Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 121 400
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 705
  • София
109 то Слатина има също карта на сайта им. И ми се струва че е новата  newsm78

# 706
  • София
И самата карта е много интересна. Обхваща част от Лагера, а липсва част от Хиподрума. А Бели Брези кучета ги яли. Кои знае към кое училище ще ги сложат, сигурно към това в Лагера.

Явно няма да разделят училищата по квартали, а по карета от улици около тях. Което значи, че ще има доста недоволни родители.

# 707
  • София
Да. Дори има блокове в квартала, които са много по-близо до училището от колкото повечето блокове в Лагера, а са извън ромба. Особено тия на запад от него са в положението на Бели Брези. Луда работа.

# 708
  • София
109 то Слатина има също карта на сайта им. И ми се струва че е новата  newsm78
Да, новата е и според мен.

Ако така ще ограждат карета, ние почти сигурно няма да имаме училище, за което да получим 43т. Освен ако 148 не покрие останалата част от Слатина Simple Smile Не че и преди не беше така, ама си е друго да го видиш официално.
ПС. Да ни е жива и здрава каката. Тя имаше и късмет с лотарията в градините, и с училището. Та синчето все пак май ще се промъкне покрай нея.

# 709
  • София
Наблюдавам и аз Слатина. Но 109 -то май първо пуска картата си. newsm78 Мен уж не ме интересува 109- то ( беше близо до предишното ни жилище) , сега сме до 31- во, ама да видим. Картата може да ни "разпредели" към друго у-ще.  Grinning Grinning

# 710
Eто критериите за прием в 21 су:
http://www.21su.bg/index.php/bg/priem/purvi-klas/2017-02-25-21-41-04
Но не виждам никъде карта или аз я пропускам

# 711
Ще има ли централизирана система или всяко училище ще обявява на сайта си? newsm78

# 712
  • София
От статията, към която v_spasova е дала линк, това с културните дейци ме разби Laughing
Дано да не оставят блокове без съответни училища и да се съобразят с разстоянието и достъпа, а не примерно с ведомствения блок на БАН Mr. Green
Доколкото разбрах, районните администрации ще определят "микрорайоните", а не самите училища. Възможно е да се бавят заради това.
Natali_, всяко училище си определя само допълнителни критерии, респективно няма да са еднакви за всички училища. А за "микрорайоните", би било добре да ги качат на едно място.

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 15:30 от мюмла

# 713
Ще има ли централизирана система или всяко училище ще обявява на сайта си? newsm78

Не, няма да има централизирана система тази година. Всяко училище на сайта си. Интересно ми е, ако училището няма сайт, какво става. Дали има такива, аз не знам.

# 714
  • София
Като системата за градините - не. Поне тази година. За следващата - ще видим.
Сега изработиха общи критерии, които ги прилагат всички. И вече всяко у-ще си дефинира до 3 допълнителни критерия. В цялата картинка се намесва и микрорайон. Май засега всяко у-ще ще качва на сайта си карта на прилежащия микрорайон.

От статията, към която v_spasova е дала линк, това с културните дейци ме разби Laughing
И мен ме разби Mr. Green Може и да е вярно, ще видим другата седмица като се появят навсчкъде допълнителните критерии.

# 715
  • София
Но картата определено е нова. Предните години имаше други. Но съм изумена как са отрязали дори деца от квартала, за да сложат половината от Лагера, които си имат училище.
[/quote
Ние сме от отрязаната част на Хиподрума , т.е. не сме за  51-во явно. С нетърпение очаквам картата и на  36-то,което най-вероятно също няма да ни е район(защото никога не ни е било) и да отправя питане към министерството. От 51-во днес ме посъветваха да пиша възражение до общината - луда работа?

# 716
  • София
Но картата определено е нова. Предните години имаше други. Но съм изумена как са отрязали дори деца от квартала, за да сложат половината от Лагера, които си имат училище.
Ние сме от отрязаната част на Хиподрума , т.е. не сме за  51-во явно. С нетърпение очаквам картата и на  36-то,което най-вероятно също няма да ни е район(защото никога не ни е било) и да отправя питане към министерството. От 51-во днес ме посъветваха да пиша възражение до общината - луда работа!

# 717
  • В две мънички очи...
Гледам на 21 -во критериите
Много бях против да се дава право на училищата да си добавят критерии.
Цитат
ДОПЪЛНИТЕЛНИ КРИТЕРИИ НА УЧИЛИЩЕТО
15.
Родител, зает в системата на предучилищното и училищното образование като педагогически специалист.
Документи: служебна бележка от работодателя с изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя.
22 т.

Някой трябва да им обясни че педагогическият специалист понеже работи на територията на съответното училище получава точки 10т. по следния критерий: Адрес на месторабота на един от родителите в границите на определената за училището прилежаща територия.

Къде може да се жалят критериите добавени от училищата?

# 718
Гледам на 21 -во критериите
Много бях против да се дава право на училищата да си добавят критерии.
Цитат
ДОПЪЛНИТЕЛНИ КРИТЕРИИ НА УЧИЛИЩЕТО
15.
Родител, зает в системата на предучилищното и училищното образование като педагогически специалист.
Документи: служебна бележка от работодателя с изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя.
22 т.

Някой трябва да им обясни че педагогическият специалист понеже работи на територията на съответното училище получава точки 10т. по следния критерий: Адрес на месторабота на един от родителите в границите на определената за училището прилежаща територия.

Къде може да се жалят критериите добавени от училищата?
Че той може да работи на съвсем друг адрес в друг район.

# 719
  • В две мънички очи...
Ще си вземе за района в който работи.
Така ако живееш само в района с 43т., нямаш никакви други точки, детето ти няма много голям шанс да влезе в училището за което взема най-много точки.

Общи условия

Активация на акаунт