Дискова херния - 15

• 166 721
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • гр. София
Излезе резултата от ЕМГ и лекарят ми спешно ме праща на консулт с неврохирург. Единият ще е проф.Габровски, моля кажете към кой друг да се обърна? И още нещо, каза преди това да опитам с озонотерапия, имате ли отзиви къде в София да отида?
Гала, съветвам да отидете първо на неврохирург и не отлагайте щом имате ЕМГ с неблагоприятни резултати. Препоръчвам доц. Каракостов от болница Св. Иван Рилски. Проф. Габровски също е добър специалист. И двамата няма да препоръчат операция без да има нужда от такава. Важно е да чуете тяхното мнение и после да взимате решения. Задавайте им въпроси, за да си изясните проблема и да препоръчат как да процедирате нататък ако не сте за операция. Нямам добро мнение за озонотерапията, ако някой е доволен да препоръча.

# 226
Аз така и не намерих ,последно , никой ли не е посещавал Американската спинална клиника в София? Интересно ми е ! Wink

# 227
Имаше отзиви за нея в тази или предната тема. Поразровете се.

# 228
Здравейте момичета. За съжаление при мен нещата се развиха много лошо. В много тежко състояние и слабост на краката и цялото тяло отидох в Пирогов на преглед при проф.Габртовски. За първи път виждам лекар, който наистина да се притесни за състоянието ми. Много време ми отдели, накратко тежкото състояние, което имам е от централен произход, от мозъка, предполагат, че серия от леки инсулти или неврологично заболяване от сорта на демиелизираща склероза. Относно болките в ингвиналната област, краката и опашката, категоричен беше, че не са от дисковата херния и съответно не може да помогне. Какво ми е направил менуалния терапевт др Блъсков не се знае. Междувременно на мен болките в краката ми станаха ужасни, до степен да не мога да вървя. Професора ми направи необходимите консулти с невролози и ще ходя на нови 2 ЯМР на главен мозък и на шия. Човека даже и пари не искаше да ми вземе. Рядко се намират такива лекари.
На срещуположната страна беше доц.Каракостов, който ме изкара пълна симулантка, че не мога да имам такива болки, след като на ЯМР не се виждат. Че не мога да имам нищо на мозъка /без значение, че невролозите го констатираха/ и каза, че това се лекува с мента, глог и валериана. Но все пак и той ме прати на 2 ЯМР, щото може би не му изглеждах чак съвсем откачила все пак.

# 229
Здравейте и от мен отново!
Гала, съчувствам ти и те прегръщам  Hug
Моето мнение за доц. Каракостов е коренно различно. Оперирах се при него. Минало е съвсем малко време, още съм в болница, но още в мига, в който отворих очи, нямаше и помен от силната болка. Свалиха ме от реанимация в отделението 2 ч. след операцията. Дойде сестра сложи ми обезболяващо, защото раната леко дърпаше, даде ми и лекарство за стомаха. За пръв път от 2 месеца спах спокойно. Мен не са ме карали да правя ЯМР, от диска със скенера казаха, че всичко се е видяло. Така че за да ти каже лекарят така, значи наистина нищо не е видял. За това иска нови ЯМР. Това са моите преживявания последните дни. Много добро впечатление ми направи целия екип от лекари - изключителни професионалисти, мед. сестрите и санитарките.

# 230
Желая ти бързо възстановяване и веднъж завинаги да изчезнат проблемите и а забравиш за болестите.
Аз ЯМР на кръста имам, искат сега на главен мозък и шия.

# 231
Благодаря! Дано всички намерим лек. Щом си доволна от проф. Габровски, действай при него дано се оправиш.

# 232
Желая ти бързо възстановяване и веднъж завинаги да изчезнат проблемите и а забравиш за болестите.
Аз ЯМР на кръста имам, искат сега на главен мозък и шия.
Аз също  Peace Peace
Обърни си внимание и действай !

# 233
  • София
Здравейте момичета. За съжаление при мен нещата се развиха много лошо. ..............................
..................
Съжалявам да го прочета.   Sad Действай при Габровски и силно се надявам всичко да мине добре.

Здравейте и от мен отново!

Моето мнение за доц. Каракостов е коренно различно. Оперирах се при него. Минало е съвсем малко време, още съм в бол
ница, но още в мига, в който отворих очи, нямаше и помен от силната болка. .........
......................
bouquet Добре дошла в отбора!  Успех!!

# 234
marcheva14, благодаря!  bouquet

Писах преди, че при мен операцията беше наложителна, заради увреденото коренче на нерва, както и защото хернията беше голяма - малко повече от половината разстояние м/у прешлените. Чувствам се много добре и докато ме подготвяха, мед. сестрата ме попита колко време съм чакала докато се реша. Остана изненадана като разбра, че са само 3 седмици. Всъщност от момента, в който разбрах, че е ДХ до решението да се оперирам имаше 24 ч., а общо от отиването на лекар, през скенера - 3 седмици. И тя каза, че бързо взетото решение е плюс, за да няма последствия. Ако кажа, че не ме беше страх, ще ви излъжа. И още ме е. Но за сега - няколко дни- се чувствам много по-добре  и най-важното успях да се наспя. Упойката ме пусна много лесно, без никакви странични ефекти като гадене, повръщане и отпадналост. Неприятно беше, че лежах 24 ч само по гръб след излизане от реанимация, но сравнително бързо се раздвижих след това. Ще пиша отново след време как протича възстановяването при мен за тези, които се двоумят дали да се оперират. За няколкото седмици с диагнозата разбрах, че няма два еднакви случая, но споделяне на опита на минал по пътя човек, е полезно.
Пожелавам на всички здраве и по-малко болки.

# 235
За съжаление проф.Габровски каза, че не може да ми помогне защото проблема не е от хернията, оплакванията, които имам са от друго ниво, не там където е хернията и на ЯМР не се вижда и няма какво да оперира, иначе аз самата щях да се моля да ме оперира моментално.

# 236
А доц. Каракостов (макар да не си особено доволна) какво каза -ще може ли да помогне, ако не е херния? Тук има много различни случаи, само две жени в момента сме с херния. Ако искаш ще ти дам и тел на проф. Романски, за ЯМР на мозъка да се консултираш и с него. На 8-ми ще оперира позната на 23 г с тумор в главата Cry Една консултация не би ти навредила. Прегледът е 60 лв при него. Ако искаш пиши на лично и ще ти дам тел. Не се отчайвай, дерзай напред, ще се подредят нещата. Hug Heart Eyes

# 237
Доц.Каракостов също каза, че не е от дисковата проблема. Явно др Бъклев е направил някава огромна беля, но не знаят каква е.

# 238
Как е възможно това? Уж отиваш за подобрение, а те увредят повече. Направи една консултация с проф. Романски като направиш ЯМР. И той е много добър. Не вярвам да не те оправят, само да се установи какво точно ти е. Успех и не се отчайвай! Hug

# 239
Здравейте мили хора! Дълго време следя темата и ето, реших да се регистрирам и аз. Това, което искам да споделя с вас е позицията на един калифорнийски доктор. Открих го случайно и много ми хареса! Той прави едни популярни лекции, кото публикува в youtube. За няколко дни изгледах тонове от тях. Много простичко и достъпно обяснява нещата, начинът му на представяне е увлекателен и много мотивиращ.
Споделям едно клипче по темата, но в канала му има още много. Поразровете се и дано са ви полезни!
https://m.youtube.com/watch?v=MWlGszPkAhY

П.П. Моят начин за справяне с острото възпаление и болките беше с хомеопатия. Hypericum perforatum 15 ch, apis mellifica 15 ch, редуване на двата препарата по 5 гранули на всеки 15-20 минути. Ако някой се интересува, мога да опиша случая си подробно.

Общи условия

Активация на акаунт