Боледуване на децата ни - тема 48

• 41 885
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Хексалгин - на 12 часа. Тоест - само два пъти за 24 часа може да се даде. Аз съм записала на 12 часа в тефтера, не знам на по-кратък интервал дали може.
Ще спадне от хексалгина, споко...по около капка на телесно тегло се дава принципно, но все пак се консултирай и с педи Peace

Ясмина, няма да е късно утре за преглед, според мен. Така и кръвни, ако пуснете, ще са по-информативни, защото нали в началото не винаги показват точно...тоест не винаги болестта веднага се отразява на кръвните, нали го нищихме и това. Но ако все пак нещо те притеснява, и имате денонощни педиатри...не пречи и да отскочите до там за консулт. Т ви не е много висока, в смисъл-минавала ли е 38.5? Прилича на хилав вирус сякаш... Confused

# 166
На мен не ми се струва добра идея йодът, може да предизвика изгаряне на кожата. Иначе май разказвах как й свалиха темп като бебе в болницата - намазаха я с разтвор на спирт и вода, при изпаряването на спирта се отделя топлина от тялото.

# 167
  • гр.София
Пак да кажа,според мен бебето на Африканчо има разтройството заради храната. Въвеждането на месо е сериозна стъпка,и според мен една непоносимост или недобре "узрял" стомах за него може да доведе до дрисък. Африканчо,ти не спря ли месото,след като е почнало след него да повръща и да ака рядко?
Йодта наистина гори кожата,аз имам белег от това. Но по скоро ако е сложен напоен тампон,който в продължение на минути да стои върху нея. А така намазан на лентички,може би изветрява бързо или достъпа на въздух до кожата не позволява да я изгори,незнам. Аз съм малко шубе да прилагам такива неща.

# 168
Нали ви се оплаках, че моя от вторник вдига температура..Вчера нямаше слава богу и си викам готови сме... И  днес сутринта като стана и взе да киха ... И текнаха едни бистри сополи ма си текат яко, няма въобще нужда да слагам каквото и да е...

За капак аз прихванах неговия вирус, а по принцип съм си болна с един друг с кашлица и сополи вече цяла седмица... Сега и температура държа цял ден + всичкооо ме боли  Confused Close Писнаааа ми Close

# 169
  • София - Варна
Мария, спрях го, разбира се. Тя по-сериозно от вчера връща и дриска вече от днес.
Има ли такова нещо като непоносимост към месо? Само това остава. Тя като цяло е с по-изразен рефлукс от бебе...

# 170
  • гр.София
Разбира се че има,за това и се въвежда внимателно. Това че е с по-изразен рефлукс е допълнително я прави и по-чувствителна към по "тежки" храни.
На приятелка дете получи сериозно разстройване на стомаха при въвеждането на риба.

# 171
  • София - Варна
И какво - не може да яде месо ли, както е при глутена примерно? Или не чак до такава степен? Shocked
Съжалявам за тъпия въпрос, но наистина не знам. Grinning

# 172
Африканчо, на колко е бебчето? Че и аз съм на тая вълна тука. Днес подхванах глутена...Не че много ни върви захранването. Покрай зъбите си е направо регрес.

Иначе по темата с болестите... Моят син поизчисти обрива. Почнах да го позахранвам с някои храни. Не смея рязко да го върна към нормално хранене.
Братовчед му днес е по-добре. Няма температура от вчера. Не ми е ясно обаче при мононуклеоза колко време е заразен. Покрай сагата с моят сега съм в голям филм по отношение на болестите Tired

# 173
  • гр.София
Не,не означава че неможе да яде месо,а че трябва да отложиш въвеждането му. Тъй като ти имаш съмнение за вирус,но дори и да не беше така. Изчакай десетина дни-две  седмици и опитай отново или най-добре с друго месо.
На мен ми казаха,че прекаралите мононуклеоза са носители и могат да заразяват с вируса постоянно занапред. Тази информация ме притесни,но незнам дали е истина. Ако някой е запознат нека каже.
Пп. Също така,сигурно педиатъра ви е казал,че нова храна се въвежда когато детето е здраво и не е слагана нова ваксина ден/два/три преди това!

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 20:36 от mariq13

# 174
  • Sofia
Явно още си върви стомашния вирус. Единият от мойте беше от сряда до петък с болки в стомаха и гадене. Само това, но доста силни. Нямаше повръщане, но ние сме с ротарикс ваксина и ако изобщо хванат нещо стомашно го изкарват много леко. Според мен си беше вирус.  newsm78

# 175
Да...карали сте го на крак,без повръщането. И ние сме го карали така веднъж...коремчето куркаше,при слагане на ухо и слушалка. Рекомфорт ни изписаха тогава за болката.

# 176
  • София - Варна
Да де, като сме болни, не давам нищо ново, дори давам само АМ. Ама ММ се раздриска вечерта, а аз бях дала месо на обяд.
На 6 месеца и 21 дни е. От 4 дни давам месо. Захранвам от 5 пълни седмици, 6-та вече тече.
Не е ваксинирана още, като изключим ваксините от родилното.
Това за мононуклеозата е много притеснително вярно. Аз значи мога да заразявам, така ли излиза?

# 177
Аз съм карала мононуклеоза навремето лекувана най-вероятно като гнойна ангина.Миналата година се беше активизирала.Изрично питах док дали съм заразна.Каза не,но аз знам,че щом вирусът се активира,си заразен.

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 22:43 от umi zoomi

# 178
  • shumen
Африканчо,според мен е от храната при бебето.
Ясмина,заведи го на лекар,ако нещо те притеснява.
Мраве,това за йода и аз съм го чувала,но досега не съм го прилагала,но и малко ме е страх.
За монуклеозата и аз съм чувала,че си заразен,щом вируса е активен.

# 179
Аз нямам представа кога е заразен човек, но нали се води болестта на целувката и се бях побъркала навремето да не пие/яде от чужди прибори. В първата детска градина всяко дете носеше шише и често ги мешаха.

Общи условия

Активация на акаунт