Автоимунен тиреоидит на Хашимото - Тема 45

• 79 207
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Момичета  Hug извинявам се за въпроса... Но съм малко объркана от разговорливите ни лекари.Когато бях на 14,ми установиха хипотиреоидизъм, само TSH не беше ОК,ТАТ и МАТ и Т3 и Т4 бяха в норма.Тогава заключиха, че имам Хашимото. Пих 1\4 от Еутирокс и се оправих. Така го следях години и ако не беше  в норма,пиех лекарството.Сега обаче,работя в изключително стресираща среда и се притеснявам пак да не почна с хаповете.. ooooh!
Имам усещане за чуждо тяло в гърлото,,излиза ми и акне, което съм сигурна, че е на хормонална основа.Вие как мислите,дали има общо със ЩЖ?... Rolling Eyes Изследвах хормона преди 6-7м-ца и е нормален,а за последно пих Тирокса преди 4-5г. Но ми е много подтиснато постоянно....едно такова депресирано. Какво да си изследвам?

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 09:21 от DesiBoneva86

# 91
  • Бургас
Даже се моля зимата да продължи по-дълго, че пролетта и лятото акълът ми не го побира как ще имам сила да извеждам децата...
Ох, това ми е голям приблем и на мен. Особено лятото. Истински кошмар ми е... Ако можеше само зима да е щеше да е супер  Crazy  Laughing

# 92
Благодаря момичета ще се следя да видим как ще се движи хормона и ако мога ще ви наглеждам как сте.

# 93
  • София
Благодаря момичета ще се следя да видим как ще се движи хормона и ако мога ще ви наглеждам как сте.
по време на бременността пиех Л- тирокс в различни дози, д-р Начев ми ги определяше на всяка консултация. Веднага след като родих през м. септември спрях хормона и три месеца по- късно направих контрола на хормоните - в норма са, без терапия. Ендото каза да направя нова контрола след два месеца, за да се види ще се пие ли нещо.

# 94
  • столицата
Хайде и аз тук. От три-четири години започнах да се уморявам. От активен човек станах домошар, а ЛЛ все ми изследваше хемоглобина, който традиционно ми е нисък 116-120 /на долна граница/ и обясняваше умората с това. От Коледа ми се появи и сърцебиене и една колежка ме посъветва да си направя изследване на хормоните на ЩЖ и FT4 ми бе 11.7 при граници 11.5-22 а ТСХ 5.210. Ходих на ендокринолог и ми казаха вероятно Хашимото като за по-сигурно пуснахме още изследвания в друга лаборатория   ФТ4 е 0.78 при граници 0.93-1.7, ТАТ 236.9 при гр. до 115, ТСХ 4.32 при гр. 0.27-4.20 и МАТ 317 при гр. до 34. В сряда съм отново на лекар, за да ми изпише лечението.
Кръвната ми захар е 5.8. Имам няколко килограма за сваляне. Но не съм по диетите.
Ще ви следа и ще пиша.
Какво е ИР, за което пишете?

# 95
ИР - инсулинова резистентност

Присъединявам се към съвета на Мереленда да хвърлите по едно око на ВМ НВХ, не просто ниско въглехидратна. Нежна целувка - с тия 1000 калории момиче какво правим? Докога така, докато се забави метаболизма, за да почнат да му стигат и после какво? 800? Не е ок такава калорийна рестрикция.
Ако не сте гледали това клипче
http://lchf-bulgaria.com/izlekuvane-na-diabet-tip-2/

искрено ви го препоръчвам, както и целия сайт. Също и всичко писано от Cioccolata и Kameloth в темите за ВМ - НВХ.

Niss честито бебочество!  bouquet

# 96
  • София - Варна
ДесиБонева, изследвай всички хормони.
Мон, а мислех, че съм единствена...
Галимар, ИР=инсулинова резистентност.
Мереленда май беше писала в друга тема, че адаптогените за надбъбречни потискат, само че примерно родиолата е слабичка. И тя ли се пие, само ако има доказано нисък кортизол? Не би трябвало да потиска тя?

# 97

Мереленда май беше писала в друга тема, че адаптогените за надбъбречни потискат, само че примерно родиолата е слабичка. И тя ли се пие, само ако има доказано нисък кортизол? Не би трябвало да потиска тя?
Не съм била аз, или поне не помня. Не знам за какво става дума дори.  Simple Smile

# 98
  • Бургас
Мон, а мислех, че съм единствена...
И аз така  Mr. Green
Отсега ми става лошо като си помисля, че идва лято  Crazy  ooooh!
И обратно на "учебниците" и това, което си пеят ендокринолозите при мен лятото хормоните са по-зле и ми трябва по-висока доза хормон.
Аз още от дете не понасям жегите и винаги на студ ми е било по-добре, обаче откакто ми се появиха тези проблеми съвсем... Другото странно ми е, че нали на хората с хипофункция все им е студено. При мен е обратно, все ми е топло. Гледам тия седмици, по време на студовете, хората се увили в хиляда ката дрехи, шалове и шапки. Аз вървя навън понякога дори и с откопчано яке ако бързам, без шапка и ми е чак приятно  hahaha Crazy

# 99
  • София - Варна
Мереленда, ще опитам да изнамеря поста. Почти съм сигурна, че беше твой.
А и на мен не ми е студено и дори се потя. Mr. Green
Аз предпочитам лятото, но сега нямам сила и искам да е вечен студ и да не трябва да се излиза, защото нямам сила... Grinning

# 100
Здравейте, момичета
Искам да попитам дали някоя от вас е посещавала ендокринолог др Христо Георгиев от Пловдив - интересува ме телефон и актуален адрес, на който работи, защото в мрежата навсякъде пише различно  newsm78

# 101
galimar, моят съвет е да попрочетеш и за ИР, защото 5,8 е височка захар. На мен лично с такава кз ми откриха ИР с много високи стойности на инсулина... А за съжаление ИР е често срещано да върви ръка за ръка с Хашимотото.

# 102
  • София - Варна
Леле, ИР със захар 5.8. моята е 5.5 и ми казват, че била ОК. Mr. Green

# 103
африканчо, и на мен Начев при 5,5 ми викаше, че е ок, но съм сигурна, че още тогава съм си била с ИР... Ако не ме успокояваше така нямаше да я хвана толкова късно.

# 104
Много вяра нямайте  Wink
През бременността колко ви беше?

Общи условия

Активация на акаунт