Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 595
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 375
  • Euskal Herria
А. ходи си. Тя ако може сигурно в градината ще живее, с голямо желание я посещава. Госпожата им показва букви, но новите изисквания на министерството са доста занижени и мисля, че сериозно ще започнат да се занимават с тези неща чак следващата година, в 3 група, тя май се води вече предучилищна тогава.
Да, последните две години са подготвителни и са задължителни. Програмата е съобразена с това, както и че в тях ще бъдат деца, които до тогава може и да не са посещавали ДГ. Няма проблем да изписват думи с печатни букви - някои деца имат желание. Или поне името си да пише с печатни букви. Даже при една от проверките, инспекторката накара децата да напишат името си, без значение дали някои букви са огледални. Но това беше в голяма група. Относно ръкописните - усвояват се само елементи от самите букви, не изписването на буквата като такава. Просто методиката в детската градина и в училище е различна.
Но тук влияние имат доста фактори. Темата е доста обширна, признавам си, пристрастена съм. И затова - спирам  Grinning.

# 376
Аз също съм зле с обясненията за звуци и т.н.- щуротии които учиха 1-2ри клас.
Учила съм по Сендовската система и там методите на преподаване и обучение бяха съвсем различни.

# 377
  • Варна
Тонка, миналата година, есента някъде, имахме родителска среща,  на която самите госпожи ни запознаха с новите изисквания и те си казаха, че са занижени и според тях не са адекватни за възрастта на децата. А те и двете не е като да са кой знае какви натегачки. Иначе си права, че едната е двигателят на групата. Едната при нас си личи, че с голямо желание и мерак си упражнява професията, отвътре й идва, докато другата отбива номера до пенсия. И точно тази, оправната, си им показва разни неща, които според програма трябва да взимат май по-нататък. Съжалявам, че не внимавах повече на срещата тогава. Но и мен ме изненада дъщеря ми с мерака за писане, а аз се водя по детето. Тогава идея си нямах, че такъв ищах ще има след някой и друг месец Simple Smile

Както и да е, темата наистина е обширна и спирам и аз. Благодаря за съветите, момичета Simple Smile

# 378
Изобщо не обичам народни танци и музика. Знам, че повечето настръхват като чуят гайда, но на мен ми става бррр. Вероятно същото  чувство на гордост се случва и като чуете "Притури се планината" и "Излел е Дельо хайдутин".
Признавам си,  че  аз повече пъти съм плакала на руския химн, отколкото  на българския.  Blush
Ни рак, ни риба съм, носталгия някаква заради майка ми предполагам, накланя везните. 

# 379
  • Euskal Herria
HighSpeed, за мен е приятна тема, макар и обширна. Но е разбираемо. Отдавна не съм влизала в подфорума за образованието. Може и там да попиташ. А и тук - момичетата са отзивчиви, като родители винаги ще кажат мнение. Аз в момента пиша като  "другата" страна  Grinning.

# 380
Аз пък не знам дали съм пристрастна, но най- внушително ми звучи българския химн. Може би разбираемо, не знам....някои са си като песнички направо, а нашия така тежко звучи  Crazy

# 381
Има прекрасни български народни песни. На мен са ми любими " Вечерай Радо" , "Не казвай любе лека нощ" и разни други, които еднократно съм чувала тук там, но са ме вълнували искрено.
Българското народно творчество е необятно, но усещането за музика, стихове, лирика.. е една много тънка човешка струна, която звъни при различни усещания в различните хора.

Ходихме пролетта в Гела, аз ви бях разказвала. В една прекрасна къща за гости. Хората там бяха гайдари...събраха се някои от най-добрите гайдари в района. Те са от ансамбъла 101 кабагайди. И в дневната на къщата.. на каминката..като писнаха тия гайди, усещането е нереално просто! Няма такъв звук, такава вибрация, такова усещане! Беше магическо.

# 382
Получих на ел.поща писмо със заглавие "Принудително изпълнение" от някой си Радомир Стоянов, зип файл е. Тук ли някой беше писал, че е получил такова? Май по-добре да го изтрия newsm78

# 383
Аз. Току що. Изтрих го без време.

# 384
Хубаво, че комп. ми на работа не може да отваря зип файлове /след компетентна намеса от моя страна/, иначе щях да го отворя и да си навлека неприятности.

# 385
  • В Космоса
Аз настръхвам на тази

https://www.youtube.com/watch?v=qRtR6PtAfL4

И този химн повече ми харесва от сегашния

https://www.youtube.com/watch?v=yz9XoCmx1IA

# 386
  • София
Получих на ел.поща писмо със заглавие "Принудително изпълнение" от някой си Радомир Стоянов, зип файл е. Тук ли някой беше писал, че е получил такова? Май по-добре да го изтрия newsm78
трийте подобни тъпотии без замисляне.

# 387
обичам народната музика, хората, гайдите, носиите, химна  Sunglasses
има една песен "Обичам"  на Уикеда, та и аз така

# 388
HighSpeed, моята дъщеря миналата година беше трета група, по старите учебни планове. Учеха на произволна дума да могат да разпознаят първата и последната буква и да могат да преброят звуковете на думите. Това да казват думата буква по буква се учи чак в първи клас.

Аз се радвам на това олекотяване на учебните програми. Предполагам обаче, че както всичко друго ще е ден до пладне. Следващият министър друго ще сънува.

# 389
HighSpeed, това съм решила да купя на дъщеря ми.тя е на 4 и половина, проявява интерес към буквите и се опитва да пише http://krokotak.com/2016/12/66034/

Общи условия

Активация на акаунт