2. Мнения за "Оазис строй" Пловдив - Оазис1-8

• 187 149
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 585
Говорите за Оазис негативи, защото е Оазис. Да не би Елита да не е 8-9 етажа с по 15 апартамента на етаж и 4 входа.. да не би блока до газпром(близо до декатлон) да не е 9 етажа с по 10 апартамента на етаж и 3 входа.. или пък Тракия Плаза или Гербера или или... айде всичките виетнамски блокове долу и да се строят едновремешните панелки с по 5 входа и 9 етажа хахаха. Всички сте елита и искате в къща на центъра да живеете, ама айде споко. Толкова негативизъм не бях виждала на едно място. Адиос от мен, че ми дойдохте в повече. ✌

# 586
  • Пловдив
Знам, че повечето хора завиждат, знам, че не им се живее в на мама и тате панелното апартаментче, където живеят три поколения. Знам, че ги е страх да си боядисат кирливата пожълтяла тераса, защото тайно се надяват да получат безплатно саниране и плюят Бойко, че не им отпуска средства. Същото важи и за старичката дограма, дано да я сменят безплатно тая година, че Мидейката изнемогва в тоя панел, котките минават от апартамент в апартамент през фугите, хлебарките и мишките и те. За кенефа да не говорим, мозайката от предишния ремонт на чичо Пешо преди 30 год. се е нацъфкала и мухлясала, а малкото винтелаторче връща манджата на леля Пенка от три етажа отдолу. Карай, все пак се радват тия на ниските етажи, защото малкото асансьорче не работи от месеци. То пък по стълбите надолу трябва да гледаш графитите и изхвърлените радиатори и боклуците между етажите. Вънка пейките пък са превзети от третото поколение хора, "къде пак бе момче, не сме те виждали от два часа?". Всичко трябва да се знае. О, ами колата, еххх, пак е надраскана от Гошето от съседния блок, че пак съм му паркирал на "неговото място", ма ще си мълча, че ще ям бой. Другия път ще паркирам на по-долната улица за всеки случай. Вечерта се качваш пеша до 15 етаж и палиш свита цигара на прозореца, щото си си усвоил терасата за да може кухничката да стане маааалко по-голяма, то пък кофти, хола ти е чак през спалнята и кенефа - ще чуеш как мама и тате се бъхтят в спалнята, а баба си върши работата в кенефа, а ти си лягаш в хола, щото няма другаде къде. То пък там мирише на манджа, от която са яли преди малко всички. Ама преглъщаш всичко и "продължаваш напред", важното е, че не си в Оазиса, налЕ?

# 587
  • Пловдив
Като в Оазисите ви е много гот, защо си вадите масички на паркинга между колите?  Като е широко и комфортно вътре, защо висите вън? Ами поканете комшията вътре, не долу между колите с номер РА и СМ? И като си говорите, целият свят да ви слуша. И на терасите пушите по един, че място за двама няма. То място за кош за боклук няма. Аааааа, вярно, вие сте от модерните, обичате отпадъците да си ги държите вътре, за цвят и аромат.
Децата ви карат ролери и скейтбордове между паркиралите ви возила  и е въпрос на време някое от тях да пострада, защото не им обръщате внимание нито къде са, нито какво правят. Мислите, че в града е като на село. Пускаш детето на улицата и не го мислиш. Допреди да се появите вие, никой  не кършеше клоните на нацъфтелите люляци, никой не късаше цветята от градинките, за които се грижат хора от панелките.
Панелката има предомство пред кутийките, в които сте наблъскани. Стаите са широки, има въздух.
По- добре в поддържана панелка с 20 апартамента във вход, отколкото в гетото Оазис 4-6

# 588
  • Пловдив
Очаквах такава бърза ответна реакция. Разбирам те, тя е породена от всичко, което написах и съм сигурен, че важи на 100% и при доста от мрънкащите потребители в тази тема. Просто такъв е живота. А за това, което написа - грешно е, изкривена информация и моля не подвеждайте хората, които влизат тук да четат.

# 589
Хаха браво на "Големите граждани с номера на колите PB.Боже колко мъка има на този свят.

# 590
Всеки има право разбира се да живее в друг град, ако иска и в друга държава, но  като купувачи трябва да одобряваме смислените, допустими проекти, а не да купуваме всичко що е на пазара. До 8 етажа е приемливо и да има отстояние между сградите, но проекти от типа 30 декара 18 етажа плътни стени, е тва е най-тъпото жилище, което може да си купиш - 2000 апартамента, 6000-7000 души, ако не и повече и 3000 коли. Не знам какво хубаво виждате в това. Всеки може да види оазис 4 и 6, айде сега като влезнете в двора така да го нареча на 4, си представете два пъти по-висока сграда,  естествено с два пъти повече жилища, как може да казвате, че това е нормално. Нека фирмата, която строи да е оазис, нямам нищо против, просто проектите да са малко от малко по-добри, да може човек да живее един нормален живот в новото си жилище.  Ще дам и един пример за да си го представят тези, които не могат. Предполагам повечето хора знаят село Труд, защото е близо до Пловдив. Е населението му е 3800 човека, ха сега представете си две села като Труд в един комплекс на поляна от 30дк, не паркоместа,  ами прави да застанат хората един до друг като на концерт, пак няма да има място  #Crazy

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 17:24 от BigmamaBigmama

# 591
  • Пловдив
Никой не е казал, че толкова много етажи са "нормални". Пак казвам, не си измисляйте и не изкривявайте информацията. Аз също се надявам да не се строят повече такива комплекси, достатъчно са.

# 592
Никой не си измисля, такъв беше проекта за Тракия на поляната срещу оазис 5. Почваше се с оазис 8 на 1/3 от площта и се предвиждаха още два комплекса на цялата поляна, която е 32 дк, затова съм и писал 30дк, и даже щяха да са повече от 2000 апартамента, по-скоро 3000, ако трябва да бъдем по-точни и това вкарва три села, а не две като Труд Rolling Eyes щом искате уточнения давам ви ги Wink

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 18:35 от BigmamaBigmama

# 593
Никой не е казал, че е нормално, но на всякъде по света го има това чудо и досега не са измислили по-добро решение. Факт е, че в последните 20-30 години във всяка държава икономиката се концетрира в няколко големи области и те не могат да се разширяват до безкрай затова вървят нагоре.
Може да видите една Русия. В Москва такива комплекси като оазиса са некви квартални къщурки по техните стандарти.
Ама айде да се концентрираме по-наблизо... Да сравним една София от преди 20 години? Например един Люлин там такива "блокчета" има отдавна и дори са само 16 етажа.
За добро или за лошо натам вървят нещата. Концентрация на 5 милиона души в 4 града. Все си мисля, че до 10 годинки компекси с по 10 етажа ще са някъде в подножието...

# 594
Само за сведение. Вчера минах през 15 блок и преброих звънците. 65! Явно не от днес се строят гиганти. А да намерите да се продава жилище в 13, 14 или 15 блок е почти невъзможно. Явно на хората си им харесва там.
Бояне, респект!
Алфа Инвест купиха земята за бъдещия си строеж за 4млн. Мислите ли, че ще построят по-малко от 100 апартамента? 4 000 000÷100=40 000. Явно ще са поне 1 000 за да им излезе сметката.
Добре, че баща ми построи къща в Брестник. Ще се бяга май!
И за да съм по темата ще кажа, че Оазис има куп недостатъци, но все повече се убеждавам, че има и още повече предимства.

# 595
8 етажа ще е комплекса на 15-те декара до гарата. И как виждате прилика от блок с 65 апартамента направо не знам. Ако има близка прилика тя е само с гиганта в Пловдив. Даже съм излъгал, сега проверих. Гиганта бледнее със своите 5 секциии и общо 525 апартамента Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 08:18 от BigmamaBigmama

# 596
8 етажа ще е комплекса на 15-те декара до гарата. И как виждате прилика от блок с 65 апартамента направо не знам. Ако има близка прилика тя е само с гиганта в Пловдив. Даже съм излъгал, сега проверих. Гиганта бледнее със своите 5 секциии и общо 525 апартамента Simple Smile

Входът е с 65 апартамента. Блокът е с 4 входа.
Аз живея в такъв вход, имаме много проблеми със събирането на таксите и ремонтите. Все едни и същи плащаме, другите се правят на ударени.

# 597
  • Пловдив
Идете и вижте гигантите за какъв ужас става въпрос. Ей в такова нещо ще се превърнат и Оазисите след известно време.

# 598
Най-добре е да се купи парцел в околните села и да се построи къща

# 599
  • до най-прекрасния мъж
Най-добре е да се купи парцел в околните села и да се построи къща
Напълно подкрепям, в града вече взе да не става за живеене.

Общи условия

Активация на акаунт