Автоимунен тиреоидит на Хашимото - Тема 45

• 79 174
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Нежна целувка, колко ти е инсулинът?
И аз сега се опитвам да си сваля излишните килца и се храня без тесто, сладко и т.н., ама голям зор, беее  Laughing
за ТСХ обаче е добра новина и то доста!

# 61
  • София - Варна
Момичета, сега чета една книга за Т3. В нея доста подробно е обяснено за витамини и минерали, за оптималните им нива и тъй нататък. Например феритинът е хубаво да е поне 70-90, но при референтни граници 10-240, тоест в други мерни единици. Ще се опитам да напиша и тук разни неща от книгата - има и за нисък феритин и нормално желязо какви дози желязо е препоръчително да се пият. Все пак пише, че трябва да се осбъдят с лекар, ама то кой лекар... Аз досега такъв не съм намерила.  Mr. Green
Съвсем в началото на четивото съм, нямам особено време, чета по 1-2 страници на ден.
Между другото получавам главобол от Б12. От съседна тема за мутациите бяха обяснили точно защо се получава така, но не мога да го пресъздам. Ужасно, ама ще трябва да търпя.

Нежна целувка, още веднъж успех!

# 62
  • Бургас
Merelenda , и аз те мислех, толкова пъти си ми помагала, липсваше ми и на мен  Hug Много съжалявам за всичко, което сте преживели, ужасно е да гледаш близък човек да се мъчи и да не можеш нищо да направиш... Съболезнования и от мен  Hug
И като мине малко време и се посъвземеш да се погрижиш и за себе си Hug

afrikancho , ти си моят човек значи  Mr. Green  Laughing Споделяй като имаш време и желание за интересните и важни неща, които научаваш  Wink
Аз сега съм "в изчакване". С други думи, писна ми всичко и си гледам кефа и живота  Mr. Green
Февруари ще видя желязото и феритинът накъде са и какво ще ги правя. Иначе имам вкъщи такова желязо, не знам хубаво ли е, омръзна ми да чета. Минах временно само на художествена литература  Mr. Green
А иначе няма такъв лекар дето го търсиш... на мен при всичките ми дефицити и проблеми ми казаха, че съм ок и нямам нужда от нищо  ooooh! Само ми вдигнаха дозата Еутирокс. Добре че се и самолекувам  Mr. Green

# 63
Мереленда и аз съжалявам. Съболезнования.. Sad  Hug
Африканчо,не спираш да се ровиш Mr. Green и информираш всички тук,браво на теб Simple Smile

# 64
Момичета, да ви питам, възможно ли е заради завишените ми антитела периодично сутрин да се събуждам зверски подпухнала. Очите ми са много подпухнали, с огромни торбички отдолу. Така и не се наканих да отида на ендокринолог, но явно трябва.

# 65
  • София - Варна
Пейдж, по-вероятно е според мен да си в хипофункция и зарди това.
Мон, Кари, кофтито е, че книгата е на хартиен носител. Ако беше на електронен, досега да съм копирала написаното. И търся, защото аз пак не се чувстам добре само на Т4 125 мкг. Чувстах се идеално 2 седмици и сега пак започнах да преминавам към хипофункция.

# 66
 пейдж отоци/муцинозни/ ха характерни за хипофункцията. Лицето сутрин окръглено ли е?

# 67
За лицето незнам, но очите са ми подпухнали, чувствам ги някак подути и с огромни торбички отдолу.
Това са ми последните изследвания, само антителата са ми завишени.
TSH - 2.42 - /реф. 0.27-5.50/
Anti Tg - 420.80 /реф. 0-115.0/
Anti TPO - 84.36 /реф. 0-34.0/
Чудех се дали мога да го отдам на завишените антитела.

# 68
Пейдж,от кога са ти тези последни изследвания?

Afrikancho Hug Hug дано скоро се почувстваш по-добре,ти изцяло разчиташ като че ли на собственото си наместване на дозата,нали? Дано се нацелиш и се угодиш bouquet

# 69
пейдж а T3, T4? Антителата са леко завишени, 4 и два пъти. Моите са били 50 пъти  Wink Аа си бях в хипофункция с ТСХ 2,1-2,2. Отоци по прасците/подбедриците/имаш ли? При мен ставаха в края на деня ужасни и се успокоявах, че работя цял ден седнала. Месец след започване на терапия прасците ми "отслабнаха", лицето много по-бавно.
Има латентен хипотиреоидизъм. Симптоми налице и "нормални" с-ти на хормоните.

# 70
Carrie br, от ноември. И оттогава се каня да отида на лекар и още не съм.

# 71
Пейдж,отиди и си пусни нови,все пак е минало доста време,може да са се променили стойностите. И една консултация с ендокринолог си направи да видиш какво ще ти каже той.

# 72
  • София - Варна
Кари, да, сама си намествам дозите, като се водя по симтпомите си и стойността на ФТ3.
И аз съм била хипо на ТСХ 1.60.

# 73
Afrikancho,да ти ми беше споменала. Направо звучи невероятно,хипо 1, и нещо си.. но ти се усещаш най-добре,още повече с всичката литература. Аз се чудя и друго... моите симптоми,много от тях,повечето са на хипер,въпреки че съм с хипо. Странно,но както лекар ми беше казвал,не винаги симптомите са по учебник.

# 74
  • София - Варна
Кари, ами не е странно да си хипо на ТСХ 1-2. ТСХ изобщо не е щитовиден хормон и не е меродавен, когато вече си на терапия с хормони. Той има стойност само за първоначално диагностициране на каквото и да било, или за оценка на функцията на ЩЖ изобщо. Само ФТ3 е важен.

Общи условия

Активация на акаунт