Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 94 302
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Чукарландия

За ползващите РетинА дали не мога вместо на сутринта да успокоявам кожата с Cicaplast (имам Cicaplast baume, той успокоява повече от Cicaplast и не ми запушва порите като него), да го сложа вечерта след РетинА?

Аз лично така правя - слагам Ретин и изчаквам поне час, та дори два часа /за да не стане дразнене от хидратацията/ и след това слагам Цикапласт или Неоцика. Напоследък се спрях на Неоцика, по-добре ми изглежда кожата и  състава ми е по-богат.
Сутрин слагам Корес,  да си стягам овала.  Mr. Green

Аз пък не знаех, че след ретинА същата вечер може да се слага концентрата против дразнене. Мажа ретин А (или вит. С, или АХА - зависи ред на кое е) и си лягам. На сутринта ако имам дразнене - слагам A-Derma Epitheliale A.H. Duo, ако не - силен хидратант и след него УВ защита 50+. Hug

# 91
  • Prismatica Aerie
Благодаря за отговора Kaisia.
Аз ползвам по-непретенциозни хидратанти по принцип, сега с каквото и да се намажа - лющенето се тушира до следващото миене на лицето.
Към момента харесвам този крем, също и серума от серията Lady's Joy Luxury. Ползвам и серума на NAT'AURA 30+, въпреки че не съм му в таргет групата.

Имам и гореспоменатия Cicaplast Baume B5, ползвам го, когато имам зачервявания от ретинола.

А околоочния на Пола го мисля, откакто е излязъл Mr. Green Все се сещам, че именно тя някога твърдеше, че няма смисъл от околоочни кремове. Но като цяло й харесвам нещата и ще го взема вероятно.

# 92
  • Street of Dreams
Кайсия, на Клиник имам Мойчър Сърдж и ми се отразява наистина много добре, също и новият PEP Start. И двата са ми ок, но в момента ползвам един на Кларанс заради филтъра, заради ретинола. Той ми мазнее, ако сложа повече от минимално количество. Другите, за които говорите, направо ги наблъсках в кошницата, но се спрях. Обещала съм си да не се затрупвам с козметика, че и без това съм се затрупала. Ще изразходя първо тези с ретинол, които имам.  Peace

Благодаря много. Hug

# 93

За ползващите РетинА дали не мога вместо на сутринта да успокоявам кожата с Cicaplast (имам Cicaplast baume, той успокоява повече от Cicaplast и не ми запушва порите като него), да го сложа вечерта след РетинА?

Аз лично така правя - слагам Ретин и изчаквам поне час, та дори два часа /за да не стане дразнене от хидратацията/ и след това слагам Цикапласт или Неоцика. Напоследък се спрях на Неоцика, по-добре ми изглежда кожата и  състава ми е по-богат.
Сутрин слагам Корес,  да си стягам овала.  Mr. Green

Аз пък не знаех, че след ретинА същата вечер може да се слага концентрата против дразнене. Мажа ретин А (или вит. С, или АХА - зависи ред на кое е) и си лягам. На сутринта ако имам дразнене - слагам A-Derma Epitheliale A.H. Duo, ако не - силен хидратант и след него УВ защита 50+. Hug
Бела, лично аз го правя така, защото смятам, че регенерирането на кожата се извършва основно през нощта и затова си мажа неоцика. Peace Но според споделеното от ММ70, тя не слага нищо след ретин, серума и аха киселината.
Аз прочетох, че трябва да се избягва хидратиращ крем след ползване на третиноин или поне да се изчака около час. И действам така. Peace Не искам обаче да заблудя никого, това си е мое решение. Simple Smile

# 94
Няма проблем да се ползва крем след РетинА, в листовката му пише, че ползването му не пречи на останалата козметика. В клипчета в youtube също така правят  Peace

Палечк@, Neocica e добра идея също. След един серум с ретинол, който ми радразни кожата, ползвах Cicaplast Baume и всичко се оправи като с магическа пръчка.

# 95
  • Чукарландия
Благодаря, Момичета, ако ми се наложи - значи без проблем мога да си сложа Неоцика или Цикапласт след РетинА! Hug

# 96
  • Street of Dreams
Youth Surge бил свален от пазара, Maри. На нейно място е излязла Smart серията, която била някакъв обновен вариант. Само за инфо  Peace

# 97
Има ли някой наблюдение върху кремовете против бръчки на Eveline? Вчера разглеждах някои от сериите и основното, което съдържат са хиалуронова киселина. Но не знам кой да избера. Като, че ли се насочвам към крем от серията New hialuron.

# 98
До къде поръчвате продукти от paulaschoice?

# 99
До къде поръчвате продукти от paulaschoice?

те доставят почти до всякъде, могат се поръчат от сайта директно, или от тук:

http://www.lookfantastic.com/elysium.search?search=paulas+choice

# 100
Много хубав крем беше Youth Surge, няколко пъти го подновавах. Repairwear Uplifting уж беше по-силен и следваща стъпка, но не заглаждаше бръчици както Youth Surge.

OnDiNe_, сега се сещам, че и Идеалия на Виши до към 35тата ми година ми беше много, много добре. Свеж тен, заличаваше линийки.

В момента ползвам серума на Vichy LiftActiv и мога да кажа, че си изпълнява обещанията и е ного хубав. Свършва ми и ще си го купя пак.
Виши поне имат винаги мостри на всичко и не отказват в аптеките.

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 22:31 от marigold_

# 101
Благодаря за отговора Kaisia.
Аз ползвам по-непретенциозни хидратанти по принцип, сега с каквото и да се намажа - лющенето се тушира до следващото миене на лицето.
Към момента харесвам този крем, също и серума от серията Lady's Joy Luxury. Ползвам и серума на NAT'AURA 30+, въпреки че не съм му в таргет групата.

Имам и гореспоменатия Cicaplast Baume B5, ползвам го, когато имам зачервявания от ретинола.

А околоочния на Пола го мисля, откакто е излязъл Mr. Green Все се сещам, че именно тя някога твърдеше, че няма смисъл от околоочни кремове. Но като цяло й харесвам нещата и ще го взема вероятно.
Какви са ви отзивите за серума?Драгон8 дава в темата Innovation zone мнение за преносната система в крема на същата серия:
"Емулсии, които имитират организацията на липидите в стратум корнеум, позволяват подобрено проникване на активните съставки, възстановяване на кожната бариера, повишаване на хидратацията. Това е много важно при избор на продукти за суха кожа, но както се видя по-горе, и за мазна кожа. Един продукт с пробиотици и интересна система за пренос е този на Българска роза Карлово:
http://befit.bg/eshop/en/LADY%E2%80%99S-JOY-LUXURY-%D0%9A%D0%A0% … 0%9C%D0%9B.231005"
Предварително благодаря за споделетото.

# 102
  • Prismatica Aerie
nellca, кремът не съм ползвала. Peace
 Серумът го харесвам много, скоро ми свърши. Рядко довършвам докрай продукт.  Хидратира силно. Консистенцията му е като на емулсия, нямах нужда от крем след него. Но и доста щедро нанасях, защото ползвам ретинолов серум и кожата ми е по-суха и белеща се.
Не е от продуктите, които попиват скоростно и изчезват от лицето все едно нищо не си мазал. Кожата става много, много мека.

# 103
  • Street of Dreams
Само да попитам - кожата ви в сухо състояние ли се лющи, или при търкане под душа или с хавлия, примерно? 

# 104
  • София
при мен е в сухо състояние. след крема сутрин вече не си личи.

Общи условия

Активация на акаунт