Автоимунен тиреоидит на Хашимото - Тема 45

• 78 779
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте.Предварително се извинявам , ако въпросът ми вече е задаван: На колко време правите почивка на приема от селен? Приемам селен 200мг от началото на февруари.

# 676
И аз не го намерих в линка на аптеката,но ми казаха,че при заявка на тел.го пращат по куриер-5лв пратката,1,5 евро препарата.Не съм им звъняла и пробвала.
Гърненце,ти започна ли го?

# 677
А има ли някаква конкретна марка?

sun sea, не съм все още - сигурно около началото на април ще го почвам. Simple Smile

# 678
  • София
Съвсем съм ви изпуснала,не съм писала и чела мн.отдавна,а и хормона си зарязах,свърши ми и а днес да го купя,а утре,та така година ooooh!
Не съм ходила и на лекар естествено Embarassed

# 679
Съвсем съм ви изпуснала,не съм писала и чела мн.отдавна,а и хормона си зарязах,свърши ми и а днес да го купя,а утре,та така година ooooh!
Не съм ходила и на лекар естествено Embarassed
Мда, така става след време. Зарязваме всичко и независимо дали сме добре или не, някак човек свиква с това.
От друга страна обаче, лошо правим. Говоря най-вече за себе си де.  Whistling

# 680
  • София
Здравей Merelenda Hug
аз съм се зарязала по всички фронтове,а не е добре,ще се стягам Simple Smile
От друга страна обаче,се радвам,че излязох от кривата в която бях влязла(хипохондрична)
Незнам дали ме помниш,мама беше болна,и очаквано почина Sad ,и тук някъде се успокоих,незнам защо така ми подейства...
Чувствам се добре,с изключение на килограмите,и това че ми откриха стеатоза на дроба и вече не пия,надявам се това да ми помогне и в отслабването Mr. Green

# 681
Помня те, но за майка ти съм забравила, че си споделила. Извини ме, моите съболезнования.
Паметта ми сякаш отслабва с всеки ден.
А за килограмите, аз пак качих много последната година, но... здраве да е.
Тая стеатоза как я откриха, някакви симптоми ли имаше? Някакви изследвания кръвни, ехография?

# 682
  • София
Имам ужасни проблеми с корема и стомаха,на ехограф я откриха Sad

# 683
Прочетох мнение в един форум, че дозата на хормона зависела и от килограмите на човека + че ако даваме на жлезата целия ни необходим хормон, тя съвсем ще спре да работи ... Чували ли сте нещо такова? Притеснявам се, защото аз съм малко килограми, само на 21г, а ми казват да пия по 75мг.  Какво ще стане тогава до 10-20 години, ще трябва да приемам огромни количества хормон. Може и да греша, не разбирам достатъчно, но според мен вдигна ли на 75мг - няма как да падна после под това или само с чудо :/

# 684
  • София
И аз мисля, че не трябва напълно да се замества жлезата. По-скоро да се подпомогне.Да се свалят антителата, които и пречат и тя да се задейства.
Иначе за килограми...не знам. Аз съм 55-56кг(за мен са малко повечко...около 4-5 кг над това, с което се чувствам лека и добре) и ми изписаха 25мг.
Аз пък се чудя дали не трябва да е една идея повече, заради високите ми антитела  newsm78

# 685
И аз мисля, че не трябва напълно да се замества жлезата. По-скоро да се подпомогне.Да се свалят антителата, които и пречат и тя да се задейства.
Иначе за килограми...не знам. Аз съм 55-56кг(за мен са малко повечко...около 4-5 кг над това, с което се чувствам лека и добре) и ми изписаха 25мг.
Аз пък се чудя дали не трябва да е една идея повече, заради високите ми антитела  newsm78
В грешка сте, ако очаквате с хормона да се понижат антителата. На всички ни целта е да се понижат, но за всеки причината за възпалителния процес може да е различна и това е голямата мистерия. Sad

# 686
Здравейте, момичета! С Хашимото съм, отскоро и с установена ИР. Искам да ви попитам, знаете ли дали д-р Начев консултира в събота и къде? Следя се при него, но досега винаги съм ходила в делнични дни.

# 687
Здравейте, момичета! С Хашимото съм, отскоро и с установена ИР. Искам да ви попитам, знаете ли дали д-р Начев консултира в събота и къде? Следя се при него, но досега винаги съм ходила в делнични дни.
Провери в МЦ Панацея и болница Надежда - мисля че някои съботи е там.

# 688
Според мен хормонът няма никаква връзка с килограмите. Дозата се определя по съвсем различен начин

Последна редакция: сб, 25 мар 2017, 18:17 от Елч

# 689
  • Бургас
Привет, момичета. Откриха ми Хашимото преди около 4 години. Оказах се първата в семейството, която разбра за това. След мен се оказа, че го има и брат ми/50 годишен/ и майка ми /70 годишна/. На майка ми не са и предписали хормон. TSH и е 4,97 при норма 2,78-6,11. Какво мислите по въпроса? Накарах и дъщеря ми да си изследва ТСХ, оказа се 3. На ехограф отказа да отиде. Има ли нещо, което може да се предприеме за да я предпазя от покачване стойностите на ТСХ?

Общи условия

Активация на акаунт