Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 122 589
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 615
Аз имам следния въпрос, тези точки сумират ли се  newsm78

За едното училище, което сме набелязали отговаряме на :
Настоящ адрес съвпадащ с постоянния на територията на определения микрорайон за училището – 43т.

За другото на:
Настоящ адрес съвпадащ с постоянния в административния район, в който е училището – 30т.

Но също така, за местоработата ми :
Месторабота на родител на територията на административния район, в който е училището – 8т

Означава ли, че за първото училище имаме 51т, а за второто 38т  newsm78

# 616
  • София
И аз много искам да ги видя тези карти. Интересно ми е какво ще направят с кварталите, в които има само едно училище и с тези, в които изобщо няма такова.
И аз искам това да ги видя. Ама ги крият тия карти...

Love_fairy, мисля, че се сумират както си го написала.

# 617
v_spasova, благодаря за отговора!

# 618
Аз имам следния въпрос, тези точки сумират ли се  newsm78

За едното училище, което сме набелязали отговаряме на :
Настоящ адрес съвпадащ с постоянния на територията на определения микрорайон за училището – 43т.

За другото на:
Настоящ адрес съвпадащ с постоянния в административния район, в който е училището – 30т.

Но също така, за местоработата ми :
Месторабота на родител на територията на административния район, в който е училището – 8т

Означава ли, че за първото училище имаме 51т, а за второто 38т  newsm78

Да, щом и двете условия са валидни за всяко училище. "6.7. Класирането се извършва по низходящ ред в зависимост от събраните точки. Общият брой точки е сбор от точките по отделните критерии."

Ето и за допълнителните критерии:
"9. При голям брой кандидати за прием в първи клас, всяко училище, по решение на Педагогическия съвет може да приеме до три допълнителни критерии, различни от горепосочените. Общият брой точки за допълнителните критерии не може да бъде повече от 22. Критериите, избрани от Педагогическия съвет на съответното училище и необходимите за доказването им документи се обявяват всяка календарна година, съгласно графика на дейностите, на видно място в сградата на училището и на сайта на училището."

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 10:50 от shrekie

# 619
  • София
Прощавайте за малко глупавия въпрос, но как се доказва настоящ адрес, съвпадащ с постоянния? Трябва да си извадя някаква бланка от общината или?

# 620
  • София
С лична карта.

А настоящ се доказва с бланка от общината.

# 621
Прощавайте за малко глупавия въпрос, но как се доказва настоящ адрес, съвпадащ с постоянния? Трябва да си извадя някаква бланка от общината или?
В документа пише какво изискват за всеки критерии по отделно:
1. Настоящ адрес, съвпадащ с постоянния адрес на родителя/настойника в границите на определената за училището прилежаща територия – 43 т. Забележка: Районната администрация определя границите на прилежащите територии /улици,квартали, микрорайони, ж.к. и др./ към всяко училище, намиращо се на територията на съответния административен район.
- Удостоверение за настоящ адрес на един от родителите/настойника, издадено от съответната общинска администрация преди датата на класиране на детето.
- Лична карта на един от родителите.

# 622
  • София
А това удостоверение от ЕСГРАО ли се издава? И мога ли да отида само с лична карта и да ми издадат удостоверението или трябва да нося и НА? Питам, защото апартамента е на името на мъжа ми и си спомням, че за ЛК трябваше и той да присъства.

# 623
  • София
Но ако имате постоянен адрес там, то най-вероятно сте заявили и настоящ. Ако не сте - наистина не знам дали може да се спести някой документ.

По принцип за смяна на адрес се иска : нотариален акт и копие+ мъжа ви. Ако апартаментът е закупен след брака, може и без мъж, но с брачно свидетелство. Но ако имате постоянен там, но не и настоящ, може и да може само с лична карта.

# 624
  • София
Но ако имате постоянен адрес там, то най-вероятно сте заявили и настоящ. Ако не сте - наистина не знам дали може да се спести някой документ.
Е те за това нямам спомени какво сме попълвали. Дано личната карта да е достатъчна.
Надявам се, че ще разпишат добре кой критерий с какъв документ се доказва.

# 625
  • София
Със сигурност нямам отделен документ за настоящ адрес - преди 16 години никой не издаваше такива  Wink.
Явно за по-сигурно ще трябва и двамата да отидем, че не ми се разкарва, ако ме върнат за НА.

# 626
  • София
Става бързо. Бланката, която се попълва е много кратка: три имена и адрес. Направи и за децата, там май трябва и акт за раждане и копие.

И го направи сега, в последния момент ще има опашки от родители на първокласници.

# 627
  • София
Така и смятам да направя. После ще има и сума ти народ за смяна на адреса... Mr. Green

# 628
  • София
shrekie, тези текстове, които цитираш, къде могат да се видят? В стария проект искаха само лична карта, сега и удостоверение към нея, така ли? Ако може линк към приетия текст.

# 629
shrekie, тези текстове, които цитираш, къде могат да се видят? В стария проект искаха само лична карта, сега и удостоверение към нея, така ли? Ако може линк към приетия текст.

Имам документа, който са приели вчера на файл. Ако някой иска ще го пратя по имейл.

Е те за това нямам спомени какво сме попълвали. Дано личната карта да е достатъчна.
Надявам се, че ще разпишат добре кой критерий с какъв документ се доказва.

За всеки критерий пише какъв документ искат.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт