2. Мнения за "Оазис строй" Пловдив - Оазис1-8

• 186 967
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 810
Ами аз пиша за строителството! Ако не те вълнува, не чети! Мен ме вълнува и затова съм в темата. Също ме вълнува как проектите на оазис и не само... съсипват целия град. А теб дали те вълнува, че заради бързи пари и корупция ще стане супер труден живота в града, няма в проектите нищо нормално замислено освен печалба!, но нали се сещаш к.к. тя не е за теб!

# 811
Здравейте.
Напълно подкрепям коментарите на Биг Мама, както и на другите потребители, които имат сходни мнения. Темата не е затворена, а и не би трябвало, тъй като все още има много въпросителни около оазисите (1-8). Например какво стана с проверката от НАП, ще се строи ли оазис 8 и др.? На който не му понсят коментарите в темата, да не я чете и да не "хейти" останалите, тъй като има много потребители, които я следят редовно(вкл и аз).
Лично мен ме вълнува (тъй като и аз закупих имот на зелено в един от оазисите), има ли някой от вас по-подробна информация, относно закупуването на зелено - "Нотариален акт с право на строеж"? Какво представлява и достатъчно надежден документ ли е за собственост, след придобиване на право на ползване (акт 16)? И имал и нещо друго към него, което трябва да се изисква?
Благодаря предварително за отговорите.

# 812
Ей тия "граждани"бе многооооооо умни архитекти,инженери,консултанти,големи шофьори с номера pв и каквото си поискаш,много хора,които са в темата май нямат нищо общо с Оазисите.Какво ви интересува,като не живеете в Оазисите не знам.И много се надявам вие,които коментирате с голям негативизъм да живеете в големи жилища на пъпа на Пловдив с много добри съседи или в големи къщи и спокойни места,качествено построени или с една дума всичко да ви е мед и масло.Пък Оазизите нали не живеете там.Все едно да живея в Оазис и да коментирам или интересувам,какво става в Гербера,Корона и т.н.Изобщо не ме интересува и не смятам да коментирам комплексите или хората граждани или селяни избрали да живеят там.За всяка стока си има купувач и много пъти съм го казвал в коментарите си сигурно според вас всички хора са безкрайно глупави за да изкупят 7 Оазиса.И 8 беше продаден на зелено.

# 813
Здравейте.
Напълно подкрепям коментарите на Биг Мама, както и на другите потребители, които имат сходни мнения. Темата не е затворена, а и не би трябвало, тъй като все още има много въпросителни около оазисите (1-8). Например какво стана с проверката от НАП, ще се строи ли оазис 8 и др.? На който не му понсят коментарите в темата, да не я чете и да не "хейти" останалите, тъй като има много потребители, които я следят редовно(вкл и аз).
Лично мен ме вълнува (тъй като и аз закупих имот на зелено в един от оазисите), има ли някой от вас по-подробна информация, относно закупуването на зелено - "Нотариален акт с право на строеж"? Какво представлява и достатъчно надежден документ ли е за собственост, след придобиване на право на ползване (акт 16)? И имал и нещо друго към него, което трябва да се изисква?
Благодаря предварително за отговорите.
Биг мама няма да ти помогне, консултирай се с адвокат.

# 814
Добре де, плащате едни много пари за нещо. Не се ли консултирахте с някой вещ по темата. Например адвокат. Или при изповядване на сделката с нотариуса. Тук принципно са събрани хора с "чудовищни" познания по имотно право. Обзалагам се че ще последва прогноза за ужасна развъзка с преобладаващи думички фалит, загуба, глоба.... А колкото до селяните, идете в центъра на в София с кола с регистрация РВ, първата реплика която ще чуете е "ей селянин". Пловдив трябва да расте с по 50000 на година минимум за да имаме шанс за развитие. Варна и Бургас си имат морето, София засмуква парата на цялата държава. Нашия шанс е да бъдем голям икономически развит град. Дреме ми че някой не харесвал големи сгради и селяните.Да свиква, тепърва започва този процес.

# 815
  • до най-прекрасния мъж
Какво ви интересува,като не живеете в Оазисите не знам. Пък Оазизите нали не живеете там.Все едно да живея в Оазис и да коментирам или интересувам,какво става в Гербера,Корона и т.н.Изобщо не ме интересува и не смятам да коментирам комплексите или хората граждани или селяни избрали да живеят там.За всяка стока си има купувач и много пъти съм го казвал в коментарите си сигурно според вас всички хора са безкрайно глупави за да изкупят 7 Оазиса.И 8 беше продаден на зелено.
Интересува ни, защото тези безумни сгради са нашата градска среда и всеки нормален човек би се интересувал в каква среда живее. Трябва да не виждаш по-далеч от носа си, за да си гледаш само твоя дом и твоята сграда. Тези огромни комплекси с много струпани хора на едно и също място означават - повече желаещи деца за детски градини и училища при ограничен брой места, повече коли, без осигурен паркинг, повече хора по паркове и градини, без осигурени нови такива. Това значително понижава качеството на живот на вече живеещите в кварталите и в града като цяло.
Интересува ме и защото съм редовен данъкоплатец и укриването на данъци, пък било то и законно не е редно. С нашите данъци градът расте и се развива - строят се пътища, паркове, паркоместа, детски градини, училища. И защо трябва съвестните да плащаме гяволука на останалите?
Смятам, че никой от тук пишещите няма против градът да се развива, но не и по този начин.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 09:23 от blue.angel

# 816
Някой да отвори нова тема. Тази е прехвърлила лимита и ще я заключат.

# 817
София засмуква парата на цялата държава.

От държавата София нищо не засмуква. София е нетен донор в бюджета, което ще рече, че се вземат от приходите на София за да се дадат на други градове, които са нетни бенефициенти.

# 818
Мой познат купи преди 5 години апартамент в Оазис за 30 хил.евро.Преди 5 месеца го продаде за 46.От наеми за 5 години спечели около 15.Преди 2 месеца купи хубав апартамент в центъра на Пловдив.Някои стават за философи по форумите,други действат.Няма смисъл от празни приказки

# 819
Мой познат купи преди 5 години апартамент в Оазис за 30 хил.евро.Преди 5 месеца го продаде за 46.От наеми за 5 години спечели около 15.Преди 2 месеца купи хубав апартамент в центъра на Пловдив.Някои стават за философи по форумите,други действат.Няма смисъл от празни приказки

В кой от многото?

# 820
Съгласна съм.Колко пъти пиша че хората са практични и предприемчиви и не се занимават с празни приказки.

# 821
- "Нотариален акт с право на строеж"? Какво представлява и достатъчно надежден документ ли е за собственост, след придобиване на право на ползване (акт 16)? И има ли нещо друго към него, което трябва да се изисква?
Задължително към Нотариалния акт за право на строеж трябва да имате екземпляр от Разрешение за ползване на сградата, в което да фигурира и Вашето име, като собственик.

# 822
Аз пак да попитам, от чиста любознателност, не за заяждане, как изглежда един нотариален акт, издаден преди акт 14, след като до тогава няма апартамент newsm78

# 823

От държавата София нищо не засмуква. София е нетен донор в бюджета, което ще рече, че се вземат от приходите на София за да се дадат на други градове, които са нетни бенефициенти.
Боже,  ти имаш ли идея какво пишеш или колкото да не заспиш драскаш.Имаш ли идея колко е бюджета на всички министерства, агенции,управления  и висши държавни структури за заплати и поддръжка там.Около 80000 човека са, за логистиката не говорим. Заплата 1500-5000.Помисли пак!!!!!

# 824

Боже,  ти имаш ли идея какво пишеш или колкото да не заспиш драскаш.Имаш ли идея колко е бюджета на всички министерства, агенции,управления  и висши държавни структури за заплати и поддръжка там.Около 80000 човека са, за логистиката не говорим. Заплата 1500-5000.Помисли пак!!!!!

Че те да не са Софийски??? Те са национални.  Аз говоря за данъците, които събира София и от които и вземат част за да се дадат на друг. А с останалото София сама си строи метро, булеварди, естакади и т.н. купува рейсове и трамваи и прочее. Държавата не и дава пари за това. А министерствата са държавни учреждения и се хранят от държавния бюджет, но те не работят конкретно и само за София и Софиянци.

Общи условия

Активация на акаунт