Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 121 253
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 840
  • София
133 СОУ /руското/ - новите правила +карта

http://133sou.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC/%D0%BF%D1%80%D0 … D0%BB%D0%B0%D1%81

# 841
Това не го разбирам, защо не са включени тези блокове. Според мен тази година, децата от Младост1-А ще си влязат в обикновени паралелки(Дикенс или свободни), а другите са с 20 точки за ПГ. Догодина директорката  ще види какво е положението и ще обяви критерии. Предполагам, че най-много се търси 125 СОУ от училищата в Младост.

# 842
Каквито и сметки да се правят, докато не мине първото, в някои случай второто класиране, няма да има 100% сигурност за влизане, изключвам тези с най-много точки като комбинация от прилежащ район, братя,сестри, ПГ. Така  че, до юни ще се притесняваме.
СО искаха с тази система да улеснят приема. Резултатът е, че сега в София като луди калинки са три групи родители - с деца, кандидатстващи в детски градини, кандидатстващи в първи клас и кандидатстващи след 7 клас.
Само за кандидатстване във ВУЗ никой не се тревожи - част от завършващите отиват в чужбина, а  в българските  ВУЗ-ове  приемат който пожелае.

+1000

# 843
Това не го разбирам, защо не са включени тези блокове. Според мен тази година, децата от Младост1-А ще си влязат в обикновени паралелки(Дикенс или свободни), а другите са с 20 точки за ПГ. Догодина директорката  ще види какво е положението и ще обяви критерии.

Предполагам поради техническа грешка, ако не е невежество! Очаквам днес да видим много такива примери из цяла София.

# 844
  • София
Да, shrekie- много странно! Ох, добре, че поне сагите с това училище са ми далечни........Но съчувствам на всеки, който го касае.
   Сега седнах да пресметна- ние ще кандидатстваме с 28точки на 3 места, в едно с 30точки и чакам да видя кое ни е най-близкото. Надявам се да е 30-то СОУ, защото инак остава 18-то СОУ, а то ни е много нежелано  Laughing Нямаме други деца, не сме работещи в нито един от районите на училищата  Laughing Но пак имаме точки, защото иначе на всичките места без 30-то СОУ спрямо миналата година щяхме да сме без каквато и да било точка, така че поне имаме утеха Simple Smile Отделен въпрос е дали тези точки няма да имат доста малка стойност- предстои да се разбере Simple Smile

# 845
chriss и мен не ме касае, но е възмутително нивото на невежество и липса на елементарна компетенция.

# 846
Трябва ли да има поне един допълнителен критерий?

# 847
  • София
Прилежаща територия на 145 ОУ.
И тук абсурд. Блокове 555, 556, 557, които буквално са до училището не са в очертания район.
Засега не са обявили допълнителни критерии.
Това сигурно е грешка, то и с тези очертани с маркер райони е голяма глупост.

# 848

Не е задължително, но имат възможност, ако имат голям наплив.

39СОУ пък са качили карта с прилежаща територия на 10 училище.  Joy

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 14:16 от shrekie

# 849
  • София
Цитат
Блокове 555, 556, 557, които буквално са до училището не са в очертания район
Очертали са улицата. Трите блока, даже и самото училище са извън очертанията.Мисля, че е недоглеждане.
Дидана, мисля, че нямат право да изискват тези неща преди класиране. Ако нещо те притеснява, обади се в РИО, сигурна съм, че ще го коригират.

# 850
Ето ги и прилежащите територии на училищата и в общ. Средец: http://www.6ou.org/priem-6ou/purvi-klas-6ou/shema.html

Естествено не попадаме в териториятана училището, което искаме. Sad

# 851

Не е задължително, но имат възможност, ако имат голям наплив.

39СОУ пък са качили карта с прилежаща територия на 10 училище.  Joy

Не .. просто са качили всички карти на Младост

# 852
 Peace А-ха! Защо да махнат другите страници или поне да сложат своето училище първо?  Simple Smile

# 853
  • София
На сайта на 31-во СУЧЕМ вече е качена карта за Слатина. Не са определени никакви допълнителни критерии,което лично мен ме учудва.

# 854
  • София
На сайта на 31-во СУЧЕМ вече е качена карта за Слатина. Не са определени никакви допълнителни критерии,което лично мен ме учудва.
Брей, видях най-после районите около нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт