Кафеавтомат - заслужава ли си?

• 118 767
  • 822
  •   1
Отговори
# 630
С уважение, но това няма как да бъде истина, освен ако нямате силно занижени критерии за кафе изживяване. През изминалия уикенд имаше кафе фест в София, макар и не дотам мащабен можеше да се видят и пробват добри кафета. Щандовете на Филипс/Делонги за кафеавтомати и тези за капсули пустееха, логично. Чудя се защо ги бяха поканили.
Ееее значи! Изпуснала съм го.  Къде беше? 
Знаех само за винфеста пред НДК, ама той не струваше....да дегустираш воно под адска жега....смях!

# 631
На мен обратно на вас ми пука хората да са информирани, за да има по малко такива като Валентин дали чанта с пари уж за добро , а после - къде сбъркахме. Поздрави

# 632
Да информираш е едно, да набиваш канчета друго Mr. Green
А да опитваш да формираш вкусове съвсем трето.

# 633
Общите приказки по всякакви теми четвърто. Поздрави

# 634
Не са общи, а принципни.

# 635
За кой модел става дума?
KRUPS EA 8108

# 636
Хора, в колебание съм- както съм писала по-назад имам прекрасна Юра машина, вече на 8 г. без нито един ремонт и проблем. Сега мислим да я сменим с нова такава (предстои ни годишнина Simple Smile ), ама се чудя така както всичко развалят в последно време да не са ги развалили и тях. И да не стане да си взема по-готина на дизайн, и да я нося на сервиз още в гаранция...Незнам...Някой нещо да може да сподели ...

# 637
Аз здрава и правеща хубаво кафе машина не бих сменила.

# 638
  • София
Ето го пак старото Саеко. Не бих го сменила с нищо. Дължината е 4. Кафето е Беларом класик / нещо ми е слабо/.

# 639
Хора, в колебание съм- както съм писала по-назад имам прекрасна Юра машина, вече на 8 г. без нито един ремонт и проблем. Сега мислим да я сменим с нова такава (предстои ни годишнина Simple Smile ), ама се чудя така както всичко развалят в последно време да не са ги развалили и тях. И да не стане да си взема по-готина на дизайн, и да я нося на сервиз още в гаранция...Незнам...Някой нещо да може да сподели ...
Аз съм една от недоволните от Jura. Машината е Jura Impressa A7, закупена преди около 8 месеца. Ползва я само мъжът ми. Прави по 1-2 кафета на ден и през почивните дни по 3-4 кафета. Той обича силно, плътно кафе с хубав каймак, но кафето от Jura-та стоеше прозрачно и без каймак. Само с по-ситно смляно кафе се получаваше приличен резултат. Кафемелачката я остави на степен 2 за смилане (общо степените са 5). Два месеца по-късно машината се запуши. Занесохме я на сервиз и от там ни казаха, да не я оставяме на ситното симилане, защото пак ще се запуши и следващия път няма да ни уважът гаранцията. Angry
Съпругът ми си извади пак старата машинка с капсули и продължи да си я ползва нея. Jura-та я ползваме само като имаме гости (1-2 пъти в месеца) или мъжът ми е свършил капсулите. След това "сериозно" използване, сега показва error 8 и ръси кафе.
Това е най-неудачната ни покупка.

# 640
Lizi,  ето добре че писа, явно и тях са ги развалили...Егати Thinking

# 641
Az-mama2, може ние да сме уцелили дефектна машина, но разочарованието е голямо. Ползвай си твоята машинка до последно, след като работи добре.
В офиса имаме едно старо Саеко от най-малките, прави от 30 до 50 кафета дневно и работи перфектно.

# 642
  • София
Az-mama2, подарете си нещо друго за годишнината, щом машината си работи добре.
Ние имаме 15 годишен автомат Саеко, ползва се в офиса на мм. До преди 4 години беше у дома, блокира и имаше нужда от почистване в сервиз. Аз нямах време да чакам, сутрин без кафе със ставането съм като парцал, и за у дома взехме ново Саеко, а старото след почистването замина в офиса. Едрината на смилане държим на 2.5 от общо 5 степени. Интензитета (при новото Саеко е избор на брой зърна на дисплея) се определя от всеки и според времето (след обяд като съм в нас не пия най-силно възможното, защото няма да мога да спя през нощта 😀)
Валентин Дончев, пробвайте с настройките, сменяйте едрината на смилане и количеството кафе, докато не се получи.
И двата пъти, когато сме купували автомат, фабричните настройки изкарваха слабо кафе и беше голяма играчка докато направихме нови успешни настройки. Кимбо не сме купували, за тези които купуваме - от дистрибутори, кафетата в магазинната мрежа не ни харесват, освен Или, настройката е както писах 2.5 степен на смилане.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 12:19 от nati_nat

# 643
Мога да кажа много здраве на хората с ръчки.От както си купих автомат се напих на хубаво кафе,чай на жената правя за 1 мин,топло мляко за секунди,капучино,лате и всичко това с едно докосване.Като всяко нещо има и калпави уреди,но да слагате всичко под един знаменател не е честно.

# 644
  • have faith and be patient ..
Хора, какви таблетки или разтвори ползвате на почистване на котления камък? Ползвах лидълските таблетки

Но отдавна не ги сварвам като ги пуснат, а машината ми пищи за почистване веч втора седмица, с какво да пусна?

Общи условия

Активация на акаунт