Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 95 491
  • 742
  •   1
Отговори
# 585

Предимно Paula's Choice и от скоро DECIEM. Има и други момичета, които са доволни - прочети назад в темата има доста информация, за да не се повтаряме и ставаме досадни. Hug

Лично аз харесвам спиралите на герлен, Шалимар и някои други декоративни.

# 586
  • Варна

Предимно Paula's Choice и от скоро DECIEM. Има и други момичета, които са доволни - прочети назад в темата има доста информация, за да не се повтаряме и ставаме досадни. Hug

Лично аз харесвам спиралите на герлен, Шалимар и някои други декоративни.

Мерси, ще прочета.  Flutter
И аз им харесвам спиралите на Guerlain и ги ползвах няколко години, но после се зарибих по една на Sisley...

# 587
Момичета, от известно време кожата под очите ми е леко хлътнала и като се усмихвам се набръчква. Какво бихте ми препоръчали? Кожата ми е много бяла, тънка и чувствителна.

# 588
Момичета, от известно време кожата под очите ми е леко хлътнала и като се усмихвам се набръчква. Какво бихте ми препоръчали? Кожата ми е много бяла, тънка и чувствителна.
най-важно е овлажняването!

# 589
  • Пловдив
Момичета,прекалено ли ще е ако започна с третиноин 0.1%,силно ли ще ми дойде?И друго да попитам,в каква пропорция да разреждам третиноин с овлажнител-50/50-или друга някаква пропорция?

# 590
  • Чукарландия
Момичета,прекалено ли ще е ако започна с третиноин 0.1%,силно ли ще ми дойде?И друго да попитам,в каква пропорция да разреждам третиноин с овлажнител-50/50-или друга някаква пропорция?

За начало, като се въвежда, третиноинът трябва да е 0,025%. След това 0,05% и след като кожата привикне, се преминава към 0,1%-ен третиноин.
Лично аз не разреждам третиноина с овлажнител. Вечер мажа третиноин, сутрин - овлажняване и слънцезащита. Момичетата, които процедират така, може би ще се включат. Peace

# 591
Aз започнах с 0,05 без да разреждам, но на овлажнено лице ( половин час след измиване и половин час след овлажняващ крем). Имах първите 2-3 пъти леко зачервяване на местата с по-тънка кожа. Сега вече съм ОК. Позвам го три пъти седмично, Започнах два пъти в седмицата за окло 2-3 седмици и минах на 3 пъти. Под очите слагах от ретинола на Паола и нямах проблем, докато не реших,че може и Ретин- А да сложа . И така пресуших зоната под очите, но... с много овлажняване, за няколко дни отмина. Под очите или ше го разреждам 2:1 ( 2 части овлажнител, 1 част Ретин А0, илише ползвам Ретинол 1%.
Но според мен да започнеш с 0,1 е ,много смело. Аз имам 0,05, ако искаш бихме могли да ги разменим, аз така и не намерих 0,1. Ще ми е нужен зимата вероятно.

# 592
Моето мнение е,че да се започва с третиноин е неуместно.Може ли някой, да обясни защо масово се използва най-силния дериват на вит. А.Третиноинът прониква най дълбоко и бързо в кожата.Той е, в болшинството от случаите,вложен в лекарствени продукти.За козметични, неболестни състояния ретинола е повече от достатъчен и препоръчителен.

# 593
  • Пловдив
Момичета,благодаря за отговорите!

# 594

Жижи, аз започнах директно с 0.1% без разреждане. Отначало слагах през вечер, след около десетина дни започнах всяка вечер. Това беше преди около 10 месеца, продължавам и до днес. Как ще ти понесе зависи от кожата ти. Съвсем индивидуално е, така че пробвай и ще прецениш.

Аз го ползвам както и BBeLLa - вечер третиноин, сутрин овлажняване и слънцезащита. Ако слагам тоник или серум вечерта след като се изкъпя, изчаквам около час преди да сложа третиноина. Кожата трябва да е идеално суха, без никакви други продукти по нея за максимален ефект.

# 595
Brie е как така хем кожата да е без никакви продукти, хем слагаш серуми или тоник час преди третиноина newsm78? Питам да знам аз какво да плескам, да не прозвучи като заяждане  Blush

# 596
Изобщо не ми звучи като заяждане, споко.  Simple Smile

И аз в началото се чудех как да го ползвам, сума ти клипове изгледах, ревюта изчетох и проби правих докато разбера как ще е най-добре за мен.

Третиноинът не трябва да се ползва на мокро или влажно лице. Кожата трябва да е идеално суха. Затова и след като сложа серум изчаквам около час - да попие напълно преди да сложа крема. Казват че ако третиноинът взаимодейства с вода или някаква друга влага, тогава се увеличават сухотата и зачервяването на кожата без да се добавят допълнителни бенефити.

Същото важи, ако кремът се разстила на дебел слой. Количеството за едно намазване трябва да е колкото грахово зърно за цялото лице, да се маже тънко и да се избягва областта около очите. Аз лично не слагам и на шията, установих че не ми понася там.

Ако искаш изобщо не слагай никакви серуми. Ама аз като съм накупила и трябва да ги изразходя, нямам избор. Grinning

# 597
  • Пловдив

Жижи, аз започнах директно с 0.1% без разреждане. Отначало слагах през вечер, след около десетина дни започнах всяка вечер. Това беше преди около 10 месеца, продължавам и до днес. Как ще ти понесе зависи от кожата ти. Съвсем индивидуално е, така че пробвай и ще прецениш.

А доволна ли си от резултата,за 10 месеца вече трябва да има такъв?

# 598
  • Варна
Здравейте, включвам се и аз в темата. изчетох доста назад и намерих много полезни идеи.
Но не видях да сте обсъждали въпроса с шията, и по-точно зоната, в която шията преминава към гърдите. При мен се появиха вече доста бръчки във формата на кръг, все едно колие имам. Мажа се там с козметиката, която ползвам за лице, но явно не стига. Можете ли да препоръчате нещо специално?

# 599
  • Street of Dreams
Аз мисля, че кожата на врата и кожата на лицето нямат нищо общо. Не знам  защо някъде се препоръчва да се ползват продуктите за лице. Аз лично използвам по-мазни и тежки кремове, които врата ми изпива на мига, а за лицето ми биха били абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт