2. Мнения за "Оазис строй" Пловдив - Оазис1-8

• 187 146
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 600
За жалост виждам как пловдивчани се превръщаме в новите софиянци.

Едно от нещата, които са ме дразнели най-много през годините, са софиянците с чувство за превъзходство над другите, защото са родени в панелка в Надежда/Овча купел/Люлин. "Селяните" сме им правели мръсно, шумно им било, мякали сме им, ние сме виновни за задръстванията, за мръсния въздух, за мръсотията и за глобалното затопляне. Това го казвам като пловдивчанин, който живее от 10 години в София. В същото време става дума за едни на практика посредствени хорица, които не си дават сметка за две много важни неща:

1. София е икономически много по-добре от останалата част на страната именно заради наплива от "селяни" към града.
2. Някъде на тавана на почти всеки българин са скрити цървулите на дядо му. Да не забравяме, че сме селска нация. В края на 19 век в селата живее над 80% от населението.

Понеже виждам, че това нещо се повтаря в Пловдив през последните години, искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички хора с регистрации PA, X, CM, CT, У, EH и т.н., които дойдоха да живеят в родния ми град. Защото чрез вашата икономическа активност (работа, данъци, потребление), аз мога да се завърна в Пловдив и да си позволя стандарт на живот, съизмерим с този в София. Всъщност дори по-добър, защото жилищата в Пловдив са много по евтини и успях да купя прекрасен апартамент в Мараша на цена 3-4 пъти по-ниска от еквивалентите му в София, за които можех само да мечтая.

От тук нататък въпросът е как да направим така, че да живеем всички в Пловдив и да си осигурим добро качество на живот.

За съжаление не мисля, че Оазис и въобще огромните комплекси са решението. Лично аз никога не бих си купил жилище там, освен по финансови причини. Онзи ден за първи път минах през мастодонта в Кичука и бях потресен от размерите му. Не мисля, че е здравословно място за живот. След коментарите, които чета и за собствениците на фирмата - класическа българска схема/шмекерия.

Смятам, че трябва да се регулира много по-стриктно големината на строителството в града, така че да се даде възможност Пловдив да расте на широчина, а не да се презаселва вътре в себе си. Презаселването сваля качеството на живот на всички от района - задръствания, градски транспорт, шум, места в училища и детски градини, паркове. Така започват и да се настройват (което вече се случва) новодомците срещу завареното население, започват караници, обиди, сръдни. В този ред на мисли се радвам, че Оазис 8 няма да бъде реализиран.

Въпреки негативното си мнение за комплекса, пожелавам на всички живущи там да не съм прав и да успеят да поддържат добро качество на живот!

# 601
Много добро мнение! Peace

Никой не е против Оазис, Орхидея, Гардения или каквото и да е, стига да строят без да мамят държавата и без да обричат живущите на мизерия, поради голямо струпване на хора на кв.м.

А за хората от други населени  места, добре дошли, за просперитета на града е добре това.
Лошото е, че техните родни места се обезлюдяват.

# 602
  • до най-прекрасния мъж
Аз също нямам против хората, дошли от другаде. Самата аз работя в друго населено място и пътувам всеки ден. Всеки има право да живее и работи извън мястото, където се е родил и да осигури достоен живот на семейството си.
Има, обаче, правила, които всички трябва да спазваме, за да живеем в мир и хармония заедно, а масово не се спазват. Движението в Пловдив никога не е било такъв хаос, като излезеш из града с автомобил, косата да ти се изправи. Масово нарушителите са с автомобили СМ, Х, РА - все те да изпреварят, да се прередят, да паркират в нарушение, да хвърчат с бясна скорост. Нямам против хората, но имам против манталитета им. Вкъщи имахме цяла папка със събрани видеоклипове на нарушения на пътя, но ни изгоря харда и не мога да кача да видите. Както и да е, всички ги виждаме на пътя.
Същите тези хора са с ниски критерии относно жилищата, които купуват. Затова се и строят подобни сгради, защото има кой да ги купува. Че са евтини, евтини са, но и качеството им е толкова. Естествено, че безумието Оазис 4 можеше да бъде последното, ако нямаше кой да купува апартаментите в него, но всички ние станахме свидетели на още 3 след него.
Самата аз все повече се замислям дали да не отидем да живеем в къщата, която имаме в близко село.
За съжаление Пловдив става все по-неприятно място за живот, колкото и да не ми се иска да го кажа. И да, има начин да не е така, но е въпрос на управленски решения и действия, които, обаче, за момента са неадекватни на ситуацията. 

# 603
Аз също нямам против хората, дошли от другаде. Самата аз работя в друго населено място и пътувам всеки ден. Всеки има право да живее и работи извън мястото, където се е родил и да осигури достоен живот на семейството си.
Има, обаче, правила, които всички трябва да спазваме, за да живеем в мир и хармония заедно, а масово не се спазват. Движението в Пловдив никога не е било такъв хаос, като излезеш из града с автомобил, косата да ти се изправи. Масово нарушителите са с автомобили СМ, Х, РА - все те да изпреварят, да се прередят, да паркират в нарушение, да хвърчат с бясна скорост. Нямам против хората, но имам против манталитета им. Вкъщи имахме цяла папка със събрани видеоклипове на нарушения на пътя, но ни изгоря харда и не мога да кача да видите. Както и да е, всички ги виждаме на пътя.
Същите тези хора са с ниски критерии относно жилищата, които купуват. Затова се и строят подобни сгради, защото има кой да ги купува. Че са евтини, евтини са, но и качеството им е толкова. Естествено, че безумието Оазис 4 можеше да бъде последното, ако нямаше кой да купува апартаментите в него, но всички ние станахме свидетели на още 3 след него.
Самата аз все повече се замислям дали да не отидем да живеем в къщата, която имаме в близко село.
За съжаление Пловдив става все по-неприятно място за живот, колкото и да не ми се иска да го кажа. И да, има начин да не е така, но е въпрос на управленски решения и действия, които, обаче, за момента са неадекватни на ситуацията. 

Защото тия с PB регистрации сме най-примерните шофьори, нали? Открай време в Пловдив пешеходна пътека е смътно за шофьорите понятие. Дайте някакви обективно измерими данни и ще се съглася.

Като казах, че се превръщаме в надутите шопи, имах предвид точно мнения като Вашето.

Че хората носят със себе си културата на родното си място, това е абсолютен факт. Но ако си мислите, че има голяма разлика в манталитета на средностатистическия пловдивчанин и средностатистическия хасковлия (например), то това би било единствено плод на силна парвенюшка делюзия.

# 604
  • до най-прекрасния мъж
За съжаление нямам време да се занимавам с подобни статистики, нито считам, че се превръщам в "надут шоп". Четете внимателно това, което съм написала.
Факт е, че до момента всички проблеми, които съм имала на пътя, са били с именно такива коли - СМ, Х и РА. Никъде не съм писала, че пловдивчани сме цвете за мирисане, но факт е, че градът ни става непоносим. И преди е имало проблеми, но не и до подобна степен.
И понеже искате конкретика:
- Преди време се нанесе съсед от смолянския край в съседния на нашия вход. Един ден, при паркиране на автомобила си до моя, най-несъобразително си отвори вратата, трясна я в моята кола, след което няколко пъти в рамките на митута се качи и слезе, като вратата се търкаше в тази на моята кола. Вследствие на това вратата ми е отвратително надрана. Мъжът ми му направи забележка, но навиците му да паркира до мен и да ми удря вратата с неговата продължиха /всяка сутрин намирах нови драскотини с цвета на неговата боя, както и дупки от ръба на вратата/. Принудих се да си търся друго паркомясто на и без това претрупания паркинг, за да не се стигне до ексцесии. А нужно ли е или трябваше да се стигне до други мерки, защото явно господина е свикнал да паркира на къра на широчко и без да се съобразява?
- Карам велосипед, ще пресичам на велоалеята на кръгово кръстовище, чакам автомобилите да спрат, за да мина. Няколко коли спират и ми дават предимство, аз тръгвам. Един пикльо с регистрация РА решава, че е по-важно той да мине пръв, при което едва не ме отнася. Трябваше ли да ме удари, защото там, от където идва велоалеи, предимство и правилник няма?
- Шофирам в града, наближавам кръстовище, на което свети червен светофар. На милимунда пред мен и в последния възможен момент, почти пред светофара, се вмъква напет момък в регистрация Х. За къде ли бърза? Е, как за къде - да спре точно пред мен на червения светофар, сякаш няма да ме изпревари след това, ако чак толкова много бърза за родното си място. И трябваше да се стигне до ПТП ли, защото момъкът така си е свикнал в родното село?

И още много подобни примери имам, но няма да ми стигне темата да разказвам.

P.S.  И не всички с регистрация РВ са от Пловдив, като цяло мнението ми е за преселниците и неспазването на елементарни правила.

# 605
blue.angel  Laughing   сигурна ли сте, че
"Аз също нямам против хората, дошли от другаде" и "нито считам, че се превръщам в "надут шоп""
след цялото това излияние, уж четох внимателно, но друго лъха от постовете Ви.

# 606
Защо някой от администраторите не вземе да затвори вече тази тема?Начетохме се на негативизми то не бяха Големи граждани,не бяха прости селяни,не бяха добри шофьори с номера PB,не бяха архитекти и инженерни мисли.Всички ли хора,които не са от Пловдив ги мислите за по прости и по некадърни от вас.Някой иска ли ви мнение,къде да купува.Сигурно в Гербери ,Олимпия,Корона ги дават 2 за лев.За да продадат 7 Оазиса и хората, които са ги купили не мисля,че не са видели,какво купуват и не са толкова тъпи и прости за да не могат да си направят сметката.

# 607
Всъщност разбирам какво иска да каже blue.angel. И в София се наблюдава същото явление - коли с номера от провинцията са по-склонни да не спират на пешеходни пътеки, да изпреварват на пешеходни пътеки, когато предната кола забави за да пусне пешеходец, да се правят на джигити, да се престрояват без мигач (той мигачът е за тъпанарите, не за пичовете) и т.н. Онзи ден един щеше да ме удари отзад на изхода на кръговото на 4-и километър - дала съм мигач, насочвам се за излизане и спирам, защото там (това вече е пълна тъпота, но ...) има пешеходна пътека и една бабка тръгва да пресича. И след малко зад мен спирачки, клаксон и един от Бургас почва да ме псува ква съм патка да спирам така Crazy Посочих му пътеката и бабката и се спихна.

# 608
Просто ми се вижда смешна тази квалификация по регистрационни номера и смятам хората, които им обръщат внимание за дребнави.
Онзи, който е щял да те блъсне, утре ще си сложи една регистация СВ и ще стане по-толерантен на пешеходни пътеки и вече няма да боде очи.
Аз пък разбирам какво иска да каже sIRI и не смятам да чета повече темата, отдавна не е полезна за мен.

# 609
Знам, че е офтопик, но ми е странно... Аз шофирам всеки ден вече 22 години и, убийте ме, сега не мога да се сетя за нито един подобен случай. Аз виждам добри и внимателни шофьори навсякъде.  
Сега като се замисля, случва се жена ми, докато карам, да реагира остро на други участници в движението, но винаги съм и казвал, че няма причина да се ядосва, защото наистина не е имало никакво нарушение.
Момичета, по на 20 или много повече. Усмихнете се и светът ще ви се усмихне!
Байдъуей, разбрах, че таксите в един от Оазисите се събират без проблеми от живущите и в касата са се натрупали много пари, което е довело до понижаване на таксата с 1 лев. Хората са отговорни и ангажирани към съседите си.

# 610
Превключихте на друга вълна. За мен всички хора са равни, какво значи селяни, регистрации и т.н. Не съм съгласен с кофти проектите, абсолютно нямам нищо против хората. Аз съм от Пловдив, но какво от това? Всеки, който се премести от едно място на друго за да иска по-добър живот и то по-добър в кавички, защото за мен живота на село е по-хубав, но като нямаш прехрана бягаш. Не е правилно това, нека не се делим, но съм силно против тези гета, които се създават и определено може в околностите да се построят много хубави комплекси, а не в зелените площи на града, които вече са на изчезване и не  по 20 етажа и да стане една ужасия, паркоместа, градини, училища, без детски площадки, паркове и какво ли още не. Всичко идва от лакомията да се печели повече, ако построиш 8 етажа имаш примерно 70% печалба, но ако построиш 18 етажа ще имаш 140%, е тва е и ние не трябва да позволяваме това да се случва, защото на никой няма цената да му е на половина, понеже е купил апартамент в гигант  Wink

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 17:44 от BigmamaBigmama

# 611
  • до най-прекрасния мъж
Нямам птотив хората,  имам против манталитета им.
И между другото аз също произхождам от село и не страдам от мания за произход.

# 612
  • Пловдив
 zenkou,  ти явно шифираш в друг град. Аз всеки ден виждам коли, минаващи на червено, извършване на обратен завой на непозволено място, престояване без мигач и още много други нарушения.
Та към темата няма какво много да се каже. Някой се помисли за много велик, реши да не си плаща и сега ще види къде зимуват раците.

# 613
zenkou,  ти явно шифираш в друг град. Аз всеки ден виждам коли, минаващи на червено, извършване на обратен завой на непозволено място, престояване без мигач и още много други нарушения.
Та към темата няма какво много да се каже. Някой се помисли за много велик, реши да не си плаща и сега ще види къде зимуват раците.

На мен това ми беше непонятно още като го разбрах от темата, преди доста време? Shocked
И все се чудех как НАП не са ги надушили?
Ами ето, надушиха ги.
Какви са тези смешни суми в НА и плащания по лични сметки? Че и в брой, напоследък?!

# 614
  • до най-прекрасния мъж
То е много лесно да ги хванат - на билбордите им из целия град се мъдрят цени от над 350 евро, пък по НА стана ясно от темата, че хората си купуват жилища за по 3000 евро. Какви ли са тези жилища от по 10 кв.м., не знам, но беше въпрос на време да ги спрат най-накрая.

Общи условия

Активация на акаунт