Кафеавтомат - заслужава ли си?

• 118 763
  • 822
  •   1
Отговори
# 645
и аз ползвах тях .Бяха супер .Вече не ги предлагат.Има едни на Саеко 10 бройки са около 10 лв. Дави кажа става си и с вода и оцет.

# 646
  • София
Течност за декалциране продават и в ДМ, както и в emag.
Ние ползваме продуктите на Саеко, течност за декалциране, която се сипва в резервоара за вода и таблетки, които обаче не са за котлен камък, а за обезмасляване, те се слагат в отделението са смляно кафе и се изхвърлят с употребеното кафе.

# 647
Може спокойно да се използва лимонена киселина 100г е 60ст в Кауфланд, в София водата не е варовита, но това машините няма как да го знаят и на определени цикли си чакат пускане на програма или ресет със задържане на бутон или комбинация от бутони.

# 648
  • have faith and be patient ..
Аз съм от Варна, водата ни е ужас така че се налага декалциране, оки ще погледна в дм и продуктите на саеко, от къде ги поръчвате?

# 649
# 650
Az-mama2, подарете си нещо друго за годишнината, щом машината си работи добре.
Ние имаме 15 годишен автомат Саеко, ползва се в офиса на мм. До преди 4 години беше у дома, блокира и имаше нужда от почистване в сервиз. Аз нямах време да чакам, сутрин без кафе със ставането съм като парцал, и за у дома взехме ново Саеко, а старото след почистването замина в офиса. Едрината на смилане държим на 2.5 от общо 5 степени. Интензитета (при новото Саеко е избор на брой зърна на дисплея) се определя от всеки и според времето (след обяд като съм в нас не пия най-силно възможното, защото няма да мога да спя през нощта 😀)
Валентин Дончев, пробвайте с настройките, сменяйте едрината на смилане и количеството кафе, докато не се получи.
И двата пъти, когато сме купували автомат, фабричните настройки изкарваха слабо кафе и беше голяма играчка докато направихме нови успешни настройки. Кимбо не сме купували, за тези които купуваме - от дистрибутори, кафетата в магазинната мрежа не ни харесват, освен Или, настройката е както писах 2.5 степен на смилане.

Това Saeco си идва точно фабрично настроено на 2.5 от 5.  Аз го бях нагласил на 1, но гледах видео в нета, че може да се повреди на най-ниска степен на смилане, затова после го върнах пак на 2.5, но в последно време е на 1.5. колкото по-ситно, по-добре според мен. Особенно ако се прави дълго кафе, иначе за еспресото , още по-добре  става.

и аз ползвах тях .Бяха супер .Вече не ги предлагат.Има едни на Саеко 10 бройки са около 10 лв. Дави кажа става си и с вода и оцет.

Оцета е вреден за гумените уплътнения вътре в  машината. Не смятам, че таблетките на Saeco 10лв. са скъпи за 6 месечна поддръжка. По-скоро препарата за декалциране , но аз сипвам от кана за вода, така че не ползвам филтъра на Saeco, неоснователно скъп за 3 месеца, или 120лв. на година. Предпочитам да купувам филтри за кана за вода за тези пари, или най-малкото тези 120лв. да ги дам за хубаво кафе във времето.

Може спокойно да се използва лимонена киселина 100г е 60ст в Кауфланд, в София водата не е варовита, но това машините няма как да го знаят и на определени цикли си чакат пускане на програма или ресет със задържане на бутон или комбинация от бутони.

Аз точно поради тази  причина за 10 месеца употреба, след фабричния филтър не съм слагал друг, понеже ползвам вода от кана, излъгах машината 2  пъти да и правя "декалциране" естествено без препарат, само и само да мине процедурата, както и след това отбелязвам, че има филтър и така не пита за декалциране, докато до скоро не сложих препарат за декалциране на Saeco. Иначе според мен със залъгването на филтъра е идея, при условие че се ползва вода от кана за пречистване на водата.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 18:44 от AnMary

# 651
Добро утро

# 652
До колкото знам филтъра на каната не обира котления камък, аз също наливам само от кана, но не ми се рискува именно поради тази причина и поради качеството на водата в града ми

# 653
Ако района е с много варовита вода, филтъра не може да се справи, по добре да се ползва направо изворна вода от магазина.

# 654
  • София
Dominator_IX, не помня от преди толкова години с какви настройки са дошли и първото и второто Саеко, но кафето излизаше рядко и прозрачно като шварц кафе. Слагали сме го и на по-ниска степен -1,  но степента зависи и от самото кафе ми се струва, на една и съща степен две кафета дават различен резултат (не говоря за вкус и аромат, те са различни естествено). Сега на 2.5 ни е добре, пием много къси кафета, сутрин който иска по-дълго, натиска копчето 2 пъти и си прави двойно кафе.
Продуктите за почистване на Саеко кипувам от emag. Иначе сипвам вода филтрирана с Брита, нашата вода не е много варовита. Сега мисля да започна да слагам дестилирана вода, която е още по-чиста и без никакъв котлен камък.

# 655
Ако района е с много варовита вода, филтъра не може да се справи, по добре да се ползва направо изворна вода от магазина.

В Пловдив водата е със средна твърдост - 13 немски градуса.

# 656
Не намирам таблетките на саеко 10бр за 10лв за декалциране, ниъо в емаг нито в технополис, само разтвор, сашета и таблетки за обезмасляване, които мисля също да си купя, чудя се и на филтъра https://www.technopolis.bg/bg/Coffee-Accessories/%D0%A4%D0%98%D0 … A6903-10/p/823913

# 657
  • София
Има ли въобще таблетки на Саеко за декалциране ? Взимала съм таблетки за обезмасляване и течност за декалциране.

# 658
Ха, ами не знам сякаш така прочетох по-нагоре, няколко човека писаха, може аз да не съм разбрала, ще се върна да чета

# 659
  • София
Ха, ами не знам сякаш така прочетох по-нагоре, няколко човека писаха, може аз да не съм разбрала, ще се върна да чета
Да, писаха наистина. Аз не въм виждала и затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт