Кафеавтомат - заслужава ли си?

• 118 720
  • 822
  •   1
Отговори
# 705
Ако си почитател на класическото еспресо, няма да го докараш с автомата. Все пак пробвай с блендове Арабика/Робуста. Робустата замазва положението(на вид) и прави по плътно кафето. Ех тези консултанти в магазините...

# 706
Здравейте.От неделя съм собственик на кафеавтомат Саеко ПикоБариста.Започнах да го
разучавам ,но и след 7 кафета не ми харесва как стават.Излузат водният и без никакъв каймак.Кафето ми е черен пакет лаваца.Нс работа имам    с ръкохватка на делонги и кафето е супер.До скоро у дома бяхме с капсули и машина Долче Густо.Тя се развали и отидохме за същата  ,но решихме да вземем кафеавтомат по препоръка на консултант в магазина.За сега капсулите правеха по хубаво кафе.Някой от вас има ли този модел на Саеко и с какво е по различен от Филипс лате го?
Вижте едрината на смилане ,после силата на кафе задайте по висока температура на приготвяне и да знаете каймака няма да го докарате като от ръкохватка

# 707
На 5 зърна аромата и най-финно смилане, след 4-тото кафе би следвало да има промяна.

# 708
Какъв автомат бихте ми препоръчали около 600 лв.?

# 709
https://www.tehnomix.bg/kafemashina-gaggia-naviglio
Доста прилично (за автомат) кафе прави.

# 710
  • София
Аз съм с тази Гаджия от една година вече. Страхотно  доволна съм и се чудя къде съм бляла...По-назад в темата  съм слагала снимки на кафето, което прави с Лаваца крема и арома. Важно ми беше да ми е удобно, да става бързо и да не ръся утайки из къщата. В темата има разни кафе-културни мнения, но излизайки извън позата и накратко- машината прави много хубаво кафе.

# 711
Ех, момичета, защо не прочетох какво сте споделили преди да се набутам преди година да си купя Филипс.... Искам да споделя искреното си съжаление, че купих такава машина! Преди нея в офиса имахме Saeko - един от първите модели автомати, ползвахме го повече от 20 години без забележки. И в един момент решихме да се модернизираме. И нали Saeko=Philips, взехме че сглупихме да си купим Филипс HD8829_09. Греда отвсякъде! За мен концепцията за кафеавтомат е да ти прави бързо прясно смляно, ароматно и силно кафе. А Филипс ме превърна в слуга на кафеавтомата си! Искам кафемашина, която да обслужва моите нужди, а не такава, на която аз да слугувам. Нека да ви направя един паралел с Юрата (Jura-ENA), която ползваме вкъщи:
- резервоарът за отпадъци на Юра е много по-малък, но когато ги изчистя без напомняне, машината започва да си брои кафетата от този момент; ако при Филипс сглупиш да го почистиш без напомняне, рискуваш след едно кафе пак да го миеш
- ако не дай си боже не й стигне едно зрънце кафе за мелачката, Филипс просто изхвърля всичкото смляно кафе. Юрата прави по=слабичко кафе, ама можеш да пиеш нещо...
- и при двете машини ползвам филтър за вода, който сменям редовно, но Филипса трябва и да го декалцирам - още 18лв за препарата. Юрата я имам от 12 години и още не се е калцирала...
- препарата за мазнини на Филипс не се знае как се ползва, само че трябва да се прави всеки месец!!! Юрата ми напомня за почистване с таблета след някакъв брой кафета и моят ангажимент е да пусна таблетата и да сменям съда с мръсната вода
- това, което най-много ме дразни обаче, е ЕЖЕСЕДМИЧНОТО вадене на мелачката, миенето й и после гресиране... Те са си казали в сайта, ама не го възприех сериозно... не можех да повярвам, че може да е чак толкова глупаво направено и често пропусках ежеседмичното къпане. И тя взе, че се повреди. Вярно, бързо ми я върнаха, не съм плащала, обаче причината била, че не я мия ежеседмично...
Много дълго писах, но дано поне спестя на някого ядове...

# 712
В крайна сметка вие сте недоволна от това ,че не сте прочели нищо за машината и съответно не спазвате указанията.Декалцира се на 5000 кафета ,а ако искате не декалцирате.като се напълни контейнера се хвърля за 1 секунда и продължавате-това е за на всички автомати.Това пък че като нямало кафе не правило кафе даже няма да го коментирам-смешно е.На вас ви е проблем елементарната поддръжка,а не машината.

# 713
  • have faith and be patient ..
Това с таблетките и смяната на мръсната вода ми звучи точно като декалциране... На юрата

# 714
Декалцирането зависи от твърдостта на използваната вода, ако се ползва мека или дестилирана се прави рядко, но ако водата ви е твърда може да е необходимо и на две седмици.
http://aquariumbg.com/forum/MGalleryItem.php?id=2362

# 715
Аз говоря при ползване на филтър иначе си прав ако ползваш от чешмата си зависи от водата

# 716
Ех, момичета, защо не прочетох какво сте споделили преди да се набутам преди година да си купя Филипс.... Искам да споделя искреното си съжаление, че купих такава машина! Преди нея в офиса имахме Saeko - един от първите модели автомати, ползвахме го повече от 20 години без забележки. И в един момент решихме да се модернизираме. И нали Saeko=Philips, взехме че сглупихме да си купим Филипс HD8829_09. Греда отвсякъде! За мен концепцията за кафеавтомат е да ти прави бързо прясно смляно, ароматно и силно кафе. А Филипс ме превърна в слуга на кафеавтомата си! Искам кафемашина, която да обслужва моите нужди, а не такава, на която аз да слугувам. Нека да ви направя един паралел с Юрата (Jura-ENA), която ползваме вкъщи:
- резервоарът за отпадъци на Юра е много по-малък, но когато ги изчистя без напомняне, машината започва да си брои кафетата от този момент; ако при Филипс сглупиш да го почистиш без напомняне, рискуваш след едно кафе пак да го миеш
- ако не дай си боже не й стигне едно зрънце кафе за мелачката, Филипс просто изхвърля всичкото смляно кафе. Юрата прави по=слабичко кафе, ама можеш да пиеш нещо...
- и при двете машини ползвам филтър за вода, който сменям редовно, но Филипса трябва и да го декалцирам - още 18лв за препарата. Юрата я имам от 12 години и още не се е калцирала...
- препарата за мазнини на Филипс не се знае как се ползва, само че трябва да се прави всеки месец!!! Юрата ми напомня за почистване с таблета след някакъв брой кафета и моят ангажимент е да пусна таблетата и да сменям съда с мръсната вода
- това, което най-много ме дразни обаче, е ЕЖЕСЕДМИЧНОТО вадене на мелачката, миенето й и после гресиране... Те са си казали в сайта, ама не го възприех сериозно... не можех да повярвам, че може да е чак толкова глупаво направено и често пропусках ежеседмичното къпане. И тя взе, че се повреди. Вярно, бързо ми я върнаха, не съм плащала, обаче причината била, че не я мия ежеседмично...
Много дълго писах, но дано поне спестя на някого ядове...

Аз "лъжа" машината че има филтър, въпреки че няма  - иначе ще иска постоянно да декалцира. Наливам вода от Кана в гр.Пловдив - твърдостта е средна, така че не виждам смисъл да давам 30лв. за филтър, при положение че слагам от каната вода , която си филтрира доста добре.
Така просто задавам че има нов филтър и готово.

За другото е просто немарливост да се очаква да не се чисти - ако не на всеки 7 дни , то поне на 10 се сваля блока и се промива с вода, това за смазването са пълни глупости -  на 500 кафета се прави и то дори не е задължително, а е препоръчително. На моята Saeco Incano съм я смазал 9 месеца след покупката. Така че да обвинявате нещо, без да сте наясно , не мисля че е коректно.

Това е като да си купиш кола автомат и да я плюеш че не била ръчка.

# 717
  • варна
Съдовете за млякото се купуват отделно, в момента е около 220лв. Аз не виждам никакъв смисъл от него, честно казано, когато правим капучино просто си сипвам мляко в чаша и в нея пъхам маркуча, съпругът ми пък слага маркуча директно в бутилката мляко. В комплекта имаше 2 таблетки за почистване, които се слагат в отвора, който сте решили, че е за мляно кафе. Grinning Също така мисля, че пристигна с Claris smart filter и лента за проверяване твърдостта на водата. Има и някакъв допълнителен накрайник за разпенителя за мляко, но не съм го ползвала досега. Нещото, което купувам допълнително е разтвора за почистване на мляко, филтър и почистващите таблетки. С един филтър изкарваме около 3 месеца.. Горе долу машината иска таблетка пак за същия период. Hands V
Аз съм със Саеко пико бариста и нямам такива таблетки за почистване и нямам накрайник за разпенване на млякото.От къде мога да закупя такива и трябват ли ми?

# 718
Достатъчно е да имате накрайник за пара класически и ще може да си правите мляко с пяна по добра от всеки автоматичен капучинатор.

# 719
Съдовете за млякото се купуват отделно, в момента е около 220лв. Аз не виждам никакъв смисъл от него, честно казано, когато правим капучино просто си сипвам мляко в чаша и в нея пъхам маркуча, съпругът ми пък слага маркуча директно в бутилката мляко. В комплекта имаше 2 таблетки за почистване, които се слагат в отвора, който сте решили, че е за мляно кафе. Grinning Също така мисля, че пристигна с Claris smart filter и лента за проверяване твърдостта на водата. Има и някакъв допълнителен накрайник за разпенителя за мляко, но не съм го ползвала досега. Нещото, което купувам допълнително е разтвора за почистване на мляко, филтър и почистващите таблетки. С един филтър изкарваме около 3 месеца.. Горе долу машината иска таблетка пак за същия период. Hands V
Аз съм със Саеко пико бариста и нямам такива таблетки за почистване и нямам накрайник за разпенване на млякото.От къде мога да закупя такива и трябват ли ми?

Нямам представа за Saeco, моята машина е Jura Hands V

Общи условия

Активация на акаунт