Боледуване на децата ни - тема 48

• 41 939
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • София
На малко дете хриповете би трябвало да се чистят с вентолин. Айде голям човек да е - да го оставиш да чисти сам  Peace

# 241
  • Варна
Здравейте. От половин час ровя тук, за да намеря най-подходяща тема, в която да си задам въпроса, тази ми се стори най-близка до моя проблем. Та.. синът ми е на почти 6 години. От няколко месеца забелязах, че дъвче разни неща, всякакви неща! Играчки, дрехите си, салфетки, онзи ден захапа стола докато гледаше детско, а тази вечер докато баща му го гушкаше му налапа връзката на анорака. Може би дъвче не е най-правилната дума, освен дъвчене има и лигавене, смучене, въртене из устата... Ако беше по-малък можех да го отдам на никнещи зъби, но сега... Питах няколко майки, включително и моя близка приятелка, която е мед.сестра, всички са на мнение, че не е от факта, че скоро ще му падат млечните зъби. Дъвченето не е и признак на изнервеност или несигурност-прави го и когато е щастлив или дори сънлив. Не зная дали да го заведа на зъболекар или на психолог, или просто да изчакам и да видя дали няма да отшуми само. Мислих си, че може да е гаден навик като смученето на пръста (той го правеше до към 1,5 годинка) или бъркането в носа (и това прави понякога). Някакви идеи и съвети? Приемам всякакви!  Praynig

# 242
Хм...странно. Да не би да имитира някого или нещо-от градината, от детско филмче...това ми хрумва.

# 243
Бронхита обикновено при деца е бактериален, ларингита е вирусен. Две корено различни неща.
Бронхита е възпаление на бронхите и прави спазми. Бронхите се разтварят с вентолин.
Хриповете са наличие на секрет в бронхите. Но това не са спазми. За хриповете дават сироп за втечняване на секрета.

Ларингита е спазъм на ларинкса и се лекува с Пулмикорт. Което е кортикопрепарат. И няма нищо общо с вентолина.

Jasmina, явно сама знаеш че при вторичен пик в едно боледуване....обикновено инфекцията е бактериална и дават АБ.
VSD аз съм за психолог. На мен ми прилича на тик за успокояване. Свързваш началото му  някаква промяна?

# 244
  • shumen
Ясмина,ние бронхит сме лекували с Вентолин.Дано сте по добре утре и не вдига повече Т.
Миамим,аз като го заболя ухото на последното разболяване дадох Нурофен и после в болницата казаха,че добре съм направила,че бил с лек отит.
ВСД,аз съм за психолог.
Аз пък днеска пак успях да се пребия.Този път съм си навехнала крака май.Слизам сутринта на работа по стълбите и явно не видях ли последното стъпало,подхлъзнах ли се и докато се усетя бях по очи.В началото не ме болеше много крака,но сега надвечер ме заболя и като погледнах видях,че е доста надут.

# 245
Дани,дано не е сериозно. Внимавай,че една колежка така по стълбите падна и си засегна прешлен на гърба. С тези мокри обувки...внимателно. Hug

# 246
  • shumen
Тете,уж внимавам.Не знам,но сега легнах и е добре,но сутринта как ще стана не знам.Надуто е доста и боли.

# 247
Иначе вчера беше на слушалки, лекарката каза има хрипчета, но няма спазъм.

А какво ви изписа? Момичетата вече са казали де ама вентолин е спасението..

Като се замисля моят е карал повече вирусни бронхити. Има 3 лекувани само с инхалации с вентолин + сироп и 1 бронхит с АБ.

Дани, да се оправяш бързо и ти  bouquet Мразя ги тея поледици  ooooh!

# 248
  • София
Дани, внимавай, човече! Съмнителна си ми напоследък нещо  Naughty.

# 249
  • shumen
Хаха,Аш.Тя и колежката така каза,но скоро каза,че и до нервен срив ще я докарам така.

# 250
Дани, наложи го с печен лук - издърпва добре отока и болката.

# 251
Лечението ни до този момент е сироп Флудитек, Изопринозин и антибиотични капки за нос, инхалации с ФР.
Да ви кажа аз съъм доста разочарована този път от 1дкк. Дано утре успеят да ми променят мнението. Бях възхитена от д-р Памукова, за първи път срещнах таакъв професионализъм. Жената се свърза с мен извънработно време, докато беше на конференция, за да коригира лечението на детето.
Днес звънях по време на работната смяна на лекарката , която ни лекува сега Тинтява Мустакова, на рецепцията сто обеснения как не може така да се свързваме с докторите по този начин алабала. Настоявах, тя каза добре, но не мога да принудя лекарката да ви върне обаждане. И верно никой не се обади, измислили са някакъв WebAdvisor , дето да замени тая консултация, но не става. Някой щял да ми отговори в срок до 24 часа, да , ама 24 часа на мен ми се вижда дълъг срок в някои случай особено, когато се касае за малки деца и бебета.
Не е нормално да платиш 140 лв в рамките на една седмица и да нямашш отговор какво се случва.

# 252
  • София
И при нас за спазъм или за хрипове са изписвали Вентолин (сироп) + отхрачващ сироп когато е мокра кашлицата. Минавали сме без антибиотик няколко пъти.
Иначе вчера уж лек отит, днес сутринта пи вода и повърна. Снощи като лягахме имаше температура 37.3, не съм давала нищо, през нощта нямаше, сутринта също. Не се оплаква от болка в ушите. От къде пък това повръщане не знам  Tired

# 253
При последните две боледувания, синът ми също се случи да повърне. Еднократно. Предполагам, от болестта/вируса/ се разбутва и коремчето и цялостно ти е лошо по принцип. Така си го обяснявам. Отделно от нурофен/панадол при нас - давам често при Т, знаете, а и като не се храни добре тогава...

# 254
  • София
Да, възможно е да е от хилядите лекарства, които давам (не се сетих  Embarassed). И да - не се храни никак добре. Още не съм дала Нурофен, но и тя не се е оплакала от болка в ушите и температурата е мижава  - 37.3. Иначе съм го нагласила при лекарствата, които давам - да ми е под ръка.

Общи условия

Активация на акаунт