Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 122 589
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 630
Доколкото разбирам паралелките с разширено изучаване на хореография , изобразително изкуство, музика и др. няма да прилагат критериите или греша?

# 631
Доколкото разбирам паралелките с разширено изучаване на хореография , изобразително изкуство, музика и др. няма да прилагат критериите или греша?

Да  Peace "4. Критериите, регламентирани в настоящата система се прилагат за всички общински училища на територията на Столична община, с изключение на училищата, в които има паралелки с разширено изучаване на хореография, изобразително изкуство, музика и др.. Тези паралелки не могат да бъдат повече от 70 % от общия брой на паралелките в първи клас за съответното училище."

# 632
shrekie- Можеш ли да напишеш, как точно е формулирана точката за съседни райони ? Става ли ясно за какви райони се говори - съседен административен;  съседен район на микрорайона на училището ?   в рамките на административния ли - до къде се простира този съседен район ?  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 633
shrekie- Можеш ли да напишеш, как точно е формулирана точката за съседни райони ? Става ли ясно за какви райони се говори - съседен административен;  съседен район на микрорайона на училището ?   в рамките на административния ли - до къде се простира този съседен район ?  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
"Настоящ адрес на родителя/настойника, съседен на административния район на най- близкото училище – 28 т.
 - Удостоверение за настоящ адрес на един от родителите/настойника, издадено от съответната общинска администрация преди датата на класиране на детето.
- Проверка от Комисията."

Точки за местоработата също са разделени на:
- на определената за училището прилежаща територия
- в административния район на училището.

# 634
Да се включа и аз с въпрос.
Ако родителите имат два различни адреса, това означава ли, че детето може да кандидстства с всеки един от тях? Например с адреса на майката в Люлин, а с адреса на бащата - в Надежда?

# 635
  • София
Точно така. А при различни настоящ и постоянен и двама родителя вариантите са 4.

# 636
Мерси шреки Simple Smile
 Сега ще искат да вадя бележка за настоящ адрес , при условие че в ЛК ми е записан настоящият адрес и той съвпада с постоянния  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 и да си платя разбира се таксичка , щото да ми е по-интересно  #Crazy #Crazy #Crazy
Хората пак ще търсят начини да сменят адреси, защото това отново няма да им реши проблема:( Sad
И пак ще се мери с линийка , щото имаш право на тези точки само в едно училище и ако най-близкото пък ти е единственото квартално ( но не си в микрорайона му) не можеш да ги ползваш тези точки за друго. И пак имаш шанс само в едно , в което с 30т няма как да се класираш.
С една дума , същото като преди , но записано в НАРЕДБА Simple Smile Simple Smile

# 637
  • София
Тези бележки за настоящ адрес дали имат срок на валидност? Аз имам, но от 2013 година - тогава се преместих в новото жилище и си смених адреса. Не знам дали пише кога са издадени, трябва да ги погледна; но все пак да знам дали трябва да ходя за нови.

# 638
  • София
Цитат
ако най-близкото пък ти е единственото квартално ( но не си в микрорайона му)
в този случай не би ли трябвало да го направят микрорайон?

# 639
А някой знае ли как точно се мерят тези разстояния - наистина ли с линийка ( разстояние дом-училище) или по улици ,пътечки на гугъл мапс-а ( питам защото ми е интересно , хората в Малинова долина ще могат ли да кандидатстват в Младост, при условие че ги дели парк Въртопо (  който честно никога не съм обикаляла и идея си нямам до колко  и с какво е проходим ) Simple Smile  

# 640
  • София
Интересното е, че аз имам няколко хартийки за настоящ адрес. Естествено само последната е валидна.

# 641
  • София
Цитат
А някой знае ли как точно се мерят тези разстояния - наистина ли с линийка
На предпоследното обсъждане обясниха, че отпада меренето за близост и затова въвеждат критерия "съседен район", сега т.4

# 642
Цитат
ако най-близкото пък ти е единственото квартално ( но не си в микрорайона му)
в този случай не би ли трябвало да го направят микрорайон?
Защо да го правят - микрорайоните ще са 2-3-5 улици около училището. Ако живееш срещу НСА например, най-близкото ти училище е 55-то и там имаш 30/29 т и не можеш да си ползваш 28т никъде другаде . Защото всяко друго училище ще ти каже -много съжаляваме , ама вие си имате най-близко училище и никой не го интересува , че тям нямате шанс да ви приемат.
Ще следя тази година дали ще има въобще деца приети с 28-30 Simple Smile

# 643
То отпада меренето - но пак някой трябва да реши  , кое ти е най-близкото училище #Crazy #Crazy newsm78 newsm78, спрямо настоящия адрес ? За това и исках точно текста в наредбата Simple Smile защото ти заявяваш едни точки и казваш - искам във вашето училище , защото ми е най-близко и ми дайте 28т , ама то това мога да го направя и за 3-те ми най-близки училища  Simple Smile и няма да съм в правото си Naughty Naughty Naughty - и в 2 от тях следва да изкарат линийката и картата и да ме дисквалифицират  Joy Joy Joy

# 644
  • София
Цитат
защото ти заявяваш едни точки и казваш - искам във вашето училище , защото ми е най-близко и ми дайте 28т , ама то това мога да го направя и за 3-те ми най-близки училища
Пак не разбирам. Би трябвало с това райониране да ви се определи училище , в което да получавате 43 т., просто са длъжни. Другите две ще ви се водят съседни райони. То и при нас имаме 3 училища, горе-долу на еднакво разстояние, но микрорайонът ни е само за едното. Не коментирам правилно ли е или не да се ограничават желанията.

Общи условия

Активация на акаунт