Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 94 357
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
 Stardust@, гледам, че повечето продукти на Paula's Choice имат минита... За начало добре ли е да се вземат няколко минита и да се види как ще реагира кожата? Аз искам нещо да пробвам, но първо се притеснявам как ще ми понесе кожата продукти с ретинол и второ да не взема да се нашаря с петна от слънцето... То и тук слънце има от дъжд на вятър, но за мой късмет може да се появи и да направи белята... Mr. Green
Със серуми или кремчета е по-добре да се почне или к-т серум+крем? И кога се ползват - сутрин или вечер?
Аз между другото си поръчах един крем с ретинол против стареене и бръчки на Неострата... Сега го чакам, то е само 30мл и мисля да го ползвам само вечер да видя как ще ми е кожата... Сутрин ще слагам хидратиращ крем и 50+  фактор...

# 631
Да, вземи си тестери за начало, може да не ти харесат. Всяка кожа е различна, нали така.

Спомням си, че като си купих за първи път взех целия продукт Resist Barrier и после се зарибих и започнах да увеличавам - сега имам около 10.

Ако си склонна към петна - задължително вземи нещо с фактор.
Описания как се нанасят има към всеки продукт, както и мнения, от потребители.
Не знам и на колко години си - аз кремове и тоници не ползвам - общо взето си ползвам режима както на мен ми харесва, защото не разполагам с време.
Пола е направила примерен режим как трябва да поставяш продуктите:

By adding the above products, your routine will look something like this:

Cleanser
Toner
Exfoliant (AHA or BHA)
Antioxidant serum, targeted treatment and/or Booster
Day: Moisturiser with SPF
Night: Moisturiser (without SPF)

http://www.paulaschoice.co.uk/shop/customise-your-routine

Ползвам сивия ретинолов серум и сутрин и вечер - слагам го като праймър, чудесно се разбира с тонирания ми овлажнител (моят е на Ести Лодър).

Каквото и да вземеш - дори да не е целият арсенал, мисля че ще останеш доволна.

# 632
  • някъде под слънцето...
Използвам clínical 1%  retinol tratamient(лилавия) у  Resist vitamin c spot tratamient като дневна грижа преди защитата..
Скрит текст:
Задължително 50+ която се подновява, въпреки, че не съм на пряка слънчева светлина и рабитя в затворено помещение през деня.Слънцето тук е доста силно.По съвет на дерматолог използвам 50+ целогодишно, ако съм навън подновяван на 2 часа.Когато съм на работа слагам половин час преди да си тръгна, дори и в облачни дни.(Птеди години, когато бях изчистила  отвратителни  петна , те се завърнаха след подценяване на слънцето през зимните месеци)

Комбинира идеално с нощната  Retincare.(започнах тази схема преди  около месец)
Разликата  е видима.Това  ме въодушеви  да продължа с продуктите, които показах на предната страница
Нямам белене нито изсушаване на кожата до момента.
Преди това  бях на RedermicR.Не забелязах ефект.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 14:24 от sl

# 633
  • UK
И аз съм в Uk, но при нас, слънце бол. Предвид факта, че тук е и по-ниска облачността, фактор, винаги си ползвам.
Не съм задълбавала в темата с ретиноловите продукти, но признавам, като говорите за блестящи резултати, определено предизвикахте интереса ми.

# 634
Аз от Ретин-А започнах да виждам на места излюшване след първия месец илислед 10-тата апликация (започнах два пъти в седм, сега съм на 3

# 635
  • някъде под слънцето...
Може би зависи от концентрацията (вероятно и от останалите съставки )на продукта  и вида на кожата

Retincare , който в момента ползвам за ежедневна вечерна грижа и за дневна в самото начало, преди да ми пристигнат продуктите на Паула ,съдържа
- Acido retinoico 0,02%:
- Acido Glicólico 4%:

Кожата ми го понася идеално

Мислех,  че комбинацията на двете киселини ще е много агресивна , но не съм забелязала нежелани ефекти.Кожата ми понася добре тези активни съставки и това беше причината да помисля за увеличаване на  концентрациите за още по добър ефект.
Изчетох  доста ревюта на ползвалите тази комнинация и започнах да си набявам необходимите неща за да се постигне оптимален ефект.
(редуване  вечер на продуктите с по високи концентрации   а сутрин витамин C и защитата )Всъщност пропорцията на Retincare e горе долу запазена 0.05% към 9..5%.
Дали при мен ще работи добре, ще мога да кажа след като я използвам определен период от време.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 17:06 от sl

# 636
Може и аз да си взема този продукт Retincare, ретинът, който взех само ме излющва засега (2 пъти в седмицата).

# 637
Моля за някакви отзиви за този продукт:
http://pharmacon.bg/index.php?route=product/product&product_id=108

# 638
KATREN, аз поръчах едно кремче на Неострата, като дойде тези дни и го пробвам ще дам отзиви...

Stardust@, благодаря, ще пробвам първо с тестери и ще реша кое да купя в голям размер? Ти казваш, че ползваш само серум, а той идва ли ти достатъчен? Или кожата ти не е суха?

sl, първия крем дето си дала на предната страница, него ли може да се закупи от Испания без рецепта? Имам една колежка испанка, ще си ходи за Великден и искам да й поръчам... Живее около Валенсия и може би ще ми намери... В каква концентрация да си поръчам като за начало? newsm78

# 639
  • някъде под слънцето...
Да може да се купи в аптека След като в няколко поред ми отказаха без рецепта  в една по малка го нямаха в наличност и ми го доставиха за два три дни без да правят проблем че нямам рецепта...Цената на двата  ( 0.05  и на 0.1) е  еднаква.  14.92 от аптеката, която го взех.
По принцип се препоръчва да се почне от ниска концентрация 0.0025 , или 0.002 като този, който ползвам в момента. Четох и ревюта на хора започнали директно 0.05 през вечер без да се  белеят.
Много е индивидуално.
Сега погледнах картонената опаковка, пише си  с рецепта.Явно зависи от продажбите на  всяка аптека.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 20:40 от sl

# 640
Aз имам един трайъл сет на Паула. Ползвах Clinical 1%Retinol treatment в дните ,в които не ползвам третиноин. Имам още една малка опаковка от него и Resist wrinkle repair retinol Serum. Също така и  Resistant anti aging trial kit, на който още не му е дошло времето и èстно казано, не знам лъде да го вмъкна

# 641
Аз не бих си купила нищо на Паула. По субективни причини. Дълбоко съм отвратена от маркетинга.

# 642
В интерес на истината преди години бях поръчвала някакъв крем за кератоза пиларис от Паола и не направи нищо с третираната област. Ръцете третирах, сещате се там където кожата е една такава малко грапава. А не мога да кажа, че съм имала чааак такъв голям проблем. Съвсем леко и просто исках да изгладя. За тежки случаи пък абсурд да работи. И от тогава я зарязах. Но сега покрай вас, ще ѝ дам още един шанс. Поръчах разни мостри – гликоловата 10%, ретинол. Пък да видим. Може да са си подобрили качеството.

# 643
Аз не бих си купила нищо на Паула. По субективни причини. Дълбоко съм отвратена от маркетинга.

В смисъл? Да не би да е заради липсата на цветове за черните жени на новия им фон дьо тен?

# 644
За маркетинг говорех. В частност за ревютата на продукти от други марки. С две думи - всичко е ужасно, само ние сме бели и добри. В детайли е много по-зле всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт