Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 94 222
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
vici75, При мен определено е от възрастта.
Не само, че не се разширих от бременностите, ами станах по-слаба, от колкото бях преди това и даже започнах да се навирам в американския размер 0.
Корем и паласки нямах до преди 3-4 години, мисля че при мен отпускането се получи и без да кача килограми се появиха сланини на определени места. Аз и не спортувам де. Много вървя (сравнително много) .
Наистина, и аз гледам, меря - мерките същите (манекенски  Joy) обаче както си се изразила ти - нещо не е наред.
Няма го младежкото излъчване, дори понякога се виждам отстрани как походката ми е вяла, мързелива, отегчена, уморена ... Всичките ми органи, крака, ръце имат съвсем различен вид ...
Не знам дали и стресът оказва въздействие, на лицето както и да е, но вероятно и клетките страдат на другите места.
Необратим процес.

# 691
Да, това се мъча да обесня Peace. И преди 90см и сега пак толкова. Нямам да свалям, аз и паласки нямам и забележи и спортувам, и в номер нула влизам (по-точно 2 ми е голямо, 0 според модела понякога ми е добре, понякога ми е малко, в 1 съм перфектно ама те от тоя номер дрехите са все с пеперудки, сладоледи, розови, лилави та и там не се вписвам Joy). И да, няма го младежкото излъчване, погледната отстрани съм една изсипана.... Wink .Оня ден се оглеждам в стъклата на колата докато чаках детето да се дотътри от магазина, буквално с най-бавната си походка. Ееее честно уплаших се от себе си – толкова уморена, подпухнала, дърта....все си мислех, че по-добре изглеждам.

# 692
Към дамите, които ползват третиноин в момента - споделете слънцезащитните си продукти, че при мен нещо се получават петънца по лицето, откакто има повече слънце. Иначе комбинирам Biore  и доскоро един зимен Lancaster.  Hug
В момента ползвам слънцезащитен на Виши.

Старая се кремовете и фон дьо тените да са с висок фактор.
После мешам един СС крем на Ербориан spf 25 и тониран крем на биодерма spf50

Харесва ми комбинацията и цвета.
Преди смесвах пак Биодерма spf50 и фон дьо тен на Ларош Позе spf25
До сега нямам никакви забележки съм слънцезащитата за лице, а съм бяла по принцип.

Обмислям за лятото нещо на Piz Buin.

# 693
  • Варна
Определено съм в чуденка за слънцезащитния...
Аз съм средизмноморски тип и тен хващам бързо, но с годините петната стнаха проблем. Sad
Принципно винаги съм с екрана на Кларанс, и повечето пъти с фдт, който е с 20+, но за лятото, че и пролетта, искам нещо по-сериозно. Пробвала съм Вишита, Биодерми, Авени, не съм особено доволна. Донесоха ми по-миналата година някакъв азиатски ББ с фактор 90, сякаш беше добре... Миналата - бях с Кларанс 50+, сякаш и от него съм горе-долу доволна, но все пак си белее... За спрей мислих също, но нещо не съм убедена, че ще върши работа.
Ще прегледам пак каквото сте препоръчали, да видим...  Thinking

# 694
Към дамите, които ползват третиноин в момента - споделете слънцезащитните си продукти, че при мен нещо се получават петънца по лицето, откакто има повече слънце. Иначе комбинирам Biore  и доскоро един зимен Lancaster.  Hug
Екрана на Кларанс 50+, CC крема на Шанел 50+, Daywear на Estee Lauder 50+,Missha пудра 50+

# 695
  • София
Момичета, ама хич не мога да ви разбера. И аз се подготвям за 40-те и не знам си от къде реших да си купя Акнеаут:
http://www.acneout.bg/produkti/acne-out-mattifying-tonic/?gclid= … 5WSMHdRoCgzfw_wcB

При положение, че на седмица-две, го мажа съвсем леко по носа и под долната устна, не е истина как ми се бели кожата по цялото лице. Даже и под брадичката. Моя грешка, че не си измивам веднага ръцете, ама с тоя ретинол и третинуал/ или както се пише/, как ви се получава?
Аз със сравнително сухичка кожа, мн време съм по слънце, но не пряко, та какви са тия 50+ фактори?  Да не работите на полето? Laughing Peace

# 696
Аз ползвам третиноин и ми действа отлично, но моята кожа е мазна, склонна да образува пъпки. И аз мисля, че за сухи, тънки кожи не е добре да се ползва, защото излющва непрекъснато и ще ги изтъни и изсуши още повече.

50 фактор слагам именно заради третиноина и само по лицето, деколтето и раменете. Аз съм бяла, ако постоя повече на слънце горя, а третиноина увеличава фоточувствителността на кожата.

Аз не работя на полето, но съм установила, че чудесно изгарям през прозореца на колата, надвечер на път за вкъщи.

# 697
  • София
Благодаря,  Brie!!! bouquet
Пошегувах се за полето. Извини ме! Praynig
Ясно е, че за мен не са тези " излющващи" продукти. Даже малко да "мина" през спаржа/кисе става черевно. Мн съм бяла, а стараното е, че на слънце не изгарям. Не, че не си стоя под чадъра, ама повече от някакъв факор + 30  /или без никакъв / не използвам - на слънце. Страна работа с тия момичета, които и в града, на работа използват 50 ф. Слънчева алергия??? Какво става??? То, пък едно слънце в градовете? Rolling Eyes

# 698
Ами аз не изгарям, но ми стават петна на лицето, ако не съм с крем с фактор. Една година пробвах да не ползвам 50-ти фактор. Ползвах хидратиращото кремче на Авен с фактор 20 и се сдобих с прекрасни големи петна. И това при положение, че работя в офис, далече от прозорец. Явно слънцето сутрин и вечер след 18 ч. е било съвсем достатъчно, за да се сдобия с петна. От тогава не си правя експерименти. Сутрин с крем с СПФ 50, вечер преди тръгване подновявам. То си зависи и от кожата, моята прави петно и от пъпка дори. 

# 699
  • Варна
MayyaI, аз съм със слънчева алергия, като се пека продължително на слънце, кожата на деколтето ми се сбръчква и избива обрив. Това го нямах преди, появи се за пръв път на една почивка преди 10-на години някъде. После затихна, по през последните 2 лета става редовно така. Кожата ми вече стои постоянно някак на бръчко по деколтето. Миналото лято даже си мятах пареото върху гърдите, за да не ги пека. И това при всичката слънцезащита. А съм човек, израстнал по плажовете, като дете ставах кафява направо, но явно наистина слънцето е различно... Но пък поне петна нямам. Явно е до кожа. Иначе лунички по торса имам колкото куп съзвездия  Mr. Green

# 700
  • Бургас/Пз
Ами аз не изгарям, но ми стават петна на лицето, ако не съм с крем с фактор. Една година пробвах да не ползвам 50-ти фактор. Ползвах хидратиращото кремче на Авен с фактор 20 и се сдобих с прекрасни големи петна. И това при положение, че работя в офис, далече от прозорец. Явно слънцето сутрин и вечер след 18 ч. е било съвсем достатъчно, за да се сдобия с петна. От тогава не си правя експерименти. Сутрин с крем с СПФ 50, вечер преди тръгване подновявам. То си зависи и от кожата, моята прави петно и от пъпка дори.  
Peace PeaceТова все едно аз съм го писала.

До 35-тата година никога не съм имала проблем със слънцето, и точно като MayyaI  съм си позволявала дори и на плажа да съм с нисък фактор. Е, не знам какво стана - слънцето ли се промени, моята кожа ли й стана нещо, но преди 4 години и аз се сдобих с петна основно по скулите. Тогава започнах да нося ежедневна висока защита и слава богу си останах само с тях , без да се сдобия с нови. Дразнят ме много, зимата успявам да ги позалича, но не и напълно. Другото , което забелязвам последните години е, че зверски ми изгаря деколтето и шията, направо чудо, та и там се мацотя сериозно.  Mr. Green

# 701
  • София
Аз също до преди няколко години нямах никакви проблеми със слънцето. Кожата ми е на цвят е средна - нито светла, нито тъмна. Но лятото изглеждам от по-светлите, тъй като много трудно хващам тен. Колкото и да се пека, потъмнявам съвсем малко. Не почервенявам, но и тен не хващам като хората...
През 2012-та ми се получиха едни петна по лицето. Тогава бяхме във ваканция в Австрийските Алпи и имам чувството, че петносването се случи докато бях в колата. Оттогава започнах да ползвам кремове с 50-ти фактор за лицето. През последните 2-3 години забелязах, че на плажа започна да ми изгаря областта на деколтето (точно над горнището на банския) в първите дни на излагане на слънце (макар и не пряко, аз винаги съм под чадъра) и мисля, че няма да е лошо да приложа 50-ти фактор и за тази зона.
Не знам дали слънцето толкова се е променило в последните години, по-скоро ЕГН-то си казва думата.  Wink

# 702
всички сме в една и съща възрастова група и предполагам, че хормоните са виновни
от няколко години ми излизат и петънца по ръцете - вече мажа и там  Crossing Arms

# 703
  • Prismatica Aerie
И слънцето не е това, което беше.
Мн съм бяла, а стараното е, че на слънце не изгарям. Не, че не си стоя под чадъра, ама повече от някакъв факор + 30  /или без никакъв / не използвам - на слънце. Страна работа с тия момичета, които и в града, на работа използват 50 ф. Слънчева алергия??? Какво става??? То, пък едно слънце в градовете? Rolling Eyes
Много жени си мислят, че са със снежнобели кожи, но това не е точно така. Бяла кожа е относително понятие. Една полупрозрачна,  бледа, тънка кожа изгаря за отрицателно време, уверявам те. Писах някъде, че ми е изгаряло лицето, скулите по-точно, докато простирам чаршаф.
Кожата ми прилича на паус. Ужасно е. Като дете бях постоянно с червено лице лятото, майка ми все ме гонеше с капелите.
Не хващам тен,  директно изгарям и.. после лекувам. Миризмата на Дефламол  ми е вклинена в съзнанието от най-ранно детство.
 И нещата стават все по-зле с годините, добре че вече има избор от слънцезащитни продукти, защото някога беше ад.

# 704
  • Street of Dreams
Бубанче, не. Аз съм на 32 и мои връстнички от няколко години се борят със слънчеви петна. Аз нямам, но преди повече от 10 години забелязах, че кожата ми е неспособна да хване тен. Леко зачервяване и после пак бяло. А преди от втория - третия път на плажа имах толкова красив загар... Явно наистина нещо много лошо е станало със слънцето/атмосферата. 

Общи условия

Активация на акаунт