Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 122 576
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 255
Аз пък от вчера се чудя и мая , как аджеба ще го автоматизират това с меренето на линийката и близостта до местоработата. Имам чувството , че това е просто вратичка , директорите да си приемат "нашите" деца и тази година ще е така. Ясно е ,че тук не е важно кой колко близо жевее до училището, а кой и как мери  Laughing Laughing Laughing Laughing Така повечето директори , ще са ок с наредбата, а пък другата / по-другата година ще му мислят , като трябва да се автоматизира Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 15:29 от paulieM

# 256
  • София
Цитат
кои училища, без изпит, са имали по-хубави критерии от текущите за хора, които не живеят в близост на училището.
Е, те такова животно нЕма! Laughing

# 257
  • София
Цитат
близостта до местоработата
най-голямата близост е работещи в училището, което и досега беше критерий, а колко ще разширят не се знае.

# 258
Учителят ще получи 4 точки за месторабота. С какво той има повече права от родителят, който работи в съседство с училището?

# 259
И между другото, поредният мит, че в 145-то имало 4 паралелки на Шилер и децата не можели да се запишат. Всяка година имаше и паралелка със СВОБОДЕН прием, обаче се събираха по 5-6 деца. Това е така, защото никой не иска да си запише детето просто в ПГ, щото е в квартала, а иска конкретно в Шилер. Същото беше и в 55-то. Някои си мислят, че ако повторят една лъжа 100 пъти, ще стане истина. Няма да стане Simple Smile Същата опашата лъжа си остава.

Абсолютна лъжа! Децата в сегашната ПГ с английски са приети по квартален признак и не са 5-6, а цял клас. Сегашния 1Е клас също са приети по квартален признак и отново не са 5-6 деца.
Това, че в последствие стават членове на сдружение е съвсем различно. Дадено им е право да учат в близкото училище и родителите в последствие са избрали да станат членове на сдружение за да подобрят качеството на образованието им. Фактите са важни. И едно дете да има, и 5-6 да са, трябва да имат възможност да учат в близкото училище. Дали ще го изберат или не, е въпрос на приоритети на родителите.

# 260
Шреки, поне успяхте ли да влезете в тази паралелка ?

# 261
malinkap, аз не живея в Младост 1а и дори и да се борех за такъв прием, 145то би ми донесъл малко точки и шанс за прием. Но е факт, че в Младост 1а има достатъчно деца, които би следвало да имат право да учат в 145то, дори и да не членуват в 1 от двете сдружения там.
Това е просто реален пример, който едни и същи потребители отказват да приемат, защото не им изнася. Училището прие по 1 клас ПГ и 1 клас едва след скандалите миналата година, които бяха изнесени и в медиите. До тогава децата от този квартал можеха да учат в това училище, само ако родителите им са членове на някое от 2те сдружения. Не го намирам за редно, независимо, че не ме касае.  Peace

# 262
2016-та не я обсъждам, тя е изключение, при това има намесени куп фактори, за които и идея нямате. Преди това ВСЯКА година имаше "квартална" паралелка. Освен това ПО ЗАКОН не можете да правите паралелка с 6 деца. Така че, няма как ПО ЗАКОН само 5-6 деца да учат в кварталното училище. Не чух да се каже какво става в 55-то - защо неприетите в Шилер така скоропостижно се отписаха ? А уж квартални деца Simple Smile С такива пряснонаправени квартални регистрации. Фактите наистина са важни, но а вмериканските съдилища се казва "истината, САМО истината и ЦЯЛАТА истина" Simple Smile Както и да е, да не замърсяваме още една тема. Примирете се, не са Ви приели някъде, животът не свършва с това Simple Smile  Най-вероятно не са Ви приели не заради това, че друг е заел нечие място. В този живот всеки си заема неговото място. По-вероятно е просто да не сте си преценили възможностите Simple Smile

# 263
hrs научете се да четете и разбирате написаното, преди да ме коментирате. Не мога да коментирам 55то, не съм запозната и не следя приема им.

# 264
Неудобните факти си остават факти. Simple Smile
Чета и разбирам доста добре, няма да се възползвам от препоръката Simple Smile

# 265
  • в града на вечния купон
мен пък точно 55то ме вълнува, като сме в квартала и по новите критерии и адреса ни е на съседната улица.

Да не говорим, че към Студентска община сме Дървеница, Мусагеница и Студентски град, и Малинова мисля.

# 266
  • София
Учителят ще получи 4 точки за месторабота. С какво той има повече права от родителят, който работи в съседство с училището?
Поне за мен тр. да има предимство за учителите.
И по-добре е това предимство да е формулирано официално и да носи еди-кви-си точки, а не да се търсят 'порти и врати', за да се вкара детето на учителя.

# 267
Говорим все пак за прием в 1-ви клас, а не в ПГ. До колкото знам 55-то си има достатъчно 1-ви класа и без сдружение.
Точките от постоянен адрес в София, ПГ и евентуално месторабота, братя/ сестри ще стигнат и на тези в сдруженията.

# 268
В предложеният правилник, не може да се дадат точки едновременно за ПГ и месторабота, тъй като точките са ПГ за 10 и максималният брой точки, който може да се добави е 10.

# 269
Защо да не може? Избира се само един от водещите критерии, т.е от А. Тези от Б могат да се сумират.

Общи условия

Активация на акаунт