Кафеавтомат - заслужава ли си?

• 118 779
  • 822
  •   1
Отговори
# 135
Добре си направила!

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 19:56 от Mirella_

# 136
Хора, заслужава си ImpInnocent

Отворих темата преди почти година с нов и уж трудноподдържан кафеавтомат, но си заслужава лекото почистване. С бебе вкъщи и много бързане - много е удобно, а кафето е превъзходно! Чистенето отнема 30 сек. през 2-3 дни, през 4 мес. котлен камък, което е 30 мин програма. Друго няма засега.

# 137
  • София
Аз малко спам да направя, ама искам да се повторя.
Кауфланд сега са пуснали да се събират точки за уреди на Филипс. Там има и Филипс-Саеко Xsmall за 400 лв. Не се подлъгвайте да взимате този автомат. Имаме такъв от 4 години и обслужването му е ужас. Имаме два други Миостар Карусо и някакъв по-стар на Саеко и се обслужват много по-лесно, по-големи резервоари, по-добро меляне, по-добро Еспресо. 400 лв са примамлива цена за нов автомат, но просто не си струва - една цедка на делонги за 150-170 лв се обслужва по-лесно и прави по-добро кафе  Peace
Говоря от лична гледна точка  Peace

# 138
Да и аз четох кофти неща за този модел. Дано повече хора знаят

# 139
Саекото наистина се обслужва трудно-има резервоар за вода,резервоар за отпадна вода,резервоар за ново кафе и резервоар за отпадно кафе(3дозички прави преди да се препълни)-кажи-речи винаги единия е резервоарите е празен,трябва да се налива/излива.Чистенето от вътре като се прави процедурата по декалцификация не е трудна,но е тегава,а и почистването на вътрешния блок е почти невъзможно.Ако трябва и да мажа с масло пак някъде по вътрешния блок-няма да мога.Иначе кафето ми харесва,но предвид обслужването,не пия всеки ден.Ако пък трябва да си направя капучино-отидЕ почивката-и там се ичсти,бърше и т.н.Simple Smile

# 140
Ето този автомат прави разкошно еспресо.
Чистенето му е малко по-трудоемко отколкото на моята Юра, но вкусът е в пъти по-добър.

# 141
Хора, заслужава си ImpInnocent

Отворих темата преди почти година с нов и уж трудноподдържан кафеавтомат, но си заслужава лекото почистване. С бебе вкъщи и много бързане - много е удобно, а кафето е превъзходно! Чистенето отнема 30 сек. през 2-3 дни, през 4 мес. котлен камък, което е 30 мин програма. Друго няма засега.
Здравейте,благодаря ви за бързите отговори.Моля  magnifique да сподели модела от който сте доволни.Всъщност и ние като вас сутрин имаме забързано ежедниевие и сме няколко човека,които трябва да се надпреварват за кафемашина.Идеята е сутрин да се правят 4-5 кафета едно след друго без да се чисти веднага след първите 2 бр.
Има ли такова чудо Simple Smile

# 142
Да, аз си взех автомата не защото предишната машина не правеше хубаво кафе(Saeco Poemia), а защото това разнасяне на мръсната цедка от нишата ми за кафе до мивката, та чакане, та капене на машината....Ето тази, моделите са много подобни:
https://fibank.cloudcart.net/product/philips-kafeavtomat-hd88340 … ena-kana-za-mlako
Не съм сигурна, че кампанията на Фибанк е активна.
И разбира се - аз полвам само 1 функция - един вид кафе, една топлина, една дължина, никакво капучино. Файда от н-брой функции.

# 143
Сега сме със Сименс EQ6-доста по-лесна за обслужване-доста по-голяма вместимост на всички контейнери,по-лесно се зарежда,за всяко нещо си има отделно копче и за секунди можеш да си смениш вида кафе,силата на кафето,къс-дълго и т.н.И кафето е много по-хубаво.Аз не мога да пия чисто кафе,само разни млечни бъркочи и ми е много по-лесно с тази машина:)

# 144
Разгледах тези на Филипс и наистина си приличат много няколкото модела в сайта на маркета и полиса.Сименса отпада като бюджет надхвърля лимита ни. Ето тази загледах
https://www.technomarket.bg/kafe-machini/saeco-hd8841-09-09142593
Визуално си прилича на вашата немога да открия разлика с изклюение на каната която не ми е нужна

# 145
Вместимостите са същите. Аз лично каната така и не ползвах. Ако можеш да чакаш до Черен петък след около месец, може да има още избор и даже по-ниска цена...

# 146
  • Бургас, София
Разликата е, че няма бутон за капучино, заради липсата на каничка. На негово място има бутон за топла вода и пара, който го имате и при другата машина, просто е по-навътре в настройките. Това би ви било фактор, ако пиете чай често. Тази в Технополис няма и опцията "special" - предполагам това е потребителят да си настрои по-специфична напитка. За сметка на това има бутон за класическо кафе, което си е негърска пот Laughing и според мен пълен боклук. Моята машина е подобна на показаната в технополис, но разпенителя за кафе е една тръбичка. Аз също ползвам само един бутон, другите опции доста рядко. На мен лично ми липсва бутон за капучино, защото много обичам, но ако вие не пиете, този разпенител ви е достатъчен.

# 147
Ето този модел има разпенване на мляко/нашата е такава/.Прави уникално капучино.И аз мисля,че около черния петък,ще има по-добри цени!
https://www.technomarket.bg/kafe-machini/saeco-hd8824-09-09142700
  Машината се почиства на 10 кафета,сваля се контейнера и се изхвърля,нищо трудоемко не е,така,че съвсем спокойно може рано сутрин всички да пиете прясно смляно кафенце!😜👌

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 11:08 от Dkoki

# 148
Ето една снимка на капучиното с тази машина:

# 149
  • have faith and be patient ..
влизам да споделя офертата на кауфланд

Общи условия

Активация на акаунт