Дискова херния - 15

• 166 471
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • На планетата земя
Честит празник,дами! bouquet
Бъдете здрави,обичани и ценени,пътувайте и се радвайте на живота. Simple Smile

# 286
  • Няма такава държава!
Гала, ако знаеш колко добре те разбирам - за красотата на света, за стреса на децата, за неразбирането на мъжа /макар моят да се стреми много да ми помогне с нещо, все пак не си дава пълна сметка какво ми е/. За теб си мисля често и се надявам да намериш лечение, което да те облекчи.
Мелори, само това упражнение ли? Правих го близо месец, но не усещах особено облекчение - може би, защото моята работа е седяща, а ти двежеш все пак и има повече натоварвания. Търсейки из нета попаднах на това:
https://www.youtube.com/watch?v=QJhRnkzNYjA
Има го и твоето упражнение, за останалите, които четат може да помогнат, не съм пробвала само това с топката за тенис.
Савина, в "Свети Иван Рилски" са добри, назад в темата има имена.
Да споделя, че все пак отидох на терапевт, които работи с масажи с ароматни масла - след 10 сеанса и серия от упражнения, които ми даде, се чувствам по-добре. Болката е там, но е поносима, натоварват се мускулите и сега съм с мускулна треска, но това определено е по-добрият вариант. Мъча се и да гледам позитивно на живота - навярно и това помага, дори да е с ефекта на плацебо.

# 287
Плацебо, или не, ние гоним ЕФЕКТ! 🙂
Гледала съм ги тези двамата. Даже покрай тях попаднах на моя любим Бергман, дето никой не му обърна внимание тук 😕...
А това упражнение с повдигането помага да се прибере самата херния, но предполагам става много бавно.

# 288
  • София
Melory , обърнах внимание на Бергман, видях че има доста клипове в ютуб , ама какво да се прави като не знам английски newsm78

# 289
О, това изобщо не съм го съобразила ☹...

# 290
Честит,Празник на всички дами!
.........Ели-фен пишеш,че есента си си правила Дискус.От кой вид по точно,защото има няколко вида-има инжекции с 3 съставки има и скъпи с 37.И най-важното какъв беше ефекта?
newsm18 bouquet Честит празник  момичета /и на момчетата покрай нас / !Отивайте на танци !
Есента направих  два курса през ден  по 10 инжекции с интервал около 20 дни  между тях -Diskus compositum N  mit Kalmia . Взехме го с колежка от някакъв сайт , тук във форума реагираха ,че са ползвали  услугите  със същия  обявен телефон .  Нямах  криза  като ги започнах , не мога да кажа ,че  веднага съм литнала , но други години  през зимата не минавах без  поне  една тежка криза  и 2-3 по-търпими , които  минаваха само с  един курс  Мовалис .
Сега  пия колаген по 1 ампула на ден , пък ще видим . Трудна ми е организацията с Дискуса , не мога сама да си ги слагам и съм зависима от тоя и оня . В поликлиниката ни  са махнали  кабинетите -манипулационни , минали са към личните , а там да влезеш е трудно - опашки , кашлящи хора по 10-15 - ужас !

# 291
Благодаря Ели-фен!И аз,не бих казал,че в момента съм в "криза".Имах пареза на лява пета,изтръпване на пръсти.Мога да кажа,че в момента се движа нормално.Имам болки в кръста,което е нормално,все пак съм с ДХ .И след като един "неврохирург"ме увери,че трябва да ми сложи болтове в гръбнака,а друг негов "колега"да ми прави нови канали в прешлена,манипулации ,на които не бих се решил,бих искал да взема някакви превантивни  мерки.Та относно Дискуса:Поръчах си ги от един БГ. сайт.Нямаше нищо общо с реалноста-пише,че са от по-скъпите,с повече компоненти в състава,а ми изпратиха Diskus compositum N  mit Kalmia,които са само с4 компонента и то без никаква опаковка и листовка.Сега си ги поръчах от Германия,и ако има ефект,бих се радвал да го споделя и с другите "колеги" по съдба.А някой правил ли е раздвижване,чрез каране на велосипед?

# 292
Аз имах  велоергометър , но от него ме  болеше кръста /ДХ-то ми е  L4-L5/ , после си взех  пътечка  и в дните , в които не ходя пеша , я джиткам в къщи  / Embarassed напоследък ме мързи , може би защото  изкарах някакъв гаден вирус /.
Моят Дискус  си имаше опаковка и листовка   като този на една позната , която си  го беше уредила от Германия , но и аз не обичам  да пазарувам такива неща от  анонимни сайтове .

# 293
  • Казанлък
Ако някой има излишна опаковка Дискус, моля, пишете на лични  Hug

Отдавна не съм имала кризи, но сега се случи. 3 дена на легло. Сега вече вървя, но със леки болки.
Този път доста успешно туширах болката с комбинация от налични вкъщи неща:
Италиански прахчета Oki (кетапрофен). Взех ги за моите периодични силни главоболия, но ето,че ми помогнаха сега.
Протеолетични ензими
Бенфотиамин -( аналог на Милгама)
Босвелия
Кризата се случи на 1 март, а успях да взема час при невролог чак на 13. Тъжно е,че трябва да се лекуваме сами.

# 294
  • Sofia, Bulgaria
Да споделя.... Резонанса показа че има рецидив на същото място но в дясно на операцията. Сутринта доц. Каракостов каза че се налага ревизия Sad

# 295
Демек втора операция предполагам....Колко време след първата е това?

# 296
  • Sofia, Bulgaria
Година и три месеца

# 297
Ох, много се ядосвам така! Ако можеш, не се оперирай този път... опитай първо алтернативни методи. Сестра ми сподели преди време, че в България за всичко препоръчват операция, защото така е финансово по-изгодно за системата ... в Англия пък било обратното ...
Разбира се, не можем просто ей така да съдим кое е добре. Нещата са различни, но моята лична позиция засега е колкото се може по-далеч от операционната.

# 298
  • Sofia, Bulgaria
Ох, Мелори напълно съм съгласна с теб, но първия път бях на легло шест месеца преди да се реша, сега съм от раз на същото положение- когато не можеш да се обслужваш сам, а си в тежест за семейството ...... Много е тежко, само човек който го е преживял може да си представи. Дъщеря ми е на 14 и когато я моля да ми помогне да се облека или обуя поварвай не искам такъв живот Sad

# 299
Mylli, как само година и 4 месеца след операцията се е получил рецидив? Съчувствам ти. Дано бързо минат нещата и се оправиш.

Аз съм малко повече от седмица след операцията, но днес доста ме наболява кракът, особено при обръщане в легнало положение и не зная дали е нормарно и дали с времето тази болка ще отмине. Да отида ли на лекар или да изчакам да мине още малко време? След изписването от болницата ми назначиха само волтарен и не зная дали е достатъчно. Направо се отчайвам и ме е страх, че ще рухна психически накрая.

Общи условия

Активация на акаунт