Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 95 495
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • Deep in Clinicals
Скрит текст:
Фактори от рода на 30 и за простиране на балкона не стават, в моя случай. Но с петна съм се сдобивала и в България и също мажех зимата с 30 фактор, лятото с 50 и то без да се излагам на слънце. Те петната са най-малката екстра от слънцето.
+1
Абсолютно изгарям на балкона, докато опъна два чаршафа.
Check Please, моля да споделиш каква слънцезащита ползваш.

# 436
Защо винаги получавам зачервяване при употреба на кремове против бръчки. Използвала съм на Лореал, Гарниер, Лирен. Не съм си взимала скъп крем, защото ме е страх, че ще си дам парите и няма да го използвам. Единствения крем, от който не получавам зачервяване е Нивеа. Може би трябва да се насоча към медицинска козметика newsm78
И аз съм така. И продължавам да пробвам със скъпи кремове, които после подарявам. Последно бях взела тестер на Шисейдо и ми хареса, след което си купих серум и крем. На втората седмица почнах да се зачервявам, после червени петна...
Но приятелките ми ги ползват без проблеми Simple Smile

# 437
Миналата година се мазах по-малко и цялата станах на петна по лицето... Тази трябва да внимавам.

# 438

Абсолютно изгарям на балкона, докато опъна два чаршафа.
Check Please, моля да споделиш каква слънцезащита ползваш.

Има много продукти, но тези за лице, които напоследък съм изпитвала на силно слънце и наистина вършат много добра работа са тези двата:

Скрит текст:

В края на миналото лято започнах да използвам този крем на Боди Шоп и бях възхитена първо от ревютата за него, после от консистенцията му, защото наистина не бях виждала слънцезащитен продукт с такава. Като мляко е, не се усеща, не остава следи и/или тежък филм, идеално стои под грим и т.н. Само че по някое време забелязах, че са ми се появили петна. Не сериозни, но имаше някаква нежелана пигментация, което значи, че не му е много добра защитатат и изобщо не препоръчвам.

Скрит текст:

В България през лятото ползвах пудри с висок фактор, но тук е голяма жега и не мога да ги нося. За работа през деня през зимата слагам ББ или ФДТ с фактор 30, а през лятото се гримирам върху горепосочения крем на Pizz Buin, който също е с много лека консистенция. Но с каквото и да мажа, на слънце никога не се показвам, защото така или иначе почернявам много и по сенките.  Laughing

# 439
  • Sofia
Аз ползвах това миналото лято:
http://apteka.framar.bg/30049033/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D1%82% … 0-50-%D0%BC%D0%BB
и съм много доволна. Чудесна консистенция, много лек, не стои мазен, много приятен като усещане. И нямах нита петна, нито изгорях, а изгарям много лесно. Ползвах го обаче само на морето, където не слагам грим. Не ми е хрумнало, че в града под грима трябва да ползвам слънцезащитен крем. Та въпросът ми е - гримът (когато е крем, база, фдт, пудра) не предпазва ли и нужна ли е слънцезащита под толкова пластове грим? И ако да - слагането на грим върху слънцезащитен крем как се отразява на ефекта му?  newsm78

# 440
Аз нямам проблем с носенето на грим върху слънцезащитен крем, но го правя само върху такива с лека консистенция. Ако ефекта на слънцезащитния крем намаляваше под грим, със сигурност щях да разбера при това слънце.  Laughing

Какви пластове грим? Просто един крем под ФДТ или пудра. Гримът сам по себе си не може да предпазва, освен ако самият той няма слънцезащита. Тези с фактор 15-20 не ги броя за защита.

# 441
  • Чукарландия
Миналото лято аз ползвах същия слънцезащитен крем за лице на Пиз Буин , който е ползвала Check Please и въпреки това се сдобих с едно голямо петно на челото, което през зимата изчезна. Явно не ме предпазва както трябва. Но аз нямам възможност да подновявам слънцезащитата през деня, няма начин през два часа да нанасям крем върху лицето през работно време, като преди това не съм го измила. Нехигиенично ми е. Работя в офис, не на открито. Единствено на плаж мога да нанасям през два часа крем, при това се и къпя, мокря, така че все се поизмивам. Mr. Green

# 442
  • Deep in Clinicals
Благодаря Check Please!  Hug
Не го виждам крема на Боди Шоп, но нищо, и без това не препоръчваш Mr. Green
 Каква слънцезащитна пудра си ползвала? Имам предвид, прахообразна или компактна?
 Крем-пудрите на Авен, СВР, Биодерма са ми тъмни и най-светлите цветове, а и ми е непонятно защо нещо с подобно консистенция е наречено изобщо "пудра".

# 443
Явно не ме предпазва както трябва. Но аз нямам възможност да подновявам слънцезащитата през деня, няма начин през два часа да нанасям крем върху лицето през работно време, като преди това не съм го измила.

Аз също не подновявам нищо, дори на плажа. Но както казах, даже и там не стоя на слънце, а тук на плаж ходя след 6 вечерта.  Иначе ще съм като петниста хиена със сърдечен удар. Laughing

Catalano, доволна бях от пудри на Bioderma и CVR. И двата продукта бяха кремообразни ФДТ в кутийка като за пудра, т.е. пресовани.

Скрит текст:

# 444
  • София
Аз се загледах в слънцезащитния крем с 50 фактор на Елеа, чудя му се, но поне ако не помогне, няма и да на вреди.

# 445
Ако не предпазва от слънчеви лъчи, ще навреди. Не всички хора се сдобиват лесно с петна, но слънцето уврежда кожата на всички.

# 446
  • Чукарландия
Напротив, ако не помогне, може да се сдобиеш с петна, а това си е вреда. Peace

До миналото лято не знаех какво е петно, непрекъснато се излагах на слънце без страх, като най-високия фактор, който ползвах беше 30 и то не постоянно, а само на плаж. Незнам какво стана, миналата година се мазах усърдно с 50+ и в ежедневието, и на плаж и въпреки това "петнясах". Mr. Green

# 447
...честит празник с малко закъснение!!! Ползвам Redermic R вечер и Redermic C SPF 25 сутрин на  La Roche Posay от 4 месеца... Продължавам само с тях, защото резултатът е наистина удовлетворяващ, а и са продукти за чувствителна кожа(моята e). Трябва и търпение.. bouquet

Гая, от къде купуваш Redermic R на La Roche Posay ?

# 448
  • София
От слънцезащитните съм доволна от тези на Ла Рош Пузе.
Никакъв проблем както на мен и на децата ми.

Другият слънцезащитен, който препоръчвам е 100% натурално малиново олио.
Преди го поръчвах от Англия, сега от година две се внася и в Бг, факторът му мисля беше 30.

# 449
От слънцезащитните съм доволна от тези на Ла Рош Пузе.
Никакъв проблем както на мен и на децата ми.

Другият слънцезащитен, който препоръчвам е 100% натурално малиново олио.
Преди го поръчвах от Англия, сега от година две се внася и в Бг, факторът му мисля беше 30.
чистото олио от малинови семки е с нисък фактор- някъде 8 беше по спомен. Би ли прос=верила дали е чисто олио или има добавки, за да е с такъв висок фактор?

Общи условия

Активация на акаунт