Дискова херния - 15

• 166 756
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
1-во хора, които имат ДХ изобщо не са здрави и прави; 2-ро много зависи в кой отдел е хернията, само една ли е или са няколко, другите отдели как са, как е разположена самата херния ...
Преди  почти 3 г. исках да се хвърля отнякъде, останах жива само заради синът ми, тогава беше бебе ... Не можех да се грижа за себе си, камо ли за детето си. 3-ма неврохирурзи бяха на мнение, че съм за операция, само че моите проблеми са в шиен отдел и има вероятност от парализа и на 4-те крайника, ако операцията е неуспешна, имам шморлови телца и в лумбален дял на Л5-С1... С много упоритост, болки, упражнения, физиотерапия, акупунктура, акупресура, скенар терапия, масажи аз мога да водя почти нормален живот. Отне ми 2 г. и половина, за да стигна дотук. Преди месец паднах лошо по заледена рампа, правиха ми ЯМР по спешност на шиен и торакален отдел. Въпреки ужасяващите болки, резултатите са много добри, мускулатурата е здрава и нямам нови хернии, даже старите са се преместили малко и сега има само лека компресия в/у едното коренче. Има смисъл в упражненията, не отивайте веднага на операция, освен ако наистина няма строги показанияза това.

# 211
Arven_89 , напълно съм съгласна. Аз не се реших на операция (Дискови хернии на L3-L4; L4-L5 ; L5-S1). По мнение на неврохирург тази на  L4-L5 беше спешна .  Наистина операциите с неблагоприятен изход намаляват все повече, но това никак не би ме успокоило, ако аз се окажа  "изтеглила късата клечка". Да не говорим, че дори при успешна операция, без подходящ и постоянен двигателен режим, вероятността да се образува нова херния на друго ниво никак не е малка.

# 212
Благодаря ви за мненията!  Hug хернията е една. Ще се консултирам с още един неврохирург. Аз съм склонна на операция. Но съм страшно объркана и изплашена. В момента все още чисто психически се опитвам да приема диагнозата и това, че трябва да живея с нея.

# 213
Искам да попитам тези, които дълго време сте били с болки. Аз след един месец тежки болки, съм изхабена физически дотолкова, че дори до 2-я етаж едва се качвам. Мен ме притеснява, че просто ми е зле, извън болката, като посяда права почвам да колабирам, нямам сили, постоянно ми се лежи. Все ми се струва, че при другите не е така. Дали това е свързано с другите ми заболявания и с това, че не съм здрава.

# 214
  • Няма такава държава!
Гала,
и при мен го има този момент, че все се чувствам слаба и ми се лежи. Лежането си го обяснявам с това, че като се наместиш и известно време няма болки, а когато си изтормозен от болка, търсиш този ефект много силно. Но истината е, че лежането не помага. Отделно чувството за слабост може да се дължи на някои лекарства, зависи и дали и как се храниш. На мен от болка на моменти не ми се и ядеше. При теб, както чета, има и други заболявания, така че не учудва, как се чувстваш. Стискам палци да намериш разрешение на проблемите и като се моля за мен си, споменавам и теб, да знаеш.

# 215
  • Варна
Гала, разбирам колко ти е трудно, но седни, поговори със съпруга си и намерете начин. Ти имаш нужда от помощ и добри лекари, обърни си внимание, не чакай. Нямаш ли роднини или близки приятели, които да могат да гледат детенцето ти известно време или да се редуват като идват във вас? Когато бях най-зле всичките ми близки се мобилизираха и се редуваха кой да гледа синът ми. Взимаха отпуски, болнични, намерихме жена, която ми помагаше няколко месеца ... Болката изтощава, нормално е да ти се лежи. Тези  колабирания и световъртежи не са нормални, ако трябва влез в болница за допълнителни изследвания. Погрижи се за себе си, за да можеш да бъдеш полезна и на детето си после. Така не се живее, докога ще издържиш? Пиша ти с най-добри чувства, знам какво са адски болки, които не ти дават мир.

# 216
Много ви благодаря момичета. Ами най-малкото към момента съм на 8 вида хапчета с тия задължителните за сърцето, инсултите  щитовидната жлеза. То как да ми е добре. В момента свекито пое грижите за малката, но и тя закъса със здравето, други роднини нямам. Явно общото ми състояние се срина, то и без това беше много крехко.

# 217
Здравейте, искам да попитам как мога да си запаза час при проф. Романски от Иван Рилски или при проф Габровси от Пирогов. Моля ви който е ходил скоро на преглед при някои от тях да ми пише. Става въпрос за баща ми който има натрошени прешлени от остеропороза правихме ЯМР и на едно място ни предложиха сложна и скъпа операция , но все пак искам да чуя и друго мнение по този втпрос. Благодаря ви предварително.

# 218
Здравейте, искам да попитам как мога да си запаза час при проф. Романски от Иван Рилски или при проф Габровси от Пирогов. Моля ви който е ходил скоро на преглед при някои от тях да ми пише. Става въпрос за баща ми който има натрошени прешлени от остеропороза правихме ЯМР и на едно място ни предложиха сложна и скъпа операция , но все пак искам да чуя и друго мнение по този втпрос. Благодаря ви предварително.

Аз звънях в петък в Пирогов, а в четвъртък бях в Иван Рилски. За проф. Габровски ми казаха, че не се записва. Приема всеки делничен ден от 8 до 9 ч. и се чака пред кабинета. Не работи със здравната каса, но не зная колко е консултацията. Прф Романски е в отпуск в момента, но не обърнах внимание докога. Ако искате на лично мога да Ви изпратя телефон, за да се обадите. Приятелят ми ходи при него, тъй като претърпя инцидент преди няколко години и имаше тежка черепно мозъчна травма. Много е доволен. Аз лично ходих при доц. Каракостов., препоръчвам го за консултация, имам и неговия телефон, ако желаете ще Ви го дам.

# 219
Здравейте!
Аз съм с медиална дискова херния, L4-L5. Първоначалното ми лечение беше медикаментозно, с инжекции, което ме отърва от адските болки. След това се озовах в един център за неконвенционална медицина, където освен мануални терапии ми правиха и лечебни масажи, след които получих пълно възстановяване от болката за няколко месеца. От няколко дни правя гимнастика и се чувствам много добре, не получавам болки дори в края на деня. Ще продължавам с упражненията и масажите, както и с надеждата, че ще мога да си върша работата, както и досега съм го правила.

# 220
Le Soleil, кой е този център за неконвенционална медицина, бихте ли споделили? Благодаря Ви!

# 221
Не знам как да го напиша за да не стане реклама, но ако администратор прецени да го изтрие - Медицински център "ДАР".

# 222
Излезе резултата от ЕМГ и лекарят ми спешно ме праща на консулт с неврохирург. Единият ще е проф.Габровски, моля кажете към кой друг да се обърна? И още нещо, каза преди това да опитам с озонотерапия, имате ли отзиви къде в София да отида?

# 223
  • гр. София
Аз пак да ви питам, някой пил ли е ЛИРИКА, да даде отзив?
Продължават да ми го предлагат, понеже явно габа неврал не ми действа. Чувам и чета за ужасни странични ефекти, тук там има и някое положително мнение. Направих една извадка от листовката :
Объркване и умствено увреждане, загуба на съзнание, психични нарушения, халюцинации, деперсонализация, нарушения на паметта, нарушения на вниманието, нарушена походка, чувство за опиянение, интенционен тремор, когнитивно разстройство, говорно нарушениение, паническа атака, ангиоедем, алергична реакция и още и още все такива.....
Не зная какво да правя, чак пък да няма други алтернативи, та ми го предлагат това чудо  Confused  Thinking
Аз получих по-голямата част от тези описани странични действия. Не препоръчвам, но на различните хора действа по различен начин.

Последна редакция: ср, 22 фев 2017, 17:27 от Jenist

# 224
гала , аз съм ходила на озонотерапия в Медицински център "Кортекс". Бих казала, че при мен имаше положителен ефект (без да е нещо невероятно като резултат) за около 4-5 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт