Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 593
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 360
  • София
И на мен Петруниното ми е едно от любимите. И Йове Heart Eyes Красота!!!

Правих за обяд супата с грис на Янтра. Обаче нещо много гъста ми стана Rolling Eyes Искам да питам - такава ли си е или аз нещо много съм пълнила лъжиците, като съм слагала гриста? Предстои м-р Рататуй да я опита, дано я одобри.

# 361
  • Варна
Само право хоро мога да играя, а, да, май и Бяла роза докарвам. Всичко останало ми е мътно, но имам желание да се науча. И аз заглеждам разни групи, които се упражняват в една зала близо до градината на малката, да взема да проверя как стоят нещата най-после. Най-красиво ми е елениното хоро, но убийте ме, не знам как мога да си оплета краката, че да го изиграя. Но не губя надежда де Simple Smile

Момичета, я дайте малко акъл. Моята дъщеря скоро ще навърши 5 годинки, знае всички букви и цифрите до 20, има обаче голямо желание да пише. Никога не съм я карала, аз си мислех, че нормално ще си ги научи тези неща в предучилищната група и в първи клас после, но то само започна, а не ща да го спирам. Все ме пита тая дума с коя буква започва, онази дума с коя буква, иска да й диктувам буквите за да изписва думички и ги пише, няма майтап. Но някак не може да схване връзката между чутите звуци и буквите, не знам дали точно го обяснявам. Аз й изговарям цялата думичка бавно, а тя пак ме пита с коя буква започва. Имам чувството, че като я прескочи тая бариера ще се отпуши да пише, а иска детето определено, пък аз не знам как да й го обясня.

# 362
На тема народни танци сте, и аз много ги обичам и ми липсват страхотно.
Но зимата ми е много отвратително да ходя. Докато се прибера от работа 17.30ч и след час трябва да изляза за танците...и това 2пъти седмично. Кога да си видя децата, къщата, да приготвя нещо за вечеря.

И аз Петрунино хоро много харесвам, също и Абдай, Джангурица...абе все към по-сложните ме влече. Simple Smile

# 363
И аз се замислям да почна да играя народни танци. Около мен доста хора ходят и с тях съм била по всякакви събирания, хоротеки и т.н. Сърцето ми играе, ама краката - гипс Joy Иначе любими са ми Арканул и Опас. Heart Eyes

# 364
И аз обичам народни танци, но с моя кръст просто няма как да стане. Най-малкото подрусване ме праща в поза щ. Даже и по сватби не играя или ако играя се влача там накрая, щадящо  Laughing

# 365
HighSpeed,
с буквите и свързването - може да вземеш един буквар или да и рисуваш; Г - Гарван, гума на кола, гъска, М - мама, морето и т.н.
явно е готова  Grinning

# 366
И аз отивах на танци. После забременях, родих, върнах се. Възпалиха ми се бурсите на колената от много подрусване и се спрях. Миналата зима почнахме отново, но при друг учител и не беше същото, та се отказахме.
Тези кайсии от миналата година ги знам, даже на щерката ги показвах.
Има 2 народни песни, които са ме оставали без дъх. И двете ги пееха дъщеря ми(тя се отказа преди 2 години) с нейната формация. Та, деца на 8- 10 години пееха на 4 гласа. Красота.
Едната е Чичовите конье, а другата за едно конче, дето стопанинът иска да го продаде, за да намери пари за сватба. Плакала съм.

# 367
  • В Космоса

HighSpeed, още малко и ще почне да различава звуците. И моята на 5 започна да проявява интерес, но не можеше, малко след това започна да разпознава с коя буква започва дадена дума, сега вече и следващите започна да нацелва. Почти на 6 е, без два месеца. Пиши буквичката и я изговаряй като звук, постепенно ще схване.

# 368
Много ми липсва координация и чувство за ритъм и нищо не мога да танцувам. Добре че поне блус някакъв мога да докарам Simple Smile.

Днес се скапах. След работа трябваше да ходя на пазар, да проверявам водата на басейна, наложи се да купя киселина. После детето се обади, че си е забравило екипа за мача, а и мозъкът явно. Ходих да му занеса екипа, а после установих, че чинно си платих киселината, но съм забравила да си я взема. Ходих обратно до магазина, върнах се и в къщи беше като след потоп. Не беше прибрал нищичко,  та ми се наложи да поподредя, а сега готвя и съм труп. Искам да си лягам  Crossing Arms.

# 369
  • Euskal Herria
HighSpeed, още малко и ще почне да различава звуците. И моята на 5 започна да проявява интерес, но не можеше, малко след това започна да разпознава с коя буква започва дадена дума, сега вече и следващите започна да нацелва. Почти на 6 е, без два месеца. Пиши буквичката и я изговаряй като звук, постепенно ще схване.
Когато изговаряте звука, нека е само звук, без "ъ" - примерно "р" (ако се интонира "ррррр"), но не "ръ". За да няма после проблем детето с разпознаването за буквата Ъ.

А щом дъщеричката ти е на 5, не ходи ли на детска градина? Там се запознават и със звукове, и с букви, пишат елементи от буквите, моделират изречения, сричкуват.

# 370
  • Варна
А. ходи си. Тя ако може сигурно в градината ще живее, с голямо желание я посещава. Госпожата им показва букви, но новите изисквания на министерството са доста занижени и мисля, че сериозно ще започнат да се занимават с тези неща чак следващата година, в 3 група, тя май се води вече предучилищна тогава.

# 371
  • В Космоса
Когато изговаряте звука, нека е само звук, без "ъ" - примерно "р" (ако се интонира "ррррр"), но не "ръ". За да няма после проблем детето с разпознаването за буквата Ъ.

Да усетих се и аз, в началото тръгнах да ъ-кам, но по нейните реакции се коригирах. Peace

# 372
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Леле, какви имена имали българските хорА! За пръв път ги чувам. Трябва да потърся информация, много интересно ми стана.
Със срам признавам, че не обичам  много българска народна музика, макар че си имам няколко много любими песни. А хорАта обичам да ги гледам на сцена, изпълнени от истински майстори-танцьори,  тогава настръхвам от енергията им.

Алвина, аз всеки ден по нещо пера и като изсъхне - изглаждам и прибирам. За съжаление, не можах да се отуча от навика да гладя всичко, едва успях да се спра от гладенето на чорапи. JoyПонякога си казвам край, няма повече да гладя чаршафи или хавлии, примерно, но понеже повече ги харесвам гладени, накрая пак ги изглаждам. То всеки си има някаква лудост, та и аз...

# 373
  • София
А. ходи си. Тя ако може сигурно в градината ще живее, с голямо желание я посещава. Госпожата им показва букви, но новите изисквания на министерството са доста занижени и мисля, че сериозно ще започнат да се занимават с тези неща чак следващата година, в 3 група, тя май се води вече предучилищна тогава.
Не знам новите изисквания на министерството колко са нови, но дъщеря ми, която сега е във втори клас, в градината яко учеше. На края на 4-та група, когато ни връчиха целия комплект учебници и тетрадки, с изненада установих, че са писали ръкописно буквите. Не всички деца са ги писали, както обясни Кати, а тези, на които им се е удавало и които много бързо си написвали упражненията. Останах много впечатлена и приятно изненадана. Съответно първи клас по никакъв начин не го усетихме. Все едно детето ми не ходеше на училище. Но има и друго - много зависи от госпожата в градината и от желанието й наистина да научи децата на нещо. Говоря в единствено число, нищо че госпожите са две, тъй като едната беше основният двигател. Прекрасен човек и педагог. Сега се сетих и как се разплаках при последната ни среща в градината, когато си взехме довиждане. Много неудобно ми стана, но не можах да се сдържа по никакъв начин. Аз рева, тя ме прегръща и успокоява...  Blush Heart Eyes

# 374
  • София
Аз изобщо не умея да обяснявам на децата Rolling Eyes Опитвала съм, няма файда, много съм зле. Сега с големия по-бива, учи човешки неща - рационални числа, степени, синтактичен разбор. Това мога да го обясня. Обаче това звукове, букви, срички, хич ме няма, само обърквам децата ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт