Дискова херния - 15

• 166 635
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Мелори, как установиха, че е засегната кауда еквина, защото и аз имам съмнение за същото, оплакванията ми определено не са от един нерв. Имам ишиас на двата крака, отделно болки в кръста, опашката, дупето, ингвиналните гънки, вътрешната страна на бедрата, болки отзад и отпред на краката, в коленете. Това на ЯМР ли го видяха при теб?

# 256
Да, написано ми е в резултатите от ЯМР. Но твоите симптоми са мнооого по-лоши 🙁
Погледай клипчетата на Джон Бергман, ако не друго, ще те заредят позитивно! Не се отчайвай! Ако искаш ще ти дам координати на човека, който работи с мен (споменат е тук и от други потребители, които го нарачат "отличник")

# 257
Мануален терапевт ли е? Защото нали мен един такъв ме докара до тук, Господ да го накаже.

# 258
Аз имах слабост в крака, един от по-тревожните симптоми на дискова херния е.

Здравей
можеш ли да опишеш как по-точно се усещаше слабостта и в коя част на крака беше?
На кое ниво ти е хернията?

# 259
  • Няма такава държава!
Разбира се, далеч съм от добро състояние, но мога да ходя (макар и доста често наведена), спането вече не е проблем, а свалянето нивото на болката, ми позволява да правя упражнения и пози, които действително помагат хернията да се прибере.

Че се възстановяват такива травми съм сигурна. Имам си опит. Преди седем години лежах като мумия и мъжът ми ме обръщаше в леглото, защото аз не можех. След няколко месеца се позакрепих и се върнах в залата - занимавам се с класически балет. След може би година, от хернията ми остана само кошмарен спомен.

Мелори, кои са тези упражнения, които помагат на хернията да се прибере? Поне няколко доктора ми казаха, че това е невъзможно.

# 260
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, чета ви повече от година и половина и безкрайно благодаря за всичко което сте споделили, тук намерих много полезна информация. Не съм писала до сега защото някак много трудно говоря за проблема си:(  ще се опитам накратко да разкажа за моята история... С болки в кръста съм от около 20 години преди около две години след падане от високо- намах никакви симптоми след падането точно до около два три месеца се започна с голямите мъки нищо не помогна нито вливки лекарства физиотерапия, наместването ме вдигаше на крака от сутринта до вечерта и на следващата сутрин отново в хиризонтално положение .... И така стигнах до операцията преди година и три месеца - ноември 2015 г при доц. Каракостов в Иван Рилски. Всичко беше супер успешно станах няколко часа сле операцията и така до онзи ден Sad при клякане си останах на колене - захапах нерв Sad  в момента съм на дипрофос милгама и волтарен след консултация с доц. Каракостов. Някак все се надявах никога повече да не усетя тази болка, но уви...... Само да кажа че не е като да не правя нищо след операцията, правя заздравявяща гимнастика февруари месец бях на рехабилитация+ физиотерапия 11 дни. Явно когато има да става нищо не помага..... Сега съм на легло вече трети ден- днес поне успявам да стигна до тоалетната, някак се надявам да не изгубя вярата, че вичко ще се оправи, а всички вие тук помагате за това и безкрайно много ви благодаря Simple Smile стана малко дълго извинявам се

# 261
mylli, надявам се да се оправиш бързо! Само за твое успокоение ще ти споделя, че и баща ми, който е опериран преди 20+ години се схваща понякога. Аз също съм оперирана и съм се схващала два пъти след това, но си имам и хернии на другите нива, та от тях. За съжаление пълно оправяне няма и иска много пазене и внимание, но все пак бягство от сковаващите, неспиращи болки има  Hug

Опитвала ли си плуване, водна аеробика, йога за болки в кръста? (това само при липса на болка и много внимателно, разбира се).

# 262
  • Sofia, Bulgaria
Да , Алечка правя всичко което мога за да избегна този момент, но явно щом се случи не се справям добре. Не мога да плувам, но това не означава че не правя опити винаги при удобен момент ходя някъде на минерална вода и "плувам" с макарон . След индивидуалната лечебна физкултура съм по- смела с упражненията и ги правя редовно, защото преди това все се притеснявах че не ги правя правилно което също е лошо. Аз също имам още две хернии за огромно  мое съжаление. Ти като ти се случи схващането само на лекарствата ли разчита или търси някой да " отщипе" нерва...... Това е най- голямата ми дилема и притеснение, а докато не отхапе не знам дали ще мине Sad

# 263
На никой никога не давам да ме отщипва, безумно ме е страх от това. Лекарства не пия. Правя упражнения, които установих, че ме оправят при болки. Слава богу до сега повече от един ден не съм била с болки и неподвижна. Втория път ходих да ми ударят един дипрофост, защото се бях сгънала на щ и много се изплаших. После, обаче съжалявах, защото ми разбута друг здравословен проблем.

# 264
Според лекарите т.нар. "отщипване" на нерва е много вредно. Мен няколко пъти в болницата ме питаха дали някой не ме е намествал, защото хернията ми е била много голяма, а аз лично нямам идея как се е получила, тъй като болката ми се появи докато седях на стола в работата си. До края на деня не можах да стана и се прибрах със силни болки. Сега, 20 дни трябва само да лежа и да правя леки разходки, никаква рехабилитация и никакви натоварвания и упражнения. След 20 ден са ми позволени минимум 15 мин на велоаргометър и плуване.

# 265
  • Sofia, Bulgaria
Оооо Алечка, това че го мисля като вариант не означава че не ме е страх, но от личен опит знам че понякога се налага:(  определено този път здраво съм го " захапала" и болката и усещането и факта че трети ден след толкова лекарства и инжекцията нещата са много обострени и съм силно ограничена в движенията ме доведоха до тази мисъл, надявам се че утре като се събудя всичко ще е само спомен.....

# 266
ООооо не знам дали си ме чела, но аз съм на това положение, защото отидох да ми отщипят нерва и то по съвети от много хора. Никога няма да си простя, че се докарах до това положение по своя воля и си причиних такива адски страдания на мен и на близките ми.

# 267
  • Sofia, Bulgaria
Да, ще отговоря така - зная че мнозинството лекари го отричат, но и също така много добра невроложка от Исул се опита преди операцията да ме " отщипе"  , не че успя но това че направи опит е показателно че и докторите знаят че болката и облекчението ще са по- ефективни като се премахне причинителя...... Да гала , четох всичко и си признавам че ме разплака - надявам се много скоро да намериш облекчение

# 268
Момичета, много ви благодаря, че сте до мене. Благодаря на всички, че се опитвате да ми помогнете психически. Знам, че всички вие също много сте изстрадали. Бъдете здрави всички и се радвайте на живота. Сега в София, накарах мъжа ми да ме закара на Витоша и това беше най-хубавото нещо, което направих. Болките бяха много силни, но поседях на една пейка, гледах природата, дишах чистия въздух и се почуствах по-добре за малко. Малката, бедната, милото дете, започна да се напишва явно от стреса, който й причиних, и като започна да плача, идва и ме прегръща силно и започва да ме целува. Вечно ще съм й длъжница за това, което й причинявам. Опитвам се поне пред нея да се държа. Още веднъж благодаря на всички.

# 269
Аз понеже много изчетох и установих, че има разлика между притиснат нерв от херния и механично захапан от прешлен. Тези, които влизат на 2 при мануалния и излизат все едно нищо не е било, за мен са без хернии.

Общи условия

Активация на акаунт