Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 94 226
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • тук и там
Ами аз имам само по тялото,не по лицето..То поне да бях червенокоса,та да имам някакво обяснение-ами то-брюнетка съм.Моето по-скоро е слънчево лентиго. По лицето имам пигментни  петна,и то на местата където съм пропускала със мазането на слънцезащитен крем.Като например на двете ноздри на носа,отстрани-явно съм била настинала,като съм излизала на слънце,колкото и смешно да звучи . Mr. GreenУжас !Не си личат много,само аз си ги забелязвам,но ползвам ФДТ или тонални  кремове принципно..
Sl,благодаря-ще разгледам по-подробно. bouquet

# 676
  • Street of Dreams
Аз пък имам една червена точка на челото, която не иска да се маха. Някой знае ли какво да я правя?

# 677
  • Бургас/Пз
Знам, че темата е за кожата на лицето, но много искам да си поговорим и за тази на тялото. От известно време забелязвам едно увисване на кожата в областта на корема. Принципно се мажа с хидратантни лосиони, ама да споделите нещо подхранващо и стягащо, че направо срамота. Слаба, с плочки на корема и увиснала кожа, ужас.

# 678
Венус процедури - Легаси или Фрийз. Изисква постоянство, време и средства. newsm78

# 679
Благодаря още веднъж bouquet. Ясно. Ще трябва сериозна слънчева защита. Ами аз точно защото не искам да си пръскам лицето, че ще ми щипе на очите Embarassed се зачудих какво да мажа нещо на естествена основа, та от там за маслото от Ему. Труден избор ще ми е значи. Какво по напред да реша да мацотя не знам – то дневен крем ли, то ФДТ, то пудри, то ружове, тая слънчева защита къде да я дяна и нея? То ясно къде де, но много неща стават наслоени в един момент... newsm78 Та лятото тежи тоя арсенал всичкия. Уж ФДТ си имат някаква защита, но дали ще е достатъчна. Трябва да се пробва. Тъкмо казах, че тоя серум с ретинол ми идва едно нищо и тая сутрин като си попивах лицето, гледам се обелило тук таме Mr. Green. Да махна тая „кир“ с копринената ръкавица го излющих, айде прежулила съм се в бързините, та като домат ще съм днес Mr. Green.

А за кожата на корема, четох за един крем на Кларинс (Clarins body shaping) уж за стягане. Аз по принцип на такива простотии не вярвам. Обаче все пак позволих на простотията да ме завладее и хвърлих там едни 70$ на вятъра Embarassed Embarassed. А като четеш едни ревюта из нета как се изпънали, че и обиколки намалили, баш като родили след два месеца. Е ни едно не ми се получи, хем спортувам и следвам хранителен режим. Та идеята ми беше да не вземеш да си дадеш парите за подобни неща. Процедури не съм пробвала, но се ще да има по-голям ефект от тях, ако можеш да си го позволиш.

# 680
  • Бургас/Пз
по-скоро за някакви масла си мислех, гледам , че напоследък много се хавали маслото от ему, може да взема да пробвам. Иначе нямам възможност нито за Венус процедури, нито за кремове от по 100лева. Като цяло при мен спорта и хранителния режи дават много добри резултати, ама и трите раждания си казаха думата.

# 681
Знам, че темата е за кожата на лицето, но много искам да си поговорим и за тази на тялото. От известно време забелязвам едно увисване на кожата в областта на корема. Принципно се мажа с хидратантни лосиони, ама да споделите нещо подхранващо и стягащо, че направо срамота. Слаба, с плочки на корема и увиснала кожа, ужас.

Ани, нормално е така да стане след раждане. Много кг ли си свалила? Добре е, че ползваш козметика, но тя не върши чудеса и ефектът малък и по-скоро е като спомагателно средство. Не хвърляй излишни пари на вятъра. Зависи в каква степен е увисването - ако е леко увисване може да помогнат процедури като мезотерапия, ама ако е повечко - само операция помага.  Peace Общо взето и аз се интересувам от темата и са коварна работа тези увисвания.  Confused

# 682
Лятото моята рутина е следната:

1. сивия ретинолов серум на Пола
2. околоочния на Пола
3. тониран овлажнител
https://www.lookfantastic.com/estee-lauder-daywear-anti-oxidant- … dMCFYahUQod3oMBeA
4. прозрачна пудра на Криолан

И гледам да не пека много лицето.

# 683
по-скоро за някакви масла си мислех, гледам , че напоследък много се хавали маслото от ему, може да взема да пробвам. Иначе нямам възможност нито за Венус процедури, нито за кремове от по 100лева. Като цяло при мен спорта и хранителния режи дават много добри резултати, ама и трите раждания си казаха думата.

Аз даже не си правя никаква илюзия, че нещо по-различно от ножа ще помогне ( и аз съм така, плочки, ама кожата виснала). Е както казах в предния пост залитнах все пак малко за 70$ си платих глупостта Embarassed. А ти и три деца са минали през теб, не знам. Не виждам как масло от Ему ще помогне, а ти ако искаш си се мажи с него да хидратираш.

# 684
Не мога да говоря от личен опит, но ми се струва че има възможност чрез така наречената "кавитация".
Има нескъпи уреди за домашна употреба (от алиекспрес или ибей), но аз самата още не съм си купила. Иначе го спрягат дамите във форума с естетичните процедури, както и тези при уредите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=966237
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=960762.615;topicrefid=20
Примерно нещо такова
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Infrared-Ultrasonic-3in1-Liposucti … :e3sAAOSwbYZXfHim
Можеш да комбинираш също така с нескъпa козметика за такива уреди. Примерно:
http://www.medeos.com/category/378/kozmetichni-produkti.html
http://condiciashop.com/profesionalna-kozmetika-dermedics/kontak … ntakten-gel-250ml
Има още препратки за такива продукти в темата за уредите.
Има доволни.
Успех!

# 685
Лятото моята рутина е следната:

1. сивия ретинолов серум на Пола
2. околоочния на Пола
3. тониран овлажнител
https://www.lookfantastic.com/estee-lauder-daywear-anti-oxidant- … dMCFYahUQod3oMBeA
4. прозрачна пудра на Криолан

И гледам да не пека много лицето.

Това май за мен Grinning

А тонирания овлажнител тоя ли ти е, че не ми се отваря: DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Lotion Broad Spectrum SPF 15

Честно казано на мен тоя уред ми се вижда за намаляне на подкожните мазнини и според мен може да причини още по-голямо висване на кожата. А ani няма нужда от отслабване.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 17:23 от vici75

# 686
При мен кожата след ражданията не увисна, а се заформи едно малко заоблено коремче което няма сваляне.... Mr. Green И на слаба фигура се личи макар да не е голямо... Дразни ме, но не мога да се наканя на коремни преси, а четох че и те не помагали... newsm78 Или просто си намирам оправдание... Grinning
И аз мисля, че кремове няма са помогнат, просто ще омекотят и хидратират кожата... Преди време сумати пари дадох за антицелулитни кремове и никакъв ефект, просто целулита се оправи от масажи и смяна на режима на хранене... Peace

# 687

А тонирания овлажнител тоя ли ти е, че не ми се отваря: DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Lotion Broad Spectrum SPF 15

Честно казано на мен тоя уред ми се вижда за намаляне на подкожните мазнини и според мен може да причини още по-голямо висване на кожата. А ani няма нужда от отслабване.

ESTÉE LAUDER DAYWEAR ANTI-OXIDANT BEAUTY BENEFIT CREME SPF35 30ML 01 LIGHT (аз ползвам 02-ката, иначе съм като мъртвец).

Лунна пътека, и аз съм сравнително слаба, но това коремче което ти описваш даже глътнато е ужас, да не говорим за любовните дръжки, които нямах преди години - без да съм увеличила килограми трайно се загнездиха при мен.
Имам 3 чифта цели бански вече. Горещо ми е понякога, но скриват доста 'прелести'.

# 688
Честно казано, бременеенето не се отразява само на кожата на корема отвън, ами и органите вътре, мускулатурата, формата на ханша, всичко заема други позиции. Та това коремче, което си имаме всички, не е само от годините, просто по време на бременностите всичко се е отпуснало, разширило, променило. Дори и да сме слаби, то няма как коремите да хлътнал повече. Сигурно има единици случаи, но при средностатистическата жена си е там. Моя ханш например си беше 90см преди да родя и сега 15 години по-късно пак е 90, но изглеждам прост отврат. Нещо не е както трябва и толкова.

Stradust благодаря.

# 689
Към дамите, които ползват третиноин в момента - споделете слънцезащитните си продукти, че при мен нещо се получават петънца по лицето, откакто има повече слънце. Иначе комбинирам Biore  и доскоро един зимен Lancaster.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт