем обратноъо  newsm78

Да,в свидетелството ще се вписват точките,защото при нас НВО по математика-по-точно точките от него влизат в бала за математическата гимназия,та на среща в гимназията попитах дали трябва да искаме бележка с точките от училище и ми отговориха,че точките ще бъдат вписани в удостоверението-точно точките,а не оценки,които ще преобразуват в точки...Защото пък при нас като балообразуващ влиза и общия успех,който вече от оценка ще бъде преобразуван в точки по определена скала...Моето е родено през март и с оглед на всичко което се случи жестоко съжалявам,че не го пуснах от шест години на училище въпреки че съм противник на ранното тръгване.
За мен не е нормално това,което стана около Кенгуруто,не е нормално да не мога да видя задачите от състезанието Питагор,не е нормално да не мога да видя работате от самото състезание-на Кенгуруто е 3-ти в нашата област,но му се губят 15 точки от това,което е решавал-може да не е нанесъл точно,може всичко да е станало,аз просто искам да му видя работата-ама не може...

Общи условия

Активация на акаунт