Боледуване на децата ни - тема 48

• 41 870
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
При нас протича точно така, както си го описала, без второто повръщане от днес обаче.
Повръща нощем, на другия ден и следващият е отпаднал просто, с леки болки в корема, Т мижава около 37 и минава.
Или втори вирус кара, но са много близо двата, или е друго. Едва ли е от храна или стомах, тъй като има Т Thinking Залагам на вирус аз...

Иначе тук са споделяли, че при някой стомашния протича по-дълго и с повече повръщания. При нас не-два-три пъти протича по един и същ начин-описания по-горе.

# 151
  • София - Варна
И аз да се оплача. От вчера ММ е с леко разстройство, но пък яде много риба с кисело мляко и след тях се подриска. Сега няма разстройство. Обаче в работата му по НГ върлуваше такъв вирус.
Баткото се оплаква от сутринта, че го боли корем и полягва постоянно. Не беше ходил по гросе нужда 2 дни; то като не се храни, как да ходи де.
Малкото пък от 2-3 дни връща много (то по принцип е с по-силно изразен рефлукс) и ака много и рядко. Захранвам го с месо и оттогава се почнаха тия изпълнения.
Сега не знам вирус ли ни мори или нещо друго...

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 14:06 от afrikancho

# 152
  • Северозапада
Дребната се събуди с хрема тази сутрин. През нощта още не спа спокойно, запушваше се носа и похъркваше. За сега нищо тревожно - бистри течащи сополи  Praynig За сега ще почиствам, вит. С, Еуфорбиум, чаййче и плодове/фрешове. Авирон купих преди ден-дна да имам вкъщи, но се надявам да не стигаме до там.

# 153
  • гр.София
Ант,точно за сега в началото е Авирона! При първи симптоми най-бързо се овладяват нещата,защо да чакаш!? Все пак не е някакъв антибиотик или силен имуностимулант като Изорекс или изопринузин. Аз бих го дала!
Африканчо,ако баткото няма разстройство или повръщане може да няма общо с тм. Просто да е неразположен нещо заради нередовно хранене. За бебето съм почти сигурна че не прихванало от тях. Най-вероятно заради новата храна и рефлукса!

# 154
  • shumen
Тарти,стомашен вирус при нас протича така,но без последните повръщания.
Мраве,аз бих дала Авирона,за да пресека.
Африканчо,при бебето е най-вероятно от храната.Дано баткото не се е заразил от твоя мъж.

# 155
  • Северозапада
Ант,точно за сега в началото е Авирона! При първи симптоми най-бързо се овладяват нещата,защо да чакаш!? Все пак не е някакъв антибиотик или силен имуностимулант като Изорекс или изопринузин. Аз бих го дала!
Аз и давам Имунобор. Струва ми се много за едни сополи и Авирона да започвам. Аз го взех в случай на някой по-хард вирус с Т, отпадналост и т.н., а тя за сега няма признаци за такива.  Водихме я малко навън да го смръзнем този вирус и да хваща пътя.

# 156
  • shumen
Мраве,дано сте го оставили навънка този вирус.

# 157
  • София - Варна
Благодаря ви, момичета!
Бебето официално е с дрисък, ака след всяко хранене и то рядко. Днес го оставих само на АМ. Жизнено е, не показва да му е зле нещо. Не съм мерила Т, но не ми се струва да има.
Чудно ми е от какво може да се подриска: ябълка, оризова каша, пилешко/пуешко, тиквички с картофи? Не ми се струва логично да е от нито 1 от тях. Дано отмине по-скоро, ама сега е в разгара си или дори преди него.
Баткото е с нормално ако все още, но ака 2 пъти.
Аман, едно минава, идва ново.

Иначе аз не пиша на другите, защото просто нямам опит и нямам какво да напиша, не мога да дам съвет.

# 158
При Ант не е грип....той почва с Т, рязко, сополите после се пръкват....прилича ми на обикновен вирус тяхното, тип настинка или хилав вирусляк.

# 159
Ох и при мен днес е мн зле ситуацията пак вдига температура и то 38.5 пффф. Не знам вече май трябваше да идем още в петък на кръвни, ама викам да не избързвам , пък и да изчакам посявката. Сега не знма дали не сбърках, ако е вирус колко дни е температурата?

# 160
При хилав вирус - два-три дни е Т, но ако е гадняр и упорит - и повечко е бивало...
Ясмина, от кога сте с Т?

# 161
  • София
Ясмина, като знам миналия път как боледувахте, бих викнала педи за слушалка и ако има хрипове, да му изпише вентолин-а.

Африканчо, вирус е. От описаната храна чак такова разстройство  newsm78. Иначе сега може да му направиш да пие оризова вода. Такова сме давали и също - на Хип се продаваха едни сокове морков и ориз - не че не може да приготвите същото у дома.

# 162
Момичета,един  бърз въпрос -Дадох Хексалгин ,че температурата ни е доста висока,ако не спадне до 1 час какво да дам? Кога пак мога да дам от Хексалгина?От Нурофена нямахме ефект Confused

# 163
Слагай оцет и вода на краката, на челото, обтривай тялото, аз поне така бих направила не, че съм спец. Три дни сме с температура, този е третия, за съжаление нямам такова педи под ръка, което да извикам, най-много да идем до 1дкк, нали са денонощни, не знам и аз. Имаме си час за понеделник, ама и аз се чудя да не се окаже късно...

# 164
  • Северозапада
Наскоро братовчедка ми ми каза за сваляне на Т с йод. Правят се 3 черти с йод на гърба и Т падала. Имам потвърждение и от друго място за ефикасност. Ако някой е пробвал, може да даде повече подробности, че аз не разпитах повече, а и не ми се е налагало да го пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт