Дискова херния - 15

• 166 659
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Да, на мен ми е интересно. Също така кой ти направи тази схема с хомеопатичните лекарства?

# 241
Да, на мен ми е интересно. Също така кой ти направи тази схема с хомеопатичните лекарства?
Peace И аз се интересувам  bouquet

# 242
Ок.
Обективно състояние, определено на база ЯМР от 04.11.2016:
Ниво L5- S1 лява парамедианна екструдирала дискова херния с размери 17/12/8 мм. Стеноза на предното епидурално пространство, левия рецесус и неврофорамен. Компресия на дуралния сак, левите компоненти на кауда еквина и ляво s1 нервно коренче.

Симптоматиката се засили постепенно и се стигна до ужасни болки по хода на нерва, изтръпване на целия крак, невъзможност да застана в изправена позиция... цялата гама.

Тръгнах на терапия при човека, който преди седем години ме спаси от операция. В момента той прилага боуен техника. В началото добре, но после ужасно се обостри за доста дълго време, което някак излиза от идеята за "лечебна криза"... но знам ли. Продължавам да ходя.
В един момент, дори той ми предложи да сложим дипрофос, заради ужасното възпаление на нерва. Седмица преди това, чичо ми, който е невролог, направо ми написа рецепта плюс волтарен и мидокалм. Аз обаче се запънах и реших да го овладея сама с хомеопатия.
Сега, хомеопатията е нещо, което открих скоро и ползвам със завиден успех във всякакви неприятни ситуации. Схемата си я направих сама (някой попита) въз основа на информация в хомеопатичен справочник. За ден-два възпалението и болките се тушират невероятно. В моя случай обаче, като се спре приема, симптомите отново се връщат. Обяснението ми е, че възпалението отново се връща, тъй като хернията е голяма и дразненето продължава.
Това, което окончателно ми помогна (с възпалението) е инфо от темата за ензимите на Розовата пантера. Купих си бромелаин, серапептаза и папая. Започнах да ги пия, наред с хомеопатията и за седмица възпалитените симптоми отшумяха.
Разбира се, далеч съм от добро състояние, но мога да ходя (макар и доста често наведена), спането вече не е проблем, а свалянето нивото на болката, ми позволява да правя упражнения и пози, които действително помагат хернията да се прибере.

Това, което ми помогна много и предния път е лежане по корем (на твърдичка повърхност) и леко повдигане на горната част на тялото, използвайки само мускулите на ръцете. Колкото може, докато се стигне положението, в което боли. Може да е много малко, амплитудата не бива да ви притеснява.

Че се възстановяват такива травми съм сигурна. Имам си опит. Преди седем години лежах като мумия и мъжът ми ме обръщаше в леглото, защото аз не можех. След няколко месеца се позакрепих и се върнах в залата - занимавам се с класически балет. След може би година, от хернията ми остана само кошмарен спомен.

В заключение: опитайте хомеопатията, ако нещата са остри. Пробвайте ензимите! Разберете защо се е появила тази херния - лоша стойка, слаба мускулатура, неправилно натоварване... И се заредете с много търпение!

# 243
Аз също пих едното от хомеопатичните лекарства, имаше нямаляване на болката докато го пия, след това с пълна сила. За съжаление възпалението не се овладя от нищо.

# 244
И аз така си мислех в началото. Опитайте да ги комбинирате с ензимите!

# 245
Искам пак да ви предупредя за др.Бъклев. Хернията, която получих на 16.01. и болките свързани с нея, знаете скованост и невъзможност за ходене с дни, нямат нищо ама нищо общо с ада, който ми причини този човек. Просто не мога да го опиша с думи, ужасни страдания, както физически, така и психически /които са по-малкия ми проблем/. Аз съм родила 2 деца, имам 2 операции, но нищо не може да се сравни с това, което преживявам и с тежката неврологична симптоматика. А това, че по време на сеанса се изгаври с мен, въобще няма да го споменавам. Между другото още от 2 места чух за момичета, които е опипвал по време на "работата" си.

# 246
Гала, много съжалявам за теб, като те чета въобще не смея на никаква мануална терапия да ходя. От обясненията ти пролича че си за невролог - защо не потърсиш помощ при такъв лекар. Всъщност от Пирогов би трябвало да те насочат още при прегледа от неврохирург. Теб бащата или синът Габровски те преглеждаха?

# 247
Преглежда ме проф.Габровски и доц.Каракостов. И двамата са категорични, че тежката симптоматика, която имам не е от дисковата херния, но не виждат какво ми е направил и съответно не могат да помогнат за съжаление, иначе ако виждаха каквото и да е било, веднага бях готова да легна под ножа на минутата.

# 248
Не е задължително при теб лечението да е оперативно. Още веднъж - потърси невролог.

# 249
От личен опит мога да кажа, че операцията не е страшна, ако се направи навреме, а не се отлага. Но ако има вариант за безоперативно лечение, щях да го опитам. Гала, потърси добър невролог. Някой в темата, ако може да препоръча, нека го направи, но наистина да е доволен. За съжаление от тази, при която аз ходих не съм доволна и не бих изпратила друг при нея.
Скрит текст:
От вратата ме попита имам ли финансова възможност да си платя скенера и да ме изпрати в точно определен център, с който тя работи като не пропусна да натърти да кажа кой ме изпраща. След това ми даде рецепта за Фламексин и някакво билково олио и отново ме попита дали мога да си ги купя. Очаквах цената на олиото да е 50-60 лв, останах изумена като ми казаха в аптеката, че е 9.60 лв. Но лекарката държеше да знае дали ще мога да си платя останалите разкарвания от кабинет на кабинет, а дори не ми върна документ за личния лекар, но ми взе направлението.

# 250
Аз освен болки имам и слабост в мускулите на краката и на двата, някой друг имал ли е слабост? Краката са ми като от кашкавал, боли ме дори като лежа. Не мога да се грижа за детето ми, не мога да му наготвя, от 2 дена яде бисквити и солети. Едва я облякох. Боже господи, помогни ми, детенцето ми е с увреждане, кой ще се грижи за нея.

# 251
  • София
Аз освен болки имам и слабост в мускулите на краката и на двата, някой друг имал ли е слабост? Краката са ми като от кашкавал, боли ме дори като лежа. Не мога да се грижа за детето ми, не мога да му наготвя, от 2 дена яде бисквити и солети. Едва я облякох. Боже господи, помогни ми, детенцето ми е с увреждане, кой ще се грижи за нея.
Не, не съм имала такива проблеми, освен паренето в краката, което определено говори, че има възпален нерв и то си се изясни от къде е.  Слабост , както описваш не съм чувствала. 
Гала, смятам, че трябва по спешност да постъпиш в болница за да се направят изследвания на място. Няма как да ти се изпишат лекарства иначе, при теб нещата вероятно са доста завързани.... мда.  Съжалявам всичко което си сподели да го прочета, но ние не сме лекари и не бихме могли да ти помогнем. Разбирам  и това, че си изключително затруднена в момента с детето, но и не виждам как би могло по друг начин да ти се помогне освен болница....там ще се погрижат за теб, няма да оставят млад човек така.  Всичко това го пиша с най-голяма загриженост за теб.  Помисли сериозно и настоявай да те приемат за една седмица.  Ще се оправиш.

# 252
В четвъртък ще ме приемат за нов ЯМР.

# 253
Аз имах слабост в крака, един от по-тревожните симптоми на дискова херния е.

# 254
Да, слабостта в краката ми е позната. В моя случай от стенозата (стесняване на гръбначно мозъчния канал) и засягането на кауда еквина... но може да е и от други неща. Наистина си трябва обстоен преглед.

Общи условия

Активация на акаунт