Частни училища - информативна тема 16

• 110 959
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • София - Рим и обратно
Моля напишете дали децата са приети или са резерви.
Защо?

# 271
  • София
Блис, според мен малка част от хората, които насочват децата си към алтернативна форма на образование, след седми клас се насочват към “традиционна“ елитна гимназия. повечето имат ясна представа какво НЕ искат и с тази нагласа избират училище. за тях седмокласното кандидатстване е един от съществените недостатъци на системата, от която бягат. за мен също е излишен стрес това и предпочитам да избера училище, в което детето ще може да продължи след седми клас, ако желае.

Не се насочват, защото виждат, че шансовете да влязат не са от най-сериозните, а елитните гимназии ще останат мираж. Не са толкова късогледи, че да не го виждат, просто решават, че могат да компенсират. Когато проучвах частните гимназии преди години, не останах особено впечатлена, просто не могат да постигнат нивото на държавните, колкото и тези държавни да са оплювани, включително най-желаните като СМГ и НЕГ. Дори в АК се влиза по-лесно, отколкото в някоя от най-желаните държавни.

# 272
  • София

Грешка - пробен ден.

# 273
  • София
Моля напишете дали децата са приети или са резерви.
Защо?

Защото ми и интересно дали до приключване на всички пробни дни ще приемат деца или чак като приключат всички ще решат кои да вземат, а до тогава ще стоят на статус "резерва".

# 274
Моето е резерва засега, но не мога да твърдя, че с всички е така.
При подбора за предучилищна например забелязах, че пръвоначално имаше съобщения относно процедурите за приети и неприети, а след време се появиха 2 съобщения, относно промяната на статуса на резревите. Това ме навежда на мисълта, че все пак има приети/неприети веднага след пробния ден и отделно си има група на резервите.

# 275
  • София
Моето е резерва засега, но не мога да твърдя, че с всички е така.
При подбора за предучилищна например забелязах, че пръвоначално имаше съобщения относно процедурите за приети и неприети, а след време се появиха 2 съобщения, относно промяната на статуса на резревите. Това ме навежда на мисълта, че все пак има приети/неприети веднага след пробния ден и отделно си има група на резервите.

И моето е резерва и имам усещането , че повечето деца ще бъдат с този статус докато не минат всички и не вземат решение кои ще бъдат приети. Очевидно ще търсим алтернатива. Вие към кое друго училище сте се насочили ?

# 276
Според мен много малка част от имат категоричен статус приети (с много изявени качества и тези с протекции) и неприети. За останалите, които са с нормало представяне, предполагам е статусът "резерва". Все пак тази година бяха 140 деца за 16 места...трудно е да се отсее....
Аз лично очаквам 2 вълни на промяна на статуса:
 - след приема в "Св. София"
 - след приема в НУУК,
защото според мен голяма част от кандидастващите в "Питагор" ще се пробват и на тези двете места и е възможно да предпочетат някое от тях. Като резултат някои приети биха освободили място за резрева.

Относно алтернативите: Не съм се насочила никъде другаде, защото ние живеем в чужбина засега и изпитите на "Питагор" бяха единствената ни възможност да се явим, понеже си бяхме в БГ заради коледните и новогодишните празници. Даже си поудължихме престоя за да можем да се явим на 2 кръг. Отделно - търся сериозно обучение за детето си.
Та, ако не ни приемат, като се върнем ще прозвънявам училищата за да търся свободно място за 1 клас. Примерно: в "Азбуки", "Св. София", "Информационни техологии" и може би още няколко. Бих търсила и в добри държавни, защото не ми е идеята проста да давам едни пари. Търся сериозно обучение, както писах по - горе.

# 277
Според мен много малка част от имат категоричен статус приети (с много изявени качества и тези с протекции) и неприети. За останалите, които са с нормало представяне, предполагам е статусът "резерва". Все пак тази година бяха 140 деца за 16 места...трудно е да се отсее....
Аз лично очаквам 2 вълни на промяна на статуса:
 - след приема в "Св. София"
 - след приема в НУУК,
защото според мен голяма част от кандидастващите в "Питагор" ще се пробват и на тези двете места и е възможно да предпочетат някое от тях. Като резултат някои приети биха освободили място за резрева.

Относно алтернативите: Не съм се насочила никъде другаде, защото ние живеем в чужбина засега и изпитите на "Питагор" бяха единствената ни възможност да се явим, понеже си бяхме в БГ заради коледните и новогодишните празници. Даже си поудължихме престоя за да можем да се явим на 2 кръг. Отделно - търся сериозно обучение за детето си.
Та, ако не ни приемат, като се върнем ще прозвънявам училищата за да търся свободно място за 1 клас. Примерно: в "Азбуки", "Св. София", "Информационни техологии" и може би още няколко. Бих търсила и в добри държавни, защото не ми е идеята проста да давам едни пари. Търся сериозно обучение, както писах по - горе.
Ние сме много разочаровани от Азбуки - като отношение и подход, още при първия разговор. На дамата, с която се видяхме, й беше непонятно защо не искаме да разделяме близнаци. Отделно на каментара ми, че не си актуализират сайта със статуса на текущия прием, ми беше обяснено, че имат толкова много кандидати, че реклама не им трябвала. Това била причината и да премахнат отстъпките от таксите си. Тази самоувереност ми направи много лошо впечатление и решихме, че не е нашето място.

# 278
За свободно място в СС дори спрете да мечтаете. В Питагор също.
Който иска Питагор, дори не се и пробва в НУКК. Разбира се ако го интересува нивото на образование, а не финансовия въпрос. Двете училища нямат нищо общо, освен трудния прием. СС е фактор, но не чак толкова голям. Не повече от 2 до 3 деца макс. И това е изключение. Шанс имат деца първа и втора резерва.
Процедурата е следната: след първи кръг всички минали го са със статус резерва, а отхвърлени са със статус неприет. След като приключат с пробните дни на всички деца( които по същество пак са си с подобни задачи като тези в първия кръг, но вече в клас) ще обновят статуса на всички резерви, като ще стане приет или неприет. Това е официалната версия на училището. Факт е, че има и приети не по точно този канален ред. Как процедират с тях не мога да кажа.

# 279
  • София
"Образователни технологии", не "Информационни" Peace
До колкото имам поглед над тазгодишния прием, там вероятно ще има свободни места. Сякаш все още нямат повече кандидати отколкото е капацитетът им

# 280
  • София
Който иска Питагор, дори не се и пробва в НУКК. Разбира се ако го интересува нивото на образование, а не финансовия въпрос. Двете училища нямат нищо общо, освен трудния прием. СС е фактор, но не чак толкова голям. Не повече от 2 до 3 деца макс. И това е изключение. Шанс имат деца първа и втора резерва.
Процедурата е следната: след първи кръг всички минали го са със статус резерва, а отхвърлени са със статус неприет. След като приключат с пробните дни на всички деца( които по същество пак са си с подобни задачи като тези в първия кръг, но вече в клас) ще обновят статуса на всички резерви, като ще стане приет или неприет. Това е официалната версия на училището. Факт е, че има и приети не по точно този канален ред. Как процедират с тях не мога да кажа.

Може би приетите са както беше написано по - горе -> с протекции, а всички останали минават като резерви.

# 281

Може би приетите са както беше написано по - горе -> с протекции, а всички останали минават като резерви.
Е що пък непременно приетите да са само с протекции?!? Сякаш не е възможно да има И изключителни деца, които са показали познания и умения, надхвърлящи общото ниво на повечето от кандидатите.

# 282
  • София

Е що пък непременно приетите да са само с протекции?!? Сякаш не е възможно да има И изключителни деца, които са показали познания и умения, надхвърлящи общото ниво на повечето от кандидатите.

Моето дете може да чете свободно, решава без проблеми задачи от състезания за първи клас, има спечелен даже медал по математика и т.н. и е резерва. По време не пробния ден е решила всички поставени задачи; сработила се е с другите деца; вземала е участие в уроците и т.н.. Не знам какви способности трябва още да има за да бъде със статус "приет".

# 283
  • София
и ти самата да вземеш изпита за родител, достоен за училището. Wink Без майтап, наистина гледат и кой кой е, а не само дали детето е супер.

# 284
  • София
и ти самата да вземеш изпита за родител, достоен за училището. Wink Без майтап, наистина гледат и кой кой е, а не само дали детето е супер.

Знам, но този сме го взели вече...

Общи условия

Активация на акаунт