Лежащи мами - 38

• 49 606
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Не с лошото де.Не всяко момиче е запознато какво може и какво не,рядко лекарите обясняват....за това и момичето пита тук.Това не значи,че не се бори и т.н.

# 526
Обаче аз съм бременна за първи път и задавам въпрос, който ме интересува и искам да знам отговора. И да допълня, серклажа ми е направен профилактично по мое желание. Ако има нещо конкретно, което ви интересува, задайте си въпросите на лично съобщение. Няма смисъл от излишно напрежение в темата. Лек и спорен неделен ден!

# 527
  • Варна
Не влагам абсолютно никакво лошо чувство в това, което пиша! Отговорът е не! Няма значение, че серклажа е направен профилактично. Лекарят ти може да ти позволи леки разходки, ако състоянието ти го позволява. Серклаж се прави при цервикална недостатъчност, предишни аборти или интервенции, които са нарушили по някакъв начин целостта на шийката на матката ( например конизация ). Твоят случай не си споделила какъв е. Ако няма никаква причина да се направи серклаж, никой лекар няма да извърши тази манипулация, защото крие много рискове - спонтанен аборт, спукване на околоплодния мехур, инфекции, кървене, предизвикване на контракции и т.н.

# 528
Причината е конизация с 30% скъсяване на шийката.

# 529
  • София
Лили,наистина се консултирай с доктора който те следи,много зависи от това в коя седмица е сложен серклажа и превантивно,или зареди скъсяване.
 При мен в 20 седмица шийката беше тръгнала да се скъсява и отваря отгоре и тогава правихме серклажа.Полежах си известно време,към 27-28 седмица докторът ми,който между другото е противник на лежането,каза да почвам да се раздвижвам,мен обаче ме беше страх и упорито пазех леглото допоследно.

# 530
И аз съм доста активна - спорт, много ходене пеша, но откакто съм бременна и от страх(и доста болки) не смея да мръдна от леглото  Grinning. Знам, че е досадно да се лежи, но 9 месеца не са много, после ще има време за спортуване.
Консултирай се с лекар, но аз лично бих изчакала със спорта. По скоро леки разходки, ако ти позволят.
Успех!

# 531
Причината е конизация с 30% скъсяване на шийката.
Подкрепям Арвен в част от изказването.Манипулацията по маточната шийка - конизация, която често по нашите географски ширини е на практика ампутация. Маточната шийка има няколко функции и, когато я няма или нейната цялост е нарушена, има рискове да се прояви слабост на тазовото дъно, което е механичен проблем, както и да се намали естествената защита от инфекция, т.е. да е по-лесно преминаването на микроорганизми от влагалището към матката, респективно към околоплодните обвивки. На кратко за мен трябва да си много ....да тръгнеш да правиш упражнения.(Аз самата съм със серклаж и то абдоминален/коремен/)

# 532
Благодаря за вниманието, но когато отида на лекар ще се консултирам. Лека и спокойна вечер!  Simple Smile

# 533
Здравейте мами, аз вчера бях на доктор- господина е вече 2000гр. Шийката  на матката се е скъсала още - вече е 9-10 мм и ми изписаха инжекции дексамегазон 4х1 на 12 ч.

# 534
Здравейте момичета! Аз съм с направен серклаж преди 10 дена. Преди серклажа не ми е правена микробиология, защото док каза, че от утрогестана ррезултта ще се повлияе. Сега след колко време от серклажа да си направя миклобиология? Освен микробиология други изследвания правите ли и на колко време?

# 535
Скабиела,де се губиш?Как са бебоците?

# 536
  • Варна
Ааа,добре съм .Бебетата биват само дето едното е с 5 дена по малко.на 23 съм на фетална морфология,малко съм в потрес ,притеснена съм ...ама ще се оправя

# 537
Ооо не се притеснявай,ние изоставахме със седмици! Както не веднъж стм казвала(а и не само аз) те не са по калъп ...всичко р много относително.Едни се раждат 5 кг други 2 Simple Smile В коя седмица стана?Аз родих в 37 седмица-2250 Simple Smile отговаряше на 32-3 седмица,така че 5 дни при близначе,мисля че не е зле

# 538
Здравейте момичета! Аз съм с направен серклаж преди 10 дена. Преди серклажа не ми е правена микробиология, защото док каза, че от утрогестана ррезултта ще се повлияе. Сега след колко време от серклажа да си направя миклобиология? Освен микробиология други изследвания правите ли и на колко време?

Как точно повлиява утрогестана на микробиологията, аз много се притеснявам като започне да изтича през нощта и постоянно ми е мокро да не се завъдят бактерии.

# 539
Аз до онзи ден слагах утрогестан вагинално.От днес съм 30 г.с. и го спрях,но досега не са ми казвали,че повлиява на резултата от микробиологията.Иначе е гадно като изтича.Алисия,може да се миеш по-често,да подсушаваш добре и да ползваш ежедневна превръзка(знам,че не се препоръчват),мен само това ми помагаше за постоянното мокрене.

Общи условия

Активация на акаунт